tjugonionde september

Dag 56 - 38 kvar
Vet ni vad jag har gjort idag? I princip ingenting. Jag gick upp och morgonfodrade. Sen hjälpte jag Tyrone att putta av två rundbalar från trailern. Sen var jag tillbaka i sängen igen innan klockan slog 8!
Där stannade jag kvar tills klockan slog 16 och det var dags för att kvällsfodra. Och efter det var färdigt väntade jag på att maten skulle bli kvar och sen åt jag och sen var det läggdags.
Så. Lagom.
Lyckades dock knäppa några kort på fölet, här ska ni få se!

 

 
 
 
 
 

tjugoåttonde september

Dag 55 - 39 kvar
Alltså. Att börja 06,45 på Bokhöjden var en bit kaka om man jämför med det här. Här börjar jag två timmar tidigare, tur att jag bor på gården. 38 gånger till ska första larmet gå klockan 03.30 (om inte Tyrone får för sig att jag ska börja ännu tidigare). Sen ska jag aldrig gå upp såhär tidigt igen!!!!
Ut och fodra, fick se fölet igen på närmare håll. Gulligull :) sen var det frukost för mig med innan det var dags att gå ut igen. Sen hämtad jag cattle hästarna och vi tränade dom. Sen red Tyrone några andra hästar medan jag mockade hagarna och fyllde på vatten. Samma visa som igår. Sen vart det lunch. Clay somnade under lunchen (jag också, alltid), så när det var dags att gå ut igen så passade jag Clay tills Katrina kom hem. Och precis när hon går innanför dörren sätter han sig upp och kollar på mig med stora ögon, så jag kastar mig tillbaka i fåtöljen och låtsas sova. Då lägger han sig ner igen och somnar om, hehe.
Sen gick jag ut och städade upp lite och hämtade in två ponnys. Deras ägare kom hit och provred dem. Efter de hade åkt så fodrade jag upp medan de andra åkte och hämtade hö. Sen efter jag var färdig pratade jag med pappa på Skype i en halvtimme.
Sen kom de andra tillbaka och vi åt kvällsmat och kollade på silver linings playbook. En film som jag tycker är mycket bra! (Dock hade vi skilda åsikter om detta). Sen var det god natt!

tjugosjunde september

Dag 54 - 40 kvar
Började vid 04.45. Totalt omotiverad. Men jag gick ut ändå (vad har jag för val?) och fodrade kreaturen. Efter det gick jag in och åt müsli till frukost. Sen vart det ut och fånga in hästarna som skulle tränas på korna. Det var fyra stycken plus Rancho (som jag red). Alla gick dåligt, och dagen började med att kännas väldigt oinspirerad. Efter de var klara släppte jag ut alla hästar, och sen hade vi glasspaus. Sen tränade Tyrone ett par nya inridningshästar medan jag fyllde på vatten överallt och mockade hagarna, fyllde på sand där vi spolar av hästarna, spolade av hästar osv.
Sen hade vi lunch hos Sue. Efter lunch kom veterinären hit och kollade på en del hästar. Efter det fodrade jag hästarna och hade resten av eftermiddagen off! Strax efter kl 18 kom Katrina inspringandes och frågade om jag ville se ett sto som fölade. Eh, självklart! Sa jag och vi sprang ut för att se. Ett litet fuxfärgat hingstföl med två strumpor bak och stjärn, så söt! Ska försöka knäppa ett par bilder imorgon om jag kan. Sen gick vi in och åt kvällsmat och sen hopp i säng.

 

 En bild på de äldre "fölen" och en ponny!
 
Mitt kraftfoder håller på att ta slut. Då får man klättra upp på den 4-5 meter höga silon och sen ner här för att putta ner det sista. Lagom varmt och klaustrofobiskt. 
 
Men utsikten är helt okej!

Någon hobbyläkare?

Nu behöver jag hjälp av mina medicinskt kunniga vänner. Alltså, jag har seriöst ont i mina leder, eller vad det är. Mina fingrar knakar och gör ont, mina fötter gör ont och min ena axel total strejkar. Tror att jag har någon allvarlig vitamin och mineralbrist. Gissa hur mycket sallad jag har ätit sen jag kom hit? Ni gissade rätt, den som är i hamburgaren. Kan detta vara varför? Eller är det värmen? Fel skor vet jag att jag går i. Ett tar jobbskor från traget för 30 dollar tror jag inte är så fotriktiga om jag ska vara ärlig. Så, kommer jag överleva? Eller har jag blivit reumatiker?

tjugosjätte september

Dag 53- 41 kvar
Idag vaknade jag lite tidigare än vanligt, för att morgonfodra en kvart tidigare. Hann prata med pappa på Skype ungefär i en minut, sen var han tvungen att gå. Bättre än inget iallafall!
Efter jag fodrat gick jag in och åt frukost, sen gick jag ut igen. Jag passade Clay även idag, men idag var han inte rolig. Grät halva morgonen, var vrång och jobbig. Han var med mig utomhus medan jag gjorde mina vanliga sysslor, fylla på vatten, mocka hagarna (fick bara 4 gjorda med honom springandes runt sig) och så. Det slutade med att Clay fick gå in och sätta sig framför en film (jag vill hoppa studsmatta, jag vill inte hoppa, jag vill gå IIIIIINNNNN. Okej, jag stretar inte emot). Då kunde jag i lugn och ro göra det som behövdes utan att han störde. Sen när jag var färdig gick jag in till Clay, och kollade på jurassic park med honom.
Sen blev klockan lunch. Vi åt, sen gick jag och la mig en stund, och sen började vi vid 14.20 igen. Ut och fylla på vatten, mocka resterande hagar, hämta hästar osv.
Sen åkte jag och Katrina och hämtade hö, och när vi kom tillbaka hjälpte hon mig att fodra. När vi var klara var det sedan kvällsmat, och vet ni vad? Vi kollade på vanlig tv. Inte film. Fantastiskt va? Home and away blev det, och sen gick jag och la mig för kvällen. Ny dag imorgon!

 

 

tjugofemte september

Dag 52 - 42 kvar
Igår kväll. Vet ni vad jag gjorde då? Jo, kom i närkontakt med min femte huntsman. Jepp, den största hittills. Men den kom i ännu mer närkontakt med ett stycke toapapper som krossade livet ur den. Jepp.
Så inatt sov jag lite si och så. Men sen ringde klockan och jag gick upp. Fattar inte varför jag började ge kraftfoder direkt på morgonen, nu tvingar jag mig själv att göra det varje morgon.
Sen var det iallafall frukost, och hör och häpna, hela familjen var vaken, kvart i 6!!
Efter frukost så passade jag Clay hela förmiddagen. Vi kollade på jurassic park, hoppade studsmatta, lekte i sandlådan (Clay gjorde en födelsedagstårta till mig, 5 gånger), kollade på Råttatouille. Jag gick iväg emellanåt för att spola av hästarna som Tyrone hade ridit.
Sen var det lunch. Vi kollade på två James Bond filmer, åt glass, och jag somnade som vanligt.
Efter lunch gick jag ut och fyllde på vatten, mockade hagarna, och kvällsfodrade. Sen vart det kvällsmat, en tredje James Bond film, sen hopp i säng.

Förresten har det varit döden varmt, 34 grader, och det ska bli varmare imorgon, typ 38. Så jag morgonfodrar en kvart tidigare.

 

 
 
 
 
 
 
Min fina tårta. "Blås ut ljuset och ÄT DEEEN" sa Clay. Jag låtsades ta en tugga, vad händer då? Jo, ungen proppar hela truten full med sand, så efter denna bilden stod han och spottade i typ fem minuter. 

tjugofjärde september

Dag 51- 43 kvar
Idag gick morgonfodringen sååå långsamt. En hel timme tog det, och då hade jag inte ens gett alla hästar kraftfoder. Fattar inte varför det tig sån tid (kanske för att jag stannade och tog bilder, stannade och bytte låt i mobilen, stannade och fixade skorna, ja, ni fattar). När jag (äntligen) var klar med morgonfodringen så åt jag frukost. Det gjorde inget att det tog lång tid, för alla låg och sov när jag gick in i huset.
Efter frukost tog jag in cattle-hästarna och vi tränade dom på korna. Nu har Tyrone tagit in några av de äldre (läs 5 år) hästarna som är mer rutinerade, så snart ska jag få träna en av dom på korna. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, det verkar rätt skoj, det går fort, men jag har en aning om att Tyrone får det är se bra mycket lättare ut än vad det är. Iallafall. Sen red Tyrone några andra hästar, sen vart det lunch. Jag gick och la mig, Tyrone sa att vi skulle ut igen klockan 1, men det blev klockan halv 3. Så jag har chillat på rummet under hela lunchen.
Sen gick vi ut igen. Tyrone red ett gäng hästar, korna åkte hem, nya kor kom hit, hovslagarjobbet kom hit. Jag vattnade korna, lossade hö, hämtade och lämnade hästar till hovslagaren innan det var dags att fodra för kvällen.

 Kort från morgonfodringen. Fåglarna i trädet är kakaduor. 
 
Tyrone jobbar Joe. 
 
Pixie och Whiskers, de äldre hästarna
 
Jag ska nog rida Whiskers, hästen utan täcke

tjugotredje september

Dag 50- 89 kvar, eller nej 44 kvar!
Fy fan alltså! Mina ögon strejkade idag när jag skulle gå upp. Hade bestämt skypedejt med Elina, men den sov jag förbi. Pratade dock med Malin en stund innan jag skulle ut. Hon har varit på Harry Potter land i England och köpt Harry Potter godis och gissa om jag är avundsjuk! Dessutom hade dom bakat och kollade på film. Kändes betydligt mer lockande i den stunden att vara hemma i höstmörkret än att gå ut och fodra några jäkla hästar.
Ut gick jag iallafall, och sen vart det frukost för mig. Sen fick jag sitta och vänta på Tyrone att han skulle vakna. Efter det så hade vi ett snack (se föregående inlägg) och sen gick vi ut och jobbade. Jag tog in några hästar och sadlade. Sen eldade jag! I typ 30 grader värme och det var snustorrt ute (inte så smidigt, i Sverige hade vi haft brandförbud. Jag kan också tillägga att branden spred sig en gång så jag fick PANIK). Efter det åkte jag och Katrina och hämtade en rundbal hö till korna. När vi sen skulle sätta feedern över rundbalen så satt en ko fast i feedern. Vi försökte skrämma ut den, såga ut den, men inget funkade (sågen gick sönder). Till slut försökte jag skrämma ut den en sista gång, då springer kon iväg med hela feedern och det slutar med att hon trillar och kan kravla sig ut.
Sen fortsatte vi med hästarna, spolade av och så, och sen hade vi lunch. Hämtmat!
Efter lunch gick vi ut, jag fortsatte elda, sen mockade jag hagarna och fyllde på vatten. Och tog hand om hästarna. Vid klockan 5 (typ en timme innan det blir mörkt) ville Tyrone träna ellie och Joe på korna. Så jag hämtade dem och Rancho, och sen tränade vi en timme. Efter det fodrade jag alla hästarna, och sen var det kvällsmat hos Thomas och Sue. Sen vid halv 8 gick jag och la mig.

 

 Här sitter jag och väntar på att dom ska vakna
 
 pyroman!
 
Idiotkon, ser ni?
 
 
 Tråk!

what would you do today if you knew you could not fail?

Idag har jag gjort något viktigt. Viktigt för mig och som kommer att göra min resa lättare. Inte ekonomiskt, inte mer planerat, men lättare i hjärtat. Jag har bestämt mig för att lämna mitt jobb tidigare. Den 6e november sätter jag mig på bussen från Warwick till Brisbane, och därifrån tar jag flyget som går upp till Cairns. Idag under frukosten pratade jag med Tyrone om det. Jag sa att min kompis kommer tidigare, att vi ska upp till Cairns och prova lyckan dom fruktplockare. Jag frågade om han kunde skriva på mitt papper på hur många dagar jag jobbat, och innan jag ens hunnit avsluta meningen sa han "självklart". Han berättade om andra han kände som har haft fruktplockarjobb.

Så nu är det på riktigt. Och istället för 89 dagar kvar har jag nu 44 kvar, vilket innebär att jag har gjort över hälften, och jag är så glad att jag vågade, och att jag ska våga! Heja mig!

tjugoandra september

Dag 49- 90 kvar
Idag gick jag upp och morgonfodrade klockan 7. Kände mig extra lat och struntade i att ge kraftfoder utan jag bara hö (det är okej). Så det så.
Sen gick jag in och åt frukost. Tyrone tyckte det var en utmärkt idé att dricka oboy till frukost när det knappt fanns någon mjölk, så mina weetbix blev torra. Mums.
Sen gick jag ut till min hydda och väntade på att Tyrone skulle gå ut. När fortfarande inget hänt vid kl. 09 gick jag ut. Mötte Tyrone som bad mig fylla på vatten, mocka hagarna och sen var jag ledig!
Resterande av dagen spenderades i min säng. Eller ja, Katrina knackade på vid halv 2 och sa att det var lunch, och vid 4 gick jag ut och kvällsfodrade. Efter det vart det dusch och kvällsmat, sen ner i sängen igen!

 

 Säg hej till turbo, den äldsta hunden på gården

tjugoförsta september

Dag 48- 91 kvar
Herre. Min. Jesus. Vad jag var trött när jag vaknade. Hade bestämt skypedejt med Emilia för att diskutera en mycket viktig sak, men den blev inte av. Låg kvar i sängen till 04.40, sen gick jag upp och ut. Fodrade alla hästar både hö och kraft (pluspoäng till mig) och sen var det dags för frukost för mig.
Det tig evigheternas evigheter innan vi började. Katrina åkte till jobb vid 7, då hade vi inte börjat än. Vid halv 8 gick jag ut och hämtade tre hästar som skulle tränas. Tyrone var fortfarande inne och väntade på att Clay skulle vakna så han kunde lämna honom hos Sue och Thomas. Så efter jag fixat klart hästarna gick jag ner till korna och fyllde på deras vatten i väntan på Tyrone.
När han kom ut tränade vi tre hästar på kor, sen red han några inridningshästar. Någon lunch blev det inte (eller ja, jag gick in och åt weetbix) för han ville bli klar tidigt. Vilket resulterade i klockan halv 6 för er som undrar. Tidigt.
Sen vid kl 18 drog Katrina och Tyrone iväg på en magishow. De hade frågat om jag ville följa med, först sa jag ja, men sen tackade jag nej. En kväll ensam hemma kändes betydligt mer lockade. Så jag åt pizza och kollade på new years eve, sen pratade jag på Skype hela kvällen. Förhoppningsvis har jag en rolig nyhet att berätta snart! Can't wait!

 Hästarna som tränades i cutting, Ellie
Joe
 
Sugar

tjugonde september

Dag 47- 92 kvar
Idag tycker jag att vi kör en bild i timmen. Borde ha det oftare men jag kommer alltid på det så sent. Men idag glömde jag det inte, så nu kör vi!

 

 Klockan 05.00

God morgon! Dags att mata kreaturen

 

Klockan 06.00

Frukost! Weetbix med mjölk och socker (det ser ut att vara mer socker än det är, okej?). Observera mina knän. Vid den ena hagen finns där en grop. Idag, när jag gick med händerna fulla av hö, glömde jag bort gropen och trampade rakt i den och föll som en fura. Och kasade ner, då det är nedförsbacke. Jag gjorde inte illa mig, men snacka om att jag blev chockad. God morgon liksom!

 

Klockan 07.00

Har fortfarande inte börjat. Försöker bekanta mig med nya iOS 7. En del finesser är bra (saker som borde funnits från början, typ ficklampa och bildbehandling). Har inte vant mig vid nya designen än dock, det känns som att jag har en ny mobil!

 

 Klockan 08.00

Gav jag vatten till de här krabaterna. Innan dess tog jag in 3 hästar som skulle ridas.

 

 Klockan 09.00

Åkte vi ner i ena hagen för att starta vattenpumpen för vattnet tog slut. Clay hängde med och kollade när Katrina startade pumpen.

 

 Klockan 10.00

Min vy, mocka hagar!

 

Klockan 11.00

Jag och Lindsey fyller på vatten till hästarna.

 

 Klockan 11.30

Hjälpte jag Tyrone att filma ett par hästar. Filmerna skickas till ägarna.

 

 Klockan 12.30

Lunch! Trodde jag. Vi gick in och satte oss, och i samma stund levereras det hö till korna. Bara att gå ut igen och lasta av.

 

Klockan 13.00

Äntligen lunch. Två varma mackor, de tog slut såhär fort.

 

 Klockan 15.00

Somnade på lunchen, sov till över två. Var sedan barnvakt till Clay en stund. Här kollar han på the avengers.

 

Klockan 16.00

Clay sprang runt medan jag städade undan och diskade, "jag tar kort på dig!!!" Sa han.

 

 

 Klockan 17.00

Jag passade fortfarande denna marodören. "I'm gonna SHOOT the bad guys!!!" sa han när vi kollade på transformers.

 

 Klockan 18.00

Kvällsfodring med detta i bakgrunden.

 

 Klockan 20.00

Äntligen hopp i säng efter middag hos Sue och Thomas

Cutting, försök till förklaring

Tänkte berätta om sporten som Tyrone tränar och tävlar i. Det kallas cutting, och här får ni en förklaring från den engelska wikipedian. 
 
 
 
Alltså, man börjar med att ta ut en ko ur flocken. Sen ska hästen agera "spegelbild" till kon. Det Tyrone tränar är att få hästarna att göra hela jobbet själva, han ska finnas som ett stöd som kan behöva hjälpa till, men det mesta ska hästen klara själv. Detta är en hel vetenskap, de insatta pratar om linjer och avel som tävlingsryttare i Sverige pratar om sina hästar. 
Alltså, en ko separeras från de andra. Den ska hållas sepaterad, hästen ska spegla kon. Man får inga poäng om kon står längst staketet (i kanterna) eller står still, så det är där jag kommer in i bilden. Jag agerar "kofösare" och får kon att röra sig om den inte gör det självmant. 
Som ni ser på bilderna rider ryttarna med i princip totalt lösa tyglar, och har händerna placerade på hästens hals eller på hornet på sadeln. 
 
 
 
Här har ni en video ni kan checka in om ni vill:

nittonde september

 
Dag 46- 93 kvar
Idag vaknade jag PIGG vid 03.50. Gick upp, men tänkte sen "nääää jag kan sova ett tag till", och sov till klockan var 04.50 istället. Så jag hade 10 minuter på mig att göra mig iordning, men det räckte. Var dock inte lika pigg när jag vaknade andra gången. 
Sen gick jag ut och gjorde det jag brukar, fodra och sen frukost för mig (weetbiiiiiiiix <3). Sen vart det ut (i tid denna gången, kvart i 7) igen och hämta in hästar som skulle tränas på korna. Jag tog in 4 hästar som skulle tränas, och Rancho som jag red. När det var klart mockade jag hagarna, gav vatten och annat smått och gott.  Sen var det dags för lunch, KFC. 
Efter lunch gick vi ut igen, Tyrone red alla inridningshästarna och jaaaag, vet ni vad jaaaag gjorde? Jo, det ska jag säga er, jag byggde ett helt jäkla staket! Japp! Visserligen var det bara att sätta stolpar i marken och dra en eltråd runt, men jag gjorde det helt själv! Efter det gav jag vatten till korna och började kvällsfodra. Sen hoppade jag in i duschen, diskade upp och städade lite och sen hoppa jag i säng!
 
Förresten, har jag berättat att min näsa är totalt mörbultad? Skulle knäppa Ellies täcke härom dagen och hon smäller upp sitt huvud rakt på min näsa. Mysigt. 
 
Här står hästarna utanför arenan och väntar på att ridas. På bilden är Ellie och Joe. I hagen bakom är korna. 
 
Rancho
 
Såhär kan det se ut. Hästen på bilden är ny med kor, så han tränas bara med en ko. Annars brukar vi ha en flock på 5-8 stycken som man plockar ut en ko i taget från. 
 
Mitt staket, hur tjusigt?!
 
Mer staket!
 

artonde september

Dag 45- 94 kvar
Uuuuuh så trött jag var i morse. Att lägga sig vid 9 är för sent. Ikväll ska jag försöka komma i säng tidigare. Gick iallafall ut och fodrade. Kände mig lite duktig och fodrade hälften av kraftfodret också (man kan säga att gården är i tre delar för mig, en stor del där de flesta är, sen en ensam häst som går ner för en backe, och ett gäng hästar som går bakom logen istället för framför) så jag fodrade den ensamma hästen, och hästarna bakom logen, så att jag bara hade den stora delen kvar. Sen blev klockan frukost, och jag åt min favorit, weetbix! Med mjölk och socker och så in i micron, aaaah. Det kommer jag leva på när jag kommer tillbaka till Sydney!
Sen vart det ut och jobba, Tyrone red inridningshästarna så jag gick och gav kraftfoder, mockade hagarna, tog av alla tjocka täcken, fyllde på vatten osv. Sen åt vi lunch nere hos tyrones föräldrar. Korv med bröd, men det är inte som hemma, nej nej. Rostmacka med smör, riven ost, små pölse och ketchup. Det är okej, en del av den australienska standarden vad gäller match antar jag. Och så kollade vi på avatar (och jag somnade).
Efter lunch fick Tyrone för sig att han skulle rida i princip alla hästar här är, så han gav sig ut och jag pysslade med annat. Vid 5 när jag började lägga på täckena igen skrek Tyrone "inte den hästen, jag vill rida honom!!!" Från distans, så det var bara att ta in honom istället och sadla (då ska ni tänka på att det blir mörkt vid 6, och då hade han tre hästar kvar). Jag tog in ytterligare en häst, tvättade lite manar, lassade av hö, och fodrade det sista. Det slutade iallafall med att Tyrone fick släppa ut två hästar igen som han inte hann rida och mumlade "jag måste ta mig ur sängen tidigare på morgnarna", JAAAA säger jag till det. Ska jag gå upp för att fodra klockan 5 så slutar jag gärna lite tidigare än 7 på kvällen. 
Nåväl, sen gick vi in, åt kvällsmat, och sen i säng. 
 
Smarrigt va?

Scoutskills

Förresten, jag har blivit värsta scouten, lärt mig knopar och grejer. Tänkte att ni ska få lära er den knopen vi använder för att binda upp hästarna. Nu kör vi!
 
Det dom gör här att binda upp hästarna högt, och i en fast knop (alltså ingen säkerhetsknop). Syftet med denna knop är att man kan lossa den även om repet blir hårt åtdraget, tex om hästen kastar sig bakåt. Tänk er att hästen sitter fast i den högra delen, då tar vi den andra delen av repet och svingar över panelen så att knopen hamnar i huvudhöjd (panelen är ca 1.80 m).
 
2. Gör en loop på den högra repdelen. Delen som är närmast hästen ska ligga överst. 
 
3. Trä sedan igenom den vänstra delen genom loopen, uppifrån och ner. 
 
4. Lägg sedan den vänstra delen häver den högra, precis under loopen. 
 
5. Trä sedan igenom den vänstra delen genom loopen, nerifrån och upp. Dra. 
 
Så här sitter grimskaftet och knopen fast i förhållande till hästen. Jag har ingen aning om vad knopen heter, eller om den är korrekt, men det är såhär jag lärt mig den :)
 

sjuttonde september

Dag 44- 95 kvar
Alltså. Imorse. Jag har aldrig varit rädd för blixtar och dunder, men att gå och morgonfodra i totalt mörker med blixtar runt mig kändes sådär. Tyrone sa att om det regnade behövde jag inte morgonfodra så tidigt, men han sa inget om blixtar, så det var bara att ge sig ut. 
En rolig sak jag såg på morgonen var att min nästkusin Ninni skrivit till mig på Facebook, och frågade lite frågor om Australien då de ska hit.  Jag försökte svara bäst jag kunde, slutade dock med en mindre uppsats. Kul att hon och hennes kompisar ska hit down under!
Efter frukost gick jag iallafall ut igen, täckade en del hästar, mockade 3 småstall och gick runt med kraftfoder. Kände mig sjukt omotiverad, så klockan var hela halv 10 innan jag satte igång med kraftfodret. Tyrone har tränat inridningshästarna under förmiddagen, vilket har inneburit noll arbete för mig. Tråkigt som fan, men rätt gött. Måste dock gå runt på gården och låtsas ha något att göra hela tiden. Dessutom lyckades Katrina släppa lös hälften av korna när hon skulle fodra dom. Så jag fick hjälpa till och valla kor. Sen tränade Tyrone ett par hästar till sen var det äntligen lunch. 
Efter lunch gick allt liiiikaaa låååångsaaaamt. Hovslagaren med kiss och bajs humor var här och livade till stället (jojatjena), och sen smällde en häst sönder staketet 3 gånger, och jag fodrade. Så rolig eftermiddag! Sen till kvällen kollade vi iallafall på beautiful creatures, en twilight liknande historia. Var alldeles lagom för kvällen. 
 
 
 

sextonde september

Dag 43- 96 kvar
Hej! Kul med lite respons, det motiverar! Fortsätta gärna kommentera :)
Att gå upp till att morgonfodra klockan 5 när man är sjuk är inget jag rekommenderar. Låg kvar i sängen till tio i fem för att sedan tvinga mig upp och gå ut. Sen började uppdrag leta rätt på skottkärran som de så snällt hade gömt för mig. Efter att gått runt hela gården ett och ett halvt varv hittade jag den till slut och kunde börja fodra. Sen vart det frukost, cocopops! En sak som irriterar mig lite är att vi kommer igång så sent på morgonen. Jag går upp och fodrar klockan 5, men det känns totalt onödigt när vi inte går ut förrän vid 7-7.30, och ibland senare. Då hade jag egentligen inte behövt fodra förrän en timme senare. Dock blev denna dagen inte så produktiv. Regnet har öst ner idag vilket har inneburit en day off. Så det jag har behövt göra idag är fodra, sortera täcken, täcka några hästar och mocka fyra småstall. Och jaga hästar på eftermiddagen som rymde. Till kvällen blev det hyrfilm (familjen här har fått dille på att hyra film). Dock kollade vi på en SKITDÅLIG barnfilm med robotar. En och en halv timme av mitt liv som jag aldrig får tillbaka. Sen blev det sängen!
Bild på himlen! Regn = day off, fint!!!
Fortsättning på serien "världens fulaste solbränna". Alltså, jag har blekast på magen och brunast på händerna. Jag kommer vara den enda på beachen som har permanent linne och shorts :(

And the days blur into one

Uh, det känns så tråkigt att blogga. Inte för bloggandets skull, men att jag skriver om exakt samma sak varje dag. Är det kul att läsa? Lever ni?
På ett sett är ju detta min dagbok, något jag kan se tillbaka på i framtiden, men ändå. Vill ni fortsätta läsa om livet på landet, eller ska jag uppdatera bara om det händer något? Jag behöver lite respons.

femtonde september

Dag 42- 97 kvar
Idag har jag varit ledig, aaaah. Slapp morgonfodra, aaaaah. Slapp kvällsfodra, aaaah. Det enda jag har gjort idag är att slösurfa och ätit. Två apelsiner, fyra toast och två tallrikar cocopops. Detta behövde jag. Förkylningen börjar sakta men säkert övergå i hosta, som jag antagligen kommer att dras med ett par veckor framöver om jag känner min kropp rätt. 
 
Men imorgon är en ny dag och jag börjar klockan 5. Så så länge varade friden. Om jag hade fått en önskan uppfylld just nu så hade jag valt att spela om denna dagen, eller att spola fram tiden si sådär 97 dagar. Jag ska aldrig mer jobba på farm efter detta, eller något annat fysiskt krävande arbete. Att sitta på ett kontor och använda huvudet skulle passa mig alldeles utmärkt!

fjortonde september

Dag 41- 98 kvar
Idag vaknade jag med..... En förkylning! Kul! Precis vad jag behövde, barnet direkt sänt från helvetet har smittat mig. 
Annars började dagen som vanligt, fodra, vattna, mocka. Sen flyttade vi runt lite på hästarna till nya hagar. Fölens hovar trimmades innan de släpptes ut till en stor hage där de ska gå tills nästa år.  Innan lunch kom det hit två nya ponnys. Det kombinerat med fölen som stod uppbundna kombinerat med två galna hingstar som sprang runt i sina hagar resulterade i tre lösa hästar. Och ett söndrigt staket. När vi väl fått ordning på allt var det dags för lunch. Vi åt pizza som blev över från dominos igår, men det räckte inte till båda så vi gjorde en pizza i ugn också. Tyrones tålamod tog slut efter att ha jagat hästar (han jagade en valp på vift också), hungrig, och insåg att det inte fanns en ren tallrik i hushållet eller plåt att lägga ugnspizzan på så han bestämde sig för att äta vattenmelon till lunch. Jag skrattade åt honom och sa att det inte var en riktig lunch, diskade en plåt och sa till honom att äta domino pizzan så att han fick mat fort (känner någon igen det där med argt humör om den inte får mat? Hehe). Efter lunch blev han glad igen, vi kollade på en film som jag såg början och slutet av (råkade somna i mitten). 
Efter maten gick vi ut, jag fyllde på vatten och flyttade på hästar och sen kvällsfodrade jag. Tyrone hade bara 2 hästar att rida och 2 föl att fixa hovarna på kvar, så det blev en lugn eftermiddag. Förutom att Tyrone släppte ut alla kor vilket tog halva eftermiddagen. 
Jag gick in och passade Clay, sen kom de andra in och vi åt kvällsmat och kollade på eragon, imorgon är jag ledig!!
 
 
 
 
 
 
Mitt flyg hade föresten ändrat tid, fick ett mejl från jetstar igår. Himla tur att jag bokade in mig på hostel och buss dagen innan, annars hade det aldrig gått. Bara 98 dagar kvar!!!

trettonde september

Dag 40 -99 kvar
Idag började jag klockan 7. Ut och ge kraft och hö. Sen kom Tyrone ut och drog med mig för att starta vattenpumpen. När det var gjort gick jag in och åt frukost. Efter frukost gick jag ut och flyttade på fölen, hämtade in inridningshästar och sadlade. Sen fyllde jag på vatten till korna (evighetsjobb, det tar typ 45 minuter), och efter det hämtade jag in ytterligare två hästar. Mocka hagar och vattna hästar. Skura vattenkar och flytta stora krubbor. Och valla kor. Och klättra upp på 5 meter höga silos för att fylla på kraftfoder. Här finns lite allt möjligt att göra!
Sen vart det dags för lunch. 
Efter lunch red Tyrone ett gäng hästar, och jag sadlade och släppte ut allt eftersom. Sen kvällsfodrade jag. Tänk att något som tar en hel eftermiddag får plats i två meningar! Sen vart det in i duschen, och kvällsmat på de:)
 
Här ser ni en del av min ursnygga bonnabränna, charmerande va?

tolfte september

Dag 39
Idag har jag 100 dagar kvar, nedräkningen börjar på riktigt!!!!
Idag började jag inte förrän klockan 7! Jag gick ut och morgonfodrade, och passade på att ta av de tjocka täckena på hästarna som hade det. Sen gick jag in och åt frukost. Klockan 8 kom det hit en ny häst. Efter det gick jag och stallade upp ett gäng hästar, sadlade dem så de var redo för Tyrone. Sen gav jag vatten till korna och efter det mockade jag hagarna. Sen var det dags för lunch. Efter vi ätit går Katrina och Tyrone in till sovrummet för att lägga Clay, när Katrina säger "alla ska vila nu, även Sanna". Hon sa det på skoj, men jag var snabbare och svarade "okej, knacka på min dörr när det är dags att gå ut igen". Lite snopna kollade de på mig och sa "eh okej, men det kommer nog inte vara så länge". Hehe, den ronden vann jag. 
Ingen kom och knackade på min dörr, men jag gick ut vid halv 3. Fyllde på vatten och sen städade upp lite och mötte Tyrone som kom ridande på en häst. Han hade inget för mig att göra innan dess, så han lät mig vila. Dock sov jag inget, utan kollade lite saker på nätet. Som utbildningen jag vill in på till exempel. Ååååh vad jag vill läsa den, och jag hoppas att betygen räcker till och att jag kommer in till hösten för så fungerar min plan perfekt. Stanna i Australien och Kina till början av juni, komma hem och jobba och bo hos Emma och Peter över sommaren och sen flytta och börja plugga. Ingen hade varit lyckligare än jag. 
Jaja, efter min vilostund fortsatte jag med att hämta in hästar, sadla, fodra, vattna. Det vanliga. Tills det blev mörkt och Tyrone frågade om jag gett korna vatten. Icke! Så jag fixade det, sen vart det dusch och kvällsmat. Imorgon börjar jag klockan 6! Gött mos. 

Nära döden

Igår hade jag en nära döden upplevelse. Jag kom i närkontakt med ytterst otrevliga varelser. Spindlar. Här kommer min top 5 lista på obehagligaste spindelmöten. 
 
5. Igår när jag dödade min första huntsman. När jag dödat den vänder jag mig om och ser EN TILL! Försökte även ta kol på den, men den sprang iväg från mitt rum invalid. 
 
4. När Miranda hade en stor spindel i stugan som jag försökte döda med hårspray. Videon finns på Facebook. 
 
3. När jag såg min första huntsman. Fy. I. Helvete. 
 
2. När jag och Linn flyttade till Göteborg. Vi hade en stor spindel mitt i vardagsrumstaket. Jag gick in i duschen och hör Linn skrika. Trodde att hon blev mördad, men då hade spindeln börjat röra sig. Den klättrade upp och ner för en tråd mellan tak och golv, den kom i närkontakt med hårspray den med.
 
1. På Bokhöjden. Jag börjar jobba tidigt på morgonen. En tjock spindel sitter på golvet vid köket. Ber Bibbi komma och döda den, och när hon ska ta upp den för att släppa ut den imploderar spindeln och blir smal som en sticka och ut springer en miljon små spindelbäbisar. 
 
 
Ja, min spindelrädsla börjar väl bli lite bättre. Jag kan acceptera att det bor spindlar i mina gardiner (jag dammsuger upp dom när jag städar), men jag accepterar INGA huntsman spindlar eller gravida spindlar!!
 
 En liten huntsman. 

elfte september

Dag 38
Idag började jag som vanligt. Morgonfodrade och sen åt jag frukost själv. Efter det gick jag ut och tog av täcken, gav kraftfoder och fyllde på vatten. Sen flyttade vi på fölen från deras hagar så att de ska stå uppbundna ett tag för att lära sig det. Under tiden mockade jag alla hagarna. När jag var färdig med det ryktade jag fölen, städade ur en transport och sen var det dags för lunch. 
Efter lunch passade jag Clay ett tag (medan han sov) så Katrina kunde åka in till Killarney. Efter det gick jag ut och fyllde på vatten till korna, sen gav vi dom mat. Sen hämtade jag in hästar som vi tränade på korna, så jag red Rancho. Efter det släppte jag ut alla hästar sen kvällsfodrade jag. Det hade hunnit bli mörkt innan vi var färdiga med allt. Sen gick vi in och åt kvällsmat och kollade på film!
 
Ps. Sovmorgon imorgon, upp och fodra klockan 7!

Tionde september

Dag 37
Idag skulle jag inte fodra förrän kl 6. Dock kom Courtney knackade på dörren vid kvart över 5 och frågade var fölen var. I sin hage? Föreslog jag, men där låg staketet nere. Upp och hoppa för att leta rätt på fölen, som visade sig vara flyttade till en annan hage. Bra start på dagen. Jag gick in igen och borstade tänderna, och sen gick jag ut för att fodra och sen äta frukost själv.
Nåväl, efter jag ätit upp min frukost kommer Tyrone ut och sätter igång filmen Prince of Persia. Givetvis var vi tvungna att se hela, så jag var inte ute förrän kvart i nio. Sen fyllde jag på lite vatten och tog av täcken. Efter det gick vi och fångade in fölen (eller ja, åringarna), så de kunde hanteras lite. 
Sen kollade vi på de dräktiga stona, de ska föla vilken dag som helst. Sen gick vi till verandan och åt chips. Och sen hämtade jag in två hästar sen vart det lunch. Vi åt nudlar och kollade på Safe Haven igen. 
Efter lunch släppte vi ut hästar i deras hagar, sen fyllde jag på vatten och fodrade för kvällen. Sen var det kvällsmat och sen hopp i säng!
 
 
Rancho kom och sa hej när jag fyllde på deras vatten. 
 

9e september

Dag 36
Idag morgonfodrade jag vid 8. Katrina kom och knackade på dörren vid halv 8 för att fråga när jag tänkte morgonfodra, klockan 8 svarade jag. Okej! sa hon. Jag hade vaknat den vanliga tiden till att morgonfodra vid 5, men somnade glatt om istället. Vaknade vid 6, öppnade dörren, moln. Gick och la mig igen. Klockan 8 kändes rimligare. 
Gick ut och fodrade, mockade och fyllde på vatten överallt. Sen gick jag in och åt frukost, och sen diskade jag upp all disk som fanns. Gick ut, såg att det var tvätt på tvättlinan, så jag tog in den. Sen när jag väl kom in såg jag att det låg en massa tvätt på golvet, så jag körde igång några maskiner (främst mina kläder först, hatar att inte kunna tvätta själv). Dammsög mitt rum, bäddade rent och sen gick jag in och kollade på film. Safe Haven, halv bra romantisk drama film, lagom vid lunchtid. Efter det gick jag tillbaka ut till mitt rum för att vila.
Sen fodrade jag för kvällen. Under tiden jag gick runt lyssnade jag på gamla röstinspelningar i mobilen. Som Nils stockholms och skånska telefonröst, när jag och Michelle skrev låten om gänget och när Yvette läste en gonattsaga för mig. Alltså! Vilka fantastiska vänner jag har! Fick mig ett gott skratt. Sen pratade jag med Michelle på skype, och efter det Linn, pappa, mormor och mamma. Sen vart det kvällsmat och hopp i säng. Jag får även lite sovmorgon imorgon, ska upp och morgonfodra klockan 6 istället för 5, win!
 
Föresten! Jag har en sån nackkudde, och i morse så hade jag små typ flörtkulor i hela sängen. Då har skiten gått sönder. Måste ha dregglat sönder den, charmigt va?

8/9

Dag 35
Idag gick jag upp som vanligt. La på ett extra kol och gav både hö och kraftfoder på morgonen, idag skulle nämligen Tyrone iväg, och då är jag ledig. Åt sedan frukost, och sen ut och packa allt till Tyrone. Sadlar, pads, hundar, hästar och allt som hör därtill. Efter det tänkte jag att jag skulle mocka hagarna riktigt snabbt och fylla på vatten så jag var färdig sen, men vad händer då? "Kan du ge Clay frukost? Jag har bara sovit tre timmar" säger Katrina.  Eh, okej. Jag behöver ingen sömn. Så jag fick passa ungjäveln istället. Och kolla på filmen Babe. Igen. 
Meeeeen, jag gjorde gröt till ungen, satte honom framför tvn under en filt, sa att han va tvungen att vara tyst och sitta kvar eller gå och lägga sig hos mamma igen, och sen gick jag ut. Hämtade in två hästar för att ge kraftfoder, fyllde på kornas vatten, mockade hagarna och släppte ut hästarna igen. Fix och färdigt. Trodde jag... Mitt när jag höll på med hagarna kom Thomas och frågade om jag kunde hjälpa honom. Tre kor hade sprungit ut på lusernfältet så vi var tvungna att valla dom rätt och laga staketet. När vi äntligen var klara kunde jag fortsätta med mitt arbete. Vid kvart över 9 var jag klar med allt, så jag gick och la mig. 
Vid halv elva kom Katrina och knackade på dörren och sa "ta på dig dina gympadojjor och ta med din kamera, vi ska på utflykt."
Så, de var bara att hoppa in i bilen så gav vi oss av. Först åkte vi till tyrones farbror och sa hej, sen köpte vi hamburgare och åkte till Queen Mary Falls. 
Vid Queen Mary falls hade vi först lunch på en picknickplats. Sen gick vi en 2 km runda i nationalparken för att se vattenfallet. Efter vi gått runt alltihop var vi framme där vi började igen, så då gick vi över gatan för att mata fåglar! I träden satt olika papegojor som väntade på att folk skulle komma dit och mata dom, så de blev inte besvikna, inte heller vi. Jag hade en massa olika fåglar som åt direkt från handen, häftigt! 
Efter det köpte vi glass och åkte hem. Sen kvällsfodrade jag, och sen var det drinkdags. Drinkar hos Su och Thomas, satt och pratade och så. Sen gick jag tillbaka och matade hundarna, sen in i duschen och till slut kvällsmat. Jag pratade med Regina och Linda på Facebook, mina fina fina vänner!
Sen efter det gick jag på bröllop. Japp! Min bror Edward gifte sig med nela, och jag fick vara med på Skype! Nästan hela min familj var där, och så fina alla var. Saknar dom! 
 
Promenaden runt vattenfallet
 
Vatteeeeen!
 
Katrina, Thomas, Courtney och Clay
 
Katrina, Clay, Thomas och pippifågel!
 
Fågel och jag!
 
Fågel!!!!
 
Katrina, Clay, fågel och nyfikna barn i bakgrunden
 
Jag och en lite större fågel
 
Sen var detta efter vi kommit hem och det var bröllopsdags. På med sminket!

7/9

Dag 34
Idag var en långsam morgon. Eller ja, inte för mig. Jag gick upp som vanligt och morgonfodrade, sen in och åt frukost. De andra sov fortfarande, så vid 06.15-06.30 tänkte jag nääääää varför sitter jag här och fryser? Jag går ut till mitt rum istället. Sagt och gjort. Jag gick ut, pratade med Miranda och mamma på Skype, och började jobba vid 07.15 typ.
Ut och ge kraftfoder, ta in hästar och fylla på vatten. Standard. Mocka hagar. Standard. Allt verkade gå långsamt för tyrone idag, och till slut övertalade han sig själv att vara ledig för dagen. Så jag, Katrina och Clay hoppade in i bilen för att åka till stan och shoppa lite. Precis när vi ska köra iväg ser vi att Joe och Rancho är i fel hage, så vi fick fånga dom och laga staket. Efter en timme kom vi iväg iallafall. Väl i stan hyrde vi tre filmer, jag köpte deo och choklad, vi köpte med oss lunch (McDonalds) och sen åkte vi hem. Vi åt och kollade på en film med Gerard butler, sen var det ut och fodra för kvällen. När kvällsfodringen var färdig gick vi in igen. Kvällsmat och film och sen i bingen. Bra dag!

Kolla här vilken fantastisk grej! Köpte två, båda är slut :(

5/9

Dag 32
Idag gick jag upp som vanligt och morgonfodrade och åt frukost. Gjorde mina vanliga sysslor, fyllde på vatten och gav kraftfoder. Tyrone red unghästarna idag så jag hade mycket tid att göra andra saker, som att laga staket! Gick längst den krångligaste, snårigaste, brantaste hagen och lagade staket, och var mycket nöjd med mitt jobb när jag var färdig. Sen städade jag undan i skjulet där kraftfodret är (den såg ut som döden) och sen kom veterinären hit! Det vanligaste han gör här är att fixa tänder tycker jag. Sen vart det lunch, och sen hade jag ledigt på eftermiddagen! Så himla gött! Jag bokade alla mina biljetter (pepp), pratade med Linda på Skype (pepp) och vilade (megapepp). Framåt 5 halv 6 gick jag ut och kvällsfodrade, sen in i duschen och ner till Thomas och su för kvällsmat (tyrones föräldrar). Sen gick jag tillbaka till min hydda och pratade mer med Emilia och Miranda om resan! Emma ska dock inte med, så vi får ses senare. 
15 veckor kvar till resa!
 
 
Här gick jag och lagade staket. Ser det brant ut? Nej. Var det brant? Ja!
 
Glömde min kniv när jag var ute och gick. Vad skulle jag skära av banden för att laga staketet? Hittade den här gamla metallbiten som fungerade utmärkt som kniv!
 
woooooooooooop
 
I väntan på veterinären. Försökte ta en fin bild på Ellie, men hon undrade bara vad jag pysslade med.
 
Tandläkardags. Filade tänder och utdragna vargtänder- så kan det gå!
 
 
Föresten, dagens slap in the face går vill blogg.se. Vilken jäkla skitsida, har försökt ladda upp bilder från mobilen till detta inlägg i två dagar nu. Skärpning!
 

Så himla peppad!

Nu så, imorgon ska vi fixa med pengar och sen ska vi boka våran resa. Biljetten till sydney och hostel fram till den 5e januari är bokat, sen ska vi göra östkustresan, och sen efter det vet jag inte mer! Här har ni resan, ser spännande ut va?
 
Sun 5th Jan - Spot X
Mon 6th Jan - Spot X
Tue 7th Jan - Byron Bay
Wed 8th Jan - Nimbin / Byron Bay
Thu 9th Jan - Byron Bay
Fri 10th Jan - Surfers Paradise
Sat 11th Jan - Party Tour / Surfers Paradise
Sun 12th Jan - Brisbane
Mon 13th Jan - Brisbane
Tue 14th Jan - Noosa
Wed 15th Jan - Electric Bike Hire / Noosa
Thu 16th Jan - Rainbow Beach
Fri 17th Jan - Rainbow Beach
Sat 18th Jan - Fraser Island
Sun 19th Jan - Fraser Island
Mon 20th Jan - Fraser Island / Rainbow Beach
Tue 21st Jan - 1770
Wed 22nd Jan - Scooteroo / 1770
Thu 23rd Jan - Overnight bus to Airlie Beach
Fri 24th Jan - Airlie Beach
Sat 25th Jan - Whitsundays
Sun 26th Jan - Whitsundays
Mon 27th Jan - Whitsundays / Airlie Beach
Tue 28th Jan - Magnetic Island
Wed 29th Jan - Magnetic Island
Thu 30th Jan - Mission Beach
Fri 31st Jan - Rafting / Mission Beach
Sat 1st Feb - Skydive / Mission Beach
Sun 2nd Feb - Cairns
Mon 3rd Feb - Great Barrier Reef / Cairns
Tue 4th Feb - Rainforest / Cairns
Wed 5th Feb - Depart Cairns
 
 
Please note, this price does not include a $35 levy for 
skydiving or a $30 levy for rafting, both of which need to be paid 
directly to the companies. Your package includes the following:

2 nights Spot X at the Mojosurf Camp
2 Mojosurf lessons with full equipment hire
3 nights Byron Bay at Holiday Village
1 Day Nimbin Tour with Grasshoppers
2 nights Surfers Paradise at Budds in Surfers
Plan B Party Tour Surfers Paradise
2 nights Brisbane at Base Backpackers
2 nights Noosa at Nomads Noosa
4 hour Electric Bike Hire Noosa
3 nights Rainbow Beach at Dingos Hostel
3 day/2 night Dingos Fraser Island Tag Along Safari (camping, all 
inclusive)
2 nights1770 at Southern Cross Backpackers
1770 Scooteroo 3hr Chopper Motorbike Tour
2 nights Airlie Beach at Nomads
2 day/2 night Whitsundays trip on the Atlantic Clipper (all inclusive)
Airlie Beach Luggage Storage
2 nights Magnetic Island at Base
Return Magnetic Island Ferry
3 nights Mission Beach at Jackaroo Hostel
1 day Tully Whitewater Rafting with Raging Thunder
14,000ft Skydive Mission Beach
3 nights Cairns at Gilligans
1 Day Great Barrier Reef Snorkel Trip On Ocean Free
1 day Atherton Tablelands & Waterfalls Tour with Uncle Brians
15 Breakfasts, 11 Lunches, 10 Dinners
Peterpans Discount Card –For FREE Internet + meal and drink vouchers

Snart snart snart!

Vet ni vad jag har gjort? Bokat biljetter härifrån!
 
 
Låter dramatiskt va? Så mycket drama är det inte, jag har bokat biljetter för december. Först började jag med att boka flygbiljett för att vara i Sydney till den 22a december, då vi är tvugna att checka in på bounce. De flesta hostel och hotell har minimum antal dagar kring jul och nyår, och på bounce var man tvungen att boka 14 nätter. För att inte mista våra platser bokade jag in mig tidigare till Sydney, och får nu fira jul ensam! Eller ja, det kanske blir jul på IKEA? Vi får se!
En sak jag inte tänkte på dock när jag bokade mitt flyg var att jag är tvungen att ta mig från Warwick till Brisbane. Tänkte då inte på att det bara går typ en eller två bussar per dag, och att de måste passa i tid till flyget. Det gick en buss den 22a, med 45 minuter på mig att ta mig från Brisbane Transit Centre till flygplatsen, så jag vågade inte chansa. Såååååå, jag bokade en buss dagen innan, den 21a, och tar in på hostel en natt!
Hostlet är YHA och ligger 600 meter från transit centre där bussen från Warwick stannar, och dom har shuttle-bussar som går till flyget. Jag ska bo i ett 6-bäddars mixat rum och jag köpte till frukost. Det verkar vara ett fint lugnt hostel med pool på taket! Ni kan tro att jag lär behöva vila upp mig en natt i Brisbane efter jobbet. Vi håller även på att boka resan, och Miranda ska få svar från Peter Pan senast imorgon om deras pris. Det blir nog via Peter Pan vi bokar. Vi har pratat med en del olika, men det är från dom paketet vi vill resa kommer i från. Gissa om jag längtar!!!!
 
 Här är en bild från YHA's rooftop. Rätt fett va?

4/9

Dag 31
Tröttheten är total. Idag gjorde jag samma sak som igår. Morgonfodrade, hämtade in hästar, tränade dem på korna. Sen vid lunch åkte vi iväg till en annan gård, lämnade två hästar och hämtade hem två som ska ridas in. Sen efter det var det lunch. Jag somnade och vaknade med ett sånt ryck ni vet. Sen gick jag ut och fångade två hästar som håller på att ridas in, sen fortsatte jag med att fylla på vatten överallt. Och fodra. 
 
Äääääh va tradigt detta blev, men ni fattar. Samma sak varje dag, vilket egentligen inte gör något men jag måste vila!!!! Imorgon tror jag iallafall att det är day off, men jag tror inte på det förrän jag ser det. 
 
 

3/9

Dag 30
Jäkla skitdag. Började med att en huntsman klättrade på min säng gavel när jag vaknade, borde väl ha fattat redan där att jag borde stannat i sängen. Jag är så trött att jag inte kan sitta ner, för då somnar jag, jag blir irriterad på allt och jag får kramp i alla mina muskler så fort jag använder dom. Jag kan till exempel inte sitta på huk, då strejkar benen totalt. 
Sen var det de vanliga, fodra och frukost. Sen gick jag ut och fångade ett gäng hästar som skulle ridas, och jag red Rancho. Efter det så började jag att fylla på vatten överallt och mocka hagarna. Jag hann med en hage, sen vart det lunch. Rester från igår. Vi kollade på en dålig westernfilm, och sen passade jag Clay. Jag som trodde att han ville sitta inne och kolla på film (så att jag kunde vila) hade ju fett fel, han ville ut. Jag fortsatte mocka hagarna, sen lekte jag med den otroligt roliga ungen. Det slutade med att han inte ville hänga med mig längre, och det passade mig utmärkt för då kunde jag börja kvällsfodra. 
När jag hämtade två hästar för att ge dem sitt kraftfoder springer en tredje ut, så det slutar med att jag och Tyrone får jaga hästkräket över halva gården. När vi väl fått fatt på henne fortsatte jag med mitt, och sen kom det en lastbil för att hämta och lämna kossor. När det väl var fixat var det äntligen dags för kvällsmat (som jag fick avbryta mitt i för att släppa ut en häst i ett bäcksvart mörker) och sen äntligen min älskade finaste säng. 
 
Jag och Joe 

2/9

Dag 29
Idag var jag döende när jag vaknade. Jag har inte haft en ledig dag sen förra måndagen och det tär. Gick ut och morgonfodrade, sen in för frukost. Efter det gick jag ut och gav kraftfoder och vatten sen skulle jag precis börja med hagarna då tyrone stoppade mig. Jag skulle hänga med honom istället och fixa hö! Vi åkte ner till deras åker med höbalmaskinen, hade lite problem med balabanden, men efter vi fixat det gick det fint. Sen fick jag gå efter maskinen i en halv evighet för att se så att balabanden var tillräckligt spända runt balarna, och reglera om det behövdes. Sen gick jag upp igen och började mocka hagarna, och precis när jag var färdig med panelhagarna kom Katrina och sa att det var pannkakor! In och äta pannkakor till klockan elva sen ut igen (min diet fram tills dess var kitkat och toast med sylt till frukost, choklad, donut och ett äpple till mellanmål, sen pannkakor... Jag måste skärpa mig). Vi försökte få igång deras lastbil för att hämta upp balarna, dock utan framgång, så jag fortsatte fylla på vatten och mocka hagar istället. 
Sen slutade med att Katrina åkte och hämtade släpet, och vi åkte alla ner till åkern för att hämta upp höet. Cirka hundra balar tog vi med oss, och sen lastade vi av. Efter det kvällsfodrade jag och sen var det kvällsmat och sängen. 
 
selfie!
 
Tyrone på traktorn!

1/9

Dag 28
Första september! Nu börjar hösten komma där hemma och här börjar det bli varmare. Jag behövde inte ha jackan på vid morgonfodringen, utan det räckte med tjocktröja. 
Innan jag gick ut pratade jag med mamma på Skype. Hon och pappa var hundvakt till abbe. Sen pratade jag med allihop, mamma, pappa (som tydligen gick och retade abbe så han blev helhispig, lämnar man levande ting där gör man det tydligen på egen risk), och Emma och Peter när de kom för att hämta abbe. 
Sen gick jag ut och fodrade, sen frukost. Och vet ni så nyttig jag är? Åt gröt till frukost! (Glöm den där snickersen jag käkade när jag precis vaknat, den räknas inte). Sen vart det ut igen och starta arbetet för dagen. 
Hämta hästar, sadla, ta ner till arenan. Hämta tillbaka hästarna, spola av dom, ut i hagen. Sen kom ägarna till en häst som skulle hem. Sen vart det lunch och sen ut igen. Mocka hagar, slöa, sen ge hästarna kraftfoder och hö. Och ge vatten såklart. Sen var jag tvungen att hämta en häst som hoppat i vattenkaret (!!!!!) och hon hade skurit sig, så jag spolade av henne och såg hur det såg ut. Dock såg det mycket värre ut innan jag spolade av (blod från framknäet och ner över benet, blod i huvudet efter att hon kollat på sitt ben och blod på magen efter hon kliat sig med sitt blodiga huvud). Tre små små små skärsår var det, så hon överlever definitivt. Dessutom kallas hon Blondie så detta hade man väl kunnat räkna med. 
Sen lastade vi av rundbalar till korna, och efter det var vi färdiga. Hopp in i duschen, sen ner till Tyrones föräldrar för mat. Tyrones pappa visade mig sitt hemmabeyggeri. Det var ungefär som ett mindre systembolag. Jag blev bjuden på hemmagjord öl, och mat. Efter det var det sängdags. 
 

31/8

 
Dag 27
Gissa om jag var trött när jag vaknade? Bestämde mig för att ta en sovmorgon, var ute vid 05.15, en hel kvart! Efter det gick jag in och åt frukost, sen vart det ut igen. Gav hästarna kraftfoder, gav alla vatten. Sen kom det ägare och hämtade upp två hästar och lämnade en.  Senare hjälpte jag tyrone att träna hästarna på korna, så jag red Rancho i ett par timmar. Efter det spolade jag av hästarna, gjorde iordning, och sen var det dags för lunch. KFC! Som Katrina köpt när hon var i stan. Vi kollade på en film, som verkade jättebra, men jag somnade. Efter ett tag gick jag ut och la mig en stund. Vid halv 4 knackade det på dörren, "vill du börja kvällsfodra nu?" Frågade Katrina. Jag flög upp, ut och mocka de minsta hagarna, sen ge kraftfoder till alla, sen ge hö. Efter det gick vi in och åt kvällsmat, KFC igen, och kollade på flicka 2. 
 
 
 
Här ska ni förresten få se något. Jag klättrade upp på staketet (som är under ett träd) när jag gav fölen vatten, sen gick jag upp till mitt rum för att byta om. När jag tar av mig kepsen så hittar jag det här!!!! En halv jäkla huntsman!!!!! Måste ha trillat ner från trädet, jag tror jag dör. Spindlarna är efter mig. (Vid kvällsmat hade jag och Tyrone ett samtal om vilka spindlar och ormar här som är farliga, jag är inte imponerad. Finns 3 dödliga spindlar och 2 dödliga ormar som finns här/ hat funnits på gården. Fy. Fan).

vilsnaiaustralien.blogg.se

Sanna 24, Emma 22, Två systrar söker äventyr på andra sidan klotet. Så lät det i från början. Dock åkte Emma hem efter 2,5 veckor. Så följ min resa, från storstadsliv i Sydney till goon-drickande i Cairns till farmjobb i Australiens outback!

RSS 2.0