Tacos och hissparty

 

Vilken dag!

Vid halv 11 vaknade jag, jag väckte de andra och vi gjorde oss iordning för att gå på poolparty! Trodde vi... Det visade sig bara vara en vanlig pool, utan något party. Men det var mysigt ändå, dock för blåsigt så efter mindre än en timme gick vi tillbaka igen. Vi gick inom Peter pans kontor (företaget vi bokat vår östkustresa med) för att få allting fixat. En och en halv timme senare hade vi äntligen fått våra vouchers och bussbiljetter och kunde gå tillbaka till hostlet för att äta. Vi gjorde tacos och sen satte vi oss på taket och spelade yatzy (jag vann) och solade. Vi gick sedan ner till rummet för att vila lite. Vi gick sedan upp på taket igen för att äta $2 hamburgare. Efter det hoppade jag in i duschen, sen började vi förfesta. Efter många om och men hamnade vi på sidebar. Där skakade vi rumpa hela natten tills det var dags att gå hem.
Joey som jobbar i receptionen väntade på att jag och Emilia skulle komma hem (jag och Emilia har en tradition att varje kväll komma hem, be dom spela taylor swift och så dansar vi i receptionen medan vi väntar på hissen). Vi stannade hos Joey, pratade med de andra som fortfarande var vakna, blev bjudna på coca Cola och wifi, vi hade hissparty (man sitter på golvet i hissen, lyssnar på musik och trycker på alla knapparna, jag vet, moget osv osv osv). Där stannade vi till klockan 6 på morgonen då det var dags att sova. Bra kväll!

 Poolhäng
 
Östkustresan sorted!
 
Tacos! Emilia-"måste man le på alla bilder?"
 
Yatzy! Jag vann! Utan fusk!
 
Hissparty!
 
 
Joey
 

Uppdatering

Vad är nytt? De här senaste dagarna har varit rätt lugna. Det mesta vi har gjort är att hänga på hostlet, lagat mat, Miranda har kommit hit, vi har gått på marknad, vi har fått vårt goon stulet från den allmänna kylen, vi har festat på kings cross, vi har varit på en bar där en tam kakadua bor, vi har promenerat, vi har haft en innekväll framför tvn. Vad är nytt där hemma?
 
Innekväll
 
Desperat försök
 
En del av det fantastiska bounce gänget

Julafton

Hur firar man en riktig svensk julafton när man nästan är så långt ifrån Sverige man kan komma? Jo, man åker till det svenskaste vi har, IKEA!
Jag och Emilia satte oss på tåget, åkte iväg, promenerade, sen var vi där. Jag var i extas och sprang in. Köpte köttbullar och delicatobollar och julmust. Sen kom Esben, min fine danske vän, som lovat att fira jul med mig sen i augusti. Han åt också köttbullar, men var varken imponerad av lingonsylten eller julmusten.
Sen gick vi vidare in i butiken. Vi provade sängar, middagsbord och bara strosade runt. Sen var det dags att säga hej då och jag och Emilia åkte tillbaka till hostlet. När vi väl kom dit möttes vi av ägaren som frågade "Är det ni som är mina favoritsvenskar? Från rum 302? Jag har sparat biljetter till partybåten ni skrev upp er på igår", något som vi totalt förträngt (gör inga beslut efter du druckit goon, det kommer sluta illa). De var de sista biljetterna, så vi ringde Esben och frågade om han ville med. "Ja!", svarade han och vid kl. 18-19 var vi där. Vi åt, drack, åkte under Harbour Bridge, såg operahuset från vattnet, sen gick vi tillbaka till hostlet, bytte om, gick till Sidebar och räknade ner sekunderna till juldagen.

 

 Taggade inför tåget
 
Yezzzzzzz
 
Taggad!
 
Taggad!
 
Mat och en posande emilia
 
En föga imponerad Esben 
 
Vi provade sängar
 
Esben kom med frukost
 
Vi hittade ett dukat middagsbord. Emilia tyckte hennes nalle skulle sitta med. 
 
"Nu dricker vi", tyckte Esben. 
 
Jag köpte mat!
 
Mums!
 
Sen åkte vi båt, de hade en massa öl att bjuda på!

Lilljulafton

Hej!
Vad hittade ni på över lillejul? Jag och Emilia och ett gäng från hostlet satte oss på bussen mot Cogee. Vi skulle nämligen promenera därifrån till bondi! Om det var ett bra beslut? Nej. Det var varmt, kvavt, svetten RANN. Helt galet. Vi klarade iallafall att vandra hela vägen för att sen ta bussen tillbaka till stan. När vi väl kommit fram gick vi till Emilias kontor få hon hade fått paket. Det vi inte tänkte på var att det låg vid kings cross, vilket innebar ytterligare en timmes promenad fram och tillbaka. Vi kom fram, vi fick paket (puss på er), svensk choklad har aldrig varit så uppskattad.
Sen gick vi tillbaka, köpte med oss mat och goon och började förfesta. Natten fortsatte på sidebar tills det var dags att sova.

 

 Gänget!
 
Paket!

Brisbane to Sydney

Hej allihopa!
Hur har ni det? Vi har det bra! Vi är just nu i Sydney och bor på ett av de bästa hostelna som finns! Den 22a packade vi våra väskor på YHA i Brisbane och vandrade oss ner till stationen för att ta tåget till flygplatsen. Det var ca 30 grader ute, och jag hade jeans och tjocktröja på mig (för att de inte fick plats i väskan), bra där. Vi tog en paus på vägen, lutade oss tillbaka, och kom sedan inte upp. Det tog oss nog en kvart för att lyckas sätta oss upp igen, så kan det gå.
Vi kom iallafall fram till flygplatsen och fram till Sydney. Vi lyckades till och med hitta till hostlet. Väl framme hade de arrangerat olika aktiviteter för alla som stannar över jul och nyår. På dagens schema stod hamburgare för $2 och utgång på sidebar. Det var ett kärt återseende av mina fina vakter!

 

 Paus, vi sitter fast!
 
 
Utslagen Emilia väntar på flyget
 
 
 
Vad ad hade vi gjort utan denna app?
 

En bild i timmen

Längesen vi körde detta, nu är det dags igen!
 
04.00
sista morgonfodringen, hur knäppt?
 
 
05.00
Tillbaka i sängen för att sova lite!
 
 
08.00
Började packa...
 
 
09.00
...fortsättning följer...
 
 
10.00
...äntligen klara!
 
 
11.00
På väg mot bussen efter att ha sagt hejdå till alla. Herre Gud!
 
 
12.00
I väntan på bussen precis innan vi hoppade på. 
 
 
13.00
på väg!
 
 
14.00
Fortfarande på väg. Detta är Alan, han kollade i backspegeln varje gång vi sjöng med till hans radio. 
 
 
15.00
Framme på hostlet efter en lång, varm, tung promenad. Jag åt kakor för allas trevnad. 
 
 
16.00
Sen gick vi ut på stan för att kolla läget. Såhär lycklig blev Emilia när hon hittade one directions parfym!
 
 
17.00
en paus behövs ibland
 
 
18.00
Detta möttes vi av när vi kom ut från en butik. En miljon människor på gatorna för en julparad. 
 
 
19.00
Födelsedagsmiddag!
 
 
20.00
sminkade och redo för utgång!
 
 
21.00
Behövs det sägas mer?
 
 
22.00
Vi träffade en Jonas från tyskland, han var en glad prick. 
 
 
23.00
Alltså. Alltid lika roligt att hitta sånt här. Pinsamt. 
 
 
00.00
Sen tog vi en taxi till the valley och mötte upp älskade Ninni! Hon ska kidnappas med på östkustresan!

Ponnyakuten

Vi fattas en ponny! Clays lilla ponny cocopops fick kolik härom dagen. Han låg ner, rullade och Emilia gick nog en mil med honom fram och tillbaka, fram och tillbaka. Veterinären kom hit och gav honom medicin, sen mådde han bättre. Dock blev han sämre igen så veterinären fick komma hit igen. Allting slutade iallafall med att jag och Emilia fick ta ut alla sopor ur hästtransporten så att vi kunde lasta ponnyn och åka iväg för att lämna honom hos veterinären. Vid 23 tiden var vi hemma igen. Stackars liten.

Annars då? Det flyter på som vanligt. Ikväll ska vi nog iväg och äta avskedsmiddag, idag är sista riktiga arbetsdagen. Dessutom har jag fått Katrina att skriva på för mitt andra års visum, så nu är det på riktigt!

 

 Busungar !
 
 

Utflykt till NSW

Vet ni vad vi gjorde härom dagen? Vi åkte på utflykt! De hade två kor här som skulle flyttas till ett ställe där de har sina andra kor. John och Wendy som har korna bor på en gård i new south wales, så vi satte oss i bilen och åkte dit. Det tog ungefär en och en halv timme att åka dit. Väl där lastade vi av korna, satt och pratade en stund och sen hoppade vi in i bilen och åkte runt på deras marker. De äger hur mycket mark som helst! På vägen stannade vi i ett skjul där det bor en snäll orm. Vi hittade även ormskinn. Sen åkte vi vidare till där deras mark tog slut. Där byts det av till en nationalpark med ett vattenfall. Vi badade fötterna och kollade på sköldpaddor som plaskade runt, sen åkte vi tillbaka hem igen. Bra utflykt!
 
Orm
 
Den var närmare två meter lång
 
Emilia med ormskinnen
 
Vattenfall
 
Gänget
 

Smått och gott

Här är några bilder från i måndags när det var Clay och Katrinas riktiga födelsedag. Clay fick en cykel som han trampade runt på. Efter det varit presentutdelning (Clay fick en ironman docka av oss, Katrina fick en fotoram med teckningar av familjen och i julklapp fick de alla Harry Potter filmerna av oss) var det dags att lassa hö. Kelly kom hit och hjälpte till. Dessutom har vi fått tillökning här på gården. Härom natten kom det ett föl! Så nu har vi fyra fuxföl med vita tecken, två ston och två hingstar!
 
Glad clay
 
Familjen
 
Tavlan Katrina fick. Katrina kommer med hö, Tyrone rider, Clay hoppar studsmatta och två trötta backpackers snarkar i kapp. 
 
Ny fölis!
 
Inför höhämtning, Kelly gör reklam för spf. 
 
Emilia på en fullastad lastbil. 
 
inför födelsedagsmiddag, sminket på!

Kalas

Hej!
Long time no see, vi har haft fullt upp! De senaste dagarna har vi knappt gjort något annat än att lassa hö. Vi har hämtat upp 700 balar ifrån vår egna paddock, så nu är det fullt i höskjulet.
Till något roligare! I lördags hade vi födelsedagskalas för Clay som fyllde tre år. Vi hade en hoppborg, t-Rex tårta som Emilia gjorde, vattenkrig med vattenpistoler (och vatten ballonger. Och jag hamnade i ett vattenkar. Tyrone ska få igen så det STÄNKER OM DET innan vi åker härifrån). Sen satt vi uppe och snackade skit och drack vin. Här ska ni få se!

 

 Hoppborg på g, Tommy är taggad!
 
Nästan
 
Tadaaaaa!
 
Bus i borgen
 
 
 
Den fina tårtan!
 
Den blev poppis
 
Sue hade med en tårta till Katrina så att hon inte skulle känna sig bortglömd (de har samma födelsedag). 
 
Courtney var där
 
Tyrone också
 
Emilia 
 
Katrina och Kelly snodde godis från pinataN (Kelly sa att hon tog till sin dotter... Pffft). 

Så kan det gå!

Jahapp. Detta var ju en rolig dag. Morgonfodrade, åt frukost och sen gick jag ut med korna. De jävlarna höll på att bara vandra runt och springa ut på vägen i två timmar. Sen bestämde sig en av korna att gå in i en hage där den inte alls hörde hemma. Jag gick efter och försökte valla ut den, skrek och viftade men ingenting hände. Den ville inte röra sig. Så då bestämmer jag mig för att luta mig så mycket jag kan mot höger där kon stod, och försöka sparka fram den. Bara det att hästkräket jag satt på blev rädd när jag sparkade och flög åt vänster. Vart hamnade jag? På marken. Arg som ett bi låg jag kvar på marken och svor och grät över hur idiotiska kor är. En bil stannade och en kvinna hoppade ur för att se att jag levde eftersom jag inte reste mig. Sen kom Katrina och Emilia. Emilia tog över Rancho och korna och Katrina försökte få in mig i bilen för att åka upp till huset. Men jag var arg så jag promenerade upp till huset istället. Resten av dagen snurrade på som vanligt.

Santa claus is coming to town

Nu är vi hemma från Dalby. Sista natten sov jag i en bil (halleluja, torrt och varmt) och vaknade vid klockan 5 när det var dags för att fodra. Eller ja, jag blev väckt av Tyrone som knackade på rutan. Jag kollade bara upp och la mig igen i 5 minuter. Han sa att jag hade varit värdelös i en nödsituation, men vad gör det om man är trött?
Sen gick vi och satte oss vid Gandalfs Box och väntade på att försäljningen skulle börja. Sen när det var dags red Tyrone, men Gandalf blev inte auktionerad till det priset som ägarna ville, så hon blev inte såld. Sen vart det dags att packa ihop och åka hem. Så med varsin glass i bilen och en "so fresh" CD spelande var vi redo att åka. Försökte på vägen hem få Tyrone att stanna på ett zoo, men det gick inte. Sen kom vi hem iallafall, åt kvällsmat och klädde julgranen. Mysigt!

 

 Tyrone och Clay sätter upp julstjärnan, Emilia försökte hänga pynt i tyrones öra
 
Emilia fastnade i en julkrans
 
Julbelysningen på verandan lyser in till oss

Dalby

 

Alltså, ursäkta min franska men FY FAAAAAN!!!!! Som bekant så sover vi i en hästtransport. Som har fönster man inte kan stänga. Igår kväll började det regna lite lätt, vilket sedan eskalerade i monsun. Vid 03.30 vaknar jag av att Tyrone är vaken och börjar leva rövare i transporten. Märker då att halva min säng är dyngsur och alla mina kläder också. Tyrone gick upp och duschade, jag snodde hans säng att sova i (den har canvas runt sig så den läcker inte in), så fick Tyrone sova vidare i bilen. Vaknade sedan till liv vid 06.30. Upp och duscha, sen äta frukost. Tyrone sa att jag inte behövde vara här imorgon utan kunde åka hem till min torra säng. Dock ändrades den planen och jag stannar kvar imorgon också.
Katrina och Emilia kom sedan hit med regnjackor och sånt. Sen flyttade vi på en av hästarna som skulle visad för försäljning. Jag gjorde iordning henne och Tyrone visade sedan upp henne för försäljning. Sedan duschade vi henne i bluo (ett rengöringsmedel som färgar allt blått, eller ja, vitt) och släppte tillbaka henne i boxen. Sen kollade vi på resten av hästarna som var till försäljning. Efter det packade vi ihop allting ur hästtransporten och lastade på hästarna som tävlades kvällen innan. De fick åka hem med Katrina och Emilia. Efter ett tag gick jag och la mig för att vila en stund, sen var det dags för kvällsmat. Jag, Tyrone, Luke och Shirley åt middag och sen gick jag och Tyrone ut för en drink. Vid 10 gick vi tillbaka och jag sov i bilen. Så himla mycket bättre än hästtransporten!!! Torrt och luktade inte hästskit, win win!

 

 

vilsnaiaustralien.blogg.se

Sanna 24, Emma 22, Två systrar söker äventyr på andra sidan klotet. Så lät det i från början. Dock åkte Emma hem efter 2,5 veckor. Så följ min resa, från storstadsliv i Sydney till goon-drickande i Cairns till farmjobb i Australiens outback!

RSS 2.0