Tatuering

Så. Nu har jag varit här en månad. Firade med en tatuering, dödsrelikerna från Harry Potter i nacken. Här är en bild, en shitty en, men bättre än inget :)

Hejhejhej!

Hejhejhej!
Jag lever! Det händer så mycket här så jag glömmer att kila in på bloggen. Här är helt grymt. Fantastiska människor, knäppa kvällar (men cykeltaxiåkande, tre i rad, jellyshots och jakt på McDonalds). Dagarna fulla men promenader och "vad ska vi äta idaaaag" och hänga vid lagoon. Igår var jag med bästa Micke och tom! Lyckades även skaffa mig en tatuering, mer om det en annan dag:)
 
Bästa Micke!
 
Bästa tom!!

Cairns och lagoon

Hej hopp!
Cairns är så himla bra! Jag har hamnat i ett rum med fina människor, som visat mig runt här runt knutarna (till bottleshopen och köket och såna bra å ha grejer). Igår var vi ute, först på ett rätt lugnt ställe där vi förfestade (efter vi börjat på rummet). Sen gick vi till gilligans och till sist hamnade vi på balkongen. Bra kväll!
Dagen har spenderats med bästa Becca! Vi har gått rundor och försökt lära oss vart allting är, sen har vi hängt vid lagoon halva dagen. Lagoon är en stor pool precis vid havet! Ikväll fortsätter vi kalasandet!
 
Lagoon!
 
Jag vid lagoon

Victoria's secret

Hej!
När jag var på flygplatsen gick jag runt och försökte döda lite tid, då jag var där lite tidigt (4 timmar närmare sagt, äkta tidspessimist). Jag hamnade på Victorias secret där jag införskaffade en ny parfym, då den andra tömde ut sig själv i min väska. Så vi provar igen!
 
Här är den!
 
Lindzki blev glad också!
 
 

På väg!!

 
Äntligen är jag tillbaka på resande fot!

Sushi och myggbett

Ikväll så åkte jag, Adam, Olivia och Ellen (Mitch och Adams syster som nyss kommit hem från en semester) iväg och åt sushi. Vi åt inte bara sushi, vi åkte till ett ställe som hade ett sådant där rullband i mitten så fick man ta vad man ville i farten. Har alltid velat äta på ett sånt ställe, och nu kan jag kryssa av det från min "to do" lista.
Förresten, igår när jag skulle sova insåg jag att jag inte var ensam i rummet. En mygga hade lurat sig in. Gissa hur jag ser ut idag då? Min vänstra arm har typ 5 mega bauta bett plus att jag har fått bett på höger kind! Hallå quasimodo!
 
kolla här så fräckt! 
 
 

Sista natten i Sydney

Japp. Inatt är sista natten som jag bor här. Det har varit grymt att bli så välkomnad och Anne och Brad har verkligen varit gudasnälla som låtit oss bo här som en del av familjen. Så idag åkte jag och köpte en stooor bukett blommor till dom från mig och Emma!
Tyvärr hinner jag inte träffa dom innan jag åker, jag åker imorgon och de kommer hem i övermorgon. Så jag skrev ett kort som får tala istället, hoppas dom blir glada :)
 
 
 

Snaaaart!

Oh, nu kan jag snart inte vänta längre! På onsdag sitter jag på flygplaner mot varmare breddgrader. Även om solen har kikat fram idag så är det så himla rått i luften nu. Ösregn delux igår och mer kommer antagligen. Så det ska bli så skönt att komma upp till värmen och sol och bad :)
Denna dagen ska spenderas som tvättdag, och så ska jag försöka packa alla mina kläder. Jag måste se vad jag behöver ha med mig och vad jag kan lämna hon work and travel. 
 
Alltså bara kolla! Nu ser det ändå bättre ut än vad det har gjort den senaste veckan.
 
 Också jämför vi... JAG VILL DIT NUNUNUNUNUUUUUUU!

tjugotredje i sjätte

Hej!
Nu har jag precis kommit hem ifrån stan och är tillbaka i min varma säng. Kvällen har spenderats i city med vår allas egen bästa Esben! Vi vandrade runt på Sydneys gator, letade efter outback-hattar, tänkte gå på IMAX (världens största bioduk eller något åt den hållet. Störst på nånting var det) men de visade bara star trek (tummen ner), letade restaurang i Darling harbour, gick i finkvarteren bland Gucci och Prada och hamnade till sist på ett brittiskt hak. När vi käkat där gick vi till bussen i spöregnet och gick åt olika håll. Fin kväll!
 
En fontän som varken jag eller Esben sett innan vid town hall. 
 
 En annan fontän, fast vid darling harbour, det var inte tillräckligt med vatten från regnet.
 
 Esben!
 

Regn regn regn

Fy vad det öser ner, skyfall! Idag ska jag in till city för att träffa Esben och käka middag. Egentligen skulle Becca följa med också, så vi skulle ha en "hej då nu åker ni till cairns och vi ses på farmcamp" middag, men vi får klara oss utan henne.
Annars då? Jag har pratat med Emma, hon kommer att återvända innan nyår. Sånt är det! Eftersom jag vill jobba på farm och hon letar hus och så vidare så är det inte så mycket lönt för henne att komma hit innan dess. Så jag kör solo i typ 7 månader.

 

Förresten! Jag har fixat min skype, sanna.tjornhammar heter jag där, lägg till mig vettja!

 

Jag en solig dag på bussen 

 

tjugoandra i sjätte

Goddag goddag!
Är ni bakis idag? Inte jag! Var inne i stan till runt 20, sen åkte jag hem igen. Var på scubar och käkade gratis pizza, sen gick vi till sidebar för en drink. På scubar firar dom midsommar idag, en dag för sent! Jag frågade varför dom inte firade på den riktiga dagen, igår, varpå han svarade att "vi är på andra sidan jorden, vi är lite bakvända". Jahapp.
Vilken morgon dock.... Jag vaknade halv 6 av att Luna stod och skällde utanför min dörr, i en timme! Så.himla.störigt. Funderade på att säga till hundrackarn, men så tänkte jag att om det var en tjuv så är det rätt bra om hon skäller. Dock tror jag mer att det var en wallby eller något. När väl byrackan tystnat så började kookaburrorna att köra igång sitt race. Dom har väckt mig varje morgon runt 7 med sin skönsång. 
Förresten är det helt sjukt vilket djurliv här är. Istället för ekorrar hoppar det runt possums i träden och snor mat om man lämnar det framme, och papegojor och kakaduor som flyger runt istället för gråsparvar och skator. Rätt häftigt!
 
Här är surfcamp Sam. Han bodde bakom en surfbräda som hängde i ett tak, och kom fram och letade efter mat när han trodde att ingen kollade.
 
 Och här är ett gäng kakadour vi gick förbi när vi var i Palm Beach. Hur knäppt?!
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är jag redo...

...För min resa till Cairns! Var inne på kontoret idag och pratade med Geoff. Han hjälpte mig att boka hostel för hela resan (det blir ett och samma, Gilligan's, det verkade lättast). Sen hjälpte han mig även att boka..... DYKARKURS! Jag ska ta dykcertifikat, och det ska bli fett som fan! Jag är sjukt taggad! Första 2 dagarna är det teori och man plaskar runt i en pool. Sen de tre följande dagar (5 allt som allt) så bor man ute på en båt som guppar över det stora barriärrevet. Allt som allt gör man 9 dyk, och ett är ett kvällsdyk. Det ska verkligen bli så himla roligt, en dröm som blir sann :)
 
Här är en bild från deras hemsida. Snart kommer jag också plaska runt där!
 
Och alltså gissa om jag kommer hålla utkik efter dom här :)
 
 

Glad midsommar <3

Glad midsommar alla nära och kära!
Hoppas ni dansar ett varv extra, tar en nubbe extra, plockar 7 blommor för mycket, skålar och kramar om varandra, äter en nypotatis och en jordgubbe extra för mig med. Här är det strålande sol och nu ska jag slinka ut i köket för att äta det jag har levt på sen jag kom hit, toast med sylt och en kopp the till det. Senare ikväll ska jag in till city för att möta upp Becca. Vi ska äta pizza och dricka gratisdrinkar från sidebar :) 
 
Hade jag varit hemma hade jag kanske firat med den här snyggingen!
 
Hoppas er midsommar blir såhär:
 
Och att er lördag blir såhär ;)
 
 
 

Hästskrällen och husesyn

Efter jag kom hem från stan satte jag mig och kollade på tv. Efter ett tag tänkte jag att jag går ut och lägger på hästarna sina täcken, innan det blir mörkt och så, och hittar dom i någon sorts rabatt. Jahapp. 
Fick gå tillbaka och hämta en grimma för att dra med den ena hästen, och som tur va så hängde den andra automatiskt med.
 
"Hejhej, här står vi och äter upp planterade träd"
 
 Så här tyckte jag när jag såg dom
 
Har jag visat er hur det ser ut där jag bor nu förresten? Tror inte det va? Vi tar en titt!
 Här är huset! Om man går in genom glasdörrarna längst till höger så kommer man in i gästrummet där jag bor! 
 
 Och här är bilen jag kör. Det är Mitch bil, en gammal saab så det är precis som hemma:) Enligt Mitch kompis Angel så heter bilen Steve. Det är alltid fint med bilar som har namn!
 
 Och Luna, världens gladaste hund med cp-mycket energi. Inatt fick hon sova i min säng, för att ingen annan var hemma och hon satt och gnällde utanför min dörr, så jag gav upp. Supermysigt!! En hund som tar upp hela sängen och sparkar en i ryggen. Jag är en kattmänniska. Men Luna är söt endå.
 

Hej jag heter Sanna och jag är beroende

ALLTSÅ!!
Idag var jag på stan för att fixa mitt medicare card (äntligen). Tidoptimist som jag är, skulle vara där 14.30, så var jag framme vid 12.30 för att vara säker på att jag inte missar tiden. Väl framme tänkte jag att "jaaaaa men det är kanske dags för lunch? Jag går detta hållet". Jag hamnade på Market street. Vad finns där? Jo det ska jag säga er, affärer. Men massa värsta megarean överallt. Så jag tänkte att då går jag in på topshop under tiden, jag hade ändå gott om tid. Handlar. Sen går jag förbi Lee. Handlar. Till slut går jag mot Town Hall för att fixa mitt medicare card och hamnar på subway för lunch. Forsätter jag i denna takten så kommer jag hamna på gatan, nu är det nog shoppat! Men oj oj oj, jag har så mycket fina grajjor nu!
Väl framme på medicare center fick jag en tidigare tid, rättade till allt jag skrivit fel i min 5 sidiga blankett, fick en lapp av tanten bakom luckan, klart. Det hela tog typ en kvart och dom skickar kortet till work and travel, fint!
 
Vill ni se vad jag har köpt????? Här har ni! Om ni inte vill se får ni blunda.
 
Denna väst-i-väst hittade jag på topshop (vad jag nu ska med en sån till, tyckte den var snitsig). REA!!!!!! från 131 dollar till 39, sweet!
 
Nya jeans, har bara ett par med mig. REAAAA!!!!! Från 150 dollar till 69, sweet!
 
Har fått köpa en ny väska för att få plats med all min skit.
Tänkte lämna denna på work and travel kontoret mer kläder som jag ska ha på farmen och vinterjacka och sånt i. Hehe, frågade förresten Andy (som jobbar där) om jag "kunde lämna typ en jacka eller sååååå" på kontoret, han bara "jaaajaaaa, en jacka får alltid plats". Så nu måste jag mejla honom och berätta att jackan har exploderat till en hel väska.
 
 
 

Vintern är här!

Herre Gud! 
Hemma innebär 18-20 grader värme och sol, här är det kalla vindar och kyla. Vintern har börjat på riktigt. Sen jag har kommit hit har jag bland annat fått införskaffa uggs, en mössa, en halsduk, fler tjocktröjor och idag skaffade jag även en vinterjacka! Herre min je. Men det positiva är att jag hittade den på megarea inne på esprit. 59 dollar istället för 230, fint!:)
imorgon är det in till stan igen som gäller, har bokat tid för mitt medicare card. Vill gärna ha det fixat innan jag börjar resa runt en massa. Snart har jag bott i Australien i en månad, knasigt va?
 
 Jag i ny mössa, halsduk och vinterjacka! Här ser man även mitt nya iphonecase, det är en björn med kostym, fluga och hatt. Hur fint?!
 
 lager på lager på lager. Jag lär inte frysa.
 
 Mina supermysiga uggs! Har säkrat alla knappar idag à la husmorstyle, 3 vuxenpoäng

Fixat

Såååå. Nu är jag som sagt inbokad på farmcamp, och jag lyckades även avboka Emmas trip. Tom och Katie från ultimateoz är änglar dom hjälpte mig så kvickt! Känns skönt att ha det ur vägen (och även få pengarna tillbaka).
Igår mötte jag upp Becca för att boka farmcampet, vi köpte pizza och öl för att fira, sen åkte jag ut till Angel som bor i freshwater. Hon hade en liten middags-fest-aktigt, så det va mysigt! Kom väl hem (helt stelfrusen) vid 1-2 någon gång.
Idag tänker jag inte resa mig ur sängen över huvudtaget. Kanske för mat dårå. Men annars ska denna dagen vara nollad.
Ha de gött

Sviken till hundra procent

Jag är så himla besviken. Här sitter jag hundratals mil hemifrån och trodde att jag kunde lità på en person. Inte bara vem som helst men min egen syster. Har precis bokat farmkursen för oss båda vilket jag fick intrycket av vad båda ville. Men tydligen hade jag fel. Så nu sitter jag här ensam med flera tusen minus för att det är för mycket begärt för någon att svara på sms. Är så himla arg att jag kan slå sönder något. Har aldrig varit mer besviken på en annan människa. Någonsin. 
Som tur är har jag Becca som jag ska hänga med, men efter detta ser det ut som att jag reser själv. Fy fan säger jag bara. Fy-fan-så-in-

Cairns, here i come!

Nu så har jag bokat flygbiljetter til Cairns! Den 26e juni sätter jag mig på planet och stannar där i typ 2 veckor. Jag har ingen aning om var jag ska bo eller vad jag ska göra, men det löser sig förhoppningsvis på vägen. Jag åker tillbaka till Sydney den 11e (klockan 6 på morgonen, smart va?), stannar antagligen på wake up! över helgen för sen den 15e ska jag iväg igen, jag ska på ranch!
Becca ska iväg på en ranch grej, där man jobbar och bor i en vecka, sen är man garanterad jobb efter. Så i fredags när vi va ute så lovade jag henne att hänga med. Så så får det bli, typ 2 veckor kvar i Sydney (knappt), sen två veckor i Cairns, sen en vecka på ranch och efter det får vi se vart det bär av :)
 
 
 
15.30 den 26e lyfter planet mot värmen <3
 

Hakuna matata

Hej!
Idag har jag en lååååångsam dag. Anne och Brad har åkt till Kambodja och Laos, så jag är i huset själv för tillfället (Adam och Olivia kommer hit sen för att sköta djuren). 
Min dag hittills har bestått av frukost (3 gånger), pysslat med hästarna och kollat på "vänner"-maraton. Sitter även och funderar på om jag ska boka flygbiljett norr ut mot värmen i en vecka eller så, alla säger att biljetterna är så himla billiga nu, men jag verkar inte hitta några? Jaja, jag får leta vidare.
 
Luna idag, vi chillar

Strandvandringar och stadspromenader

Igår åkte jag in till city. Försökt vara duktig och fixa mitt bankkort som skulle vara leveransklart 5-7 arbetsdagar efter ankomst, men det hade inte kommit. Fixade iallafall internetbank och tjofräs och gick sedan för att möta Becca. Vi möttes på Wake Up!, tog en fika, sen mötte vi upp ett gäng från UltimateOz och tog bussen ut till Coogee. Väl framme där började vi promenera hela vägen från coogee till Bondi. Vi såg valar (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) som hoppade i vattnet, och jag såg det lilla huset där hunkarna från Bondi rescue sitter och lurar. 
Efter det bestämde jag och Becca oss för att stanna kvar i city (eftersom vi båda typ dör ute på landet) så vi gav oss ut och shoppade tandborstar och checkade in på wake up för en kväll! Mat och öl på sidebar, sen iväg en sväng till scubar, för att sen gå tillbaka. Fin kväll!
Idag gick vi upp vid 9, checkade ut, och gav oss iväg på stadsvandring (ni kan ju tro att mina ben är döda nu). Från central station ut till darling harbour, millers point, the rocks, under harbour bridge, fram till operahuset, genom the royal botanic garden tillbaka till wake up, herre gud va! Tappa nästan andan av att skriva, hoho!
 
På väg från Coogee mot Bondi. Härifrån såg vi valar som hoppade!
 
Strand med ett gäng båtar.
 
Så himla tjusigt!
 
Hohooooo! ser ni? Det lilla skjulet rakt fram där i mitten? Där gömmer livräddarna sig
 
Från stadsvandringen idag. Harbour bridge underfrån. Vi såg en massa knäppa människor gå upe på bron. Sjukt. Becca tänker tydligen också göra det. Knäpp.
 
Le operahus!
Det var det jag hade att bjuda på sålänge. Kom fram till nu när jag la up bilderna att jag är världens sämsta turist. Är inte med på en enda bild eller så. Jag kanske fortfarande är hemma i någon stuga och googlar fram bilder. Hehehe.
 

Emma är hemma. Jag är kvar.

Jaaaaa, som kanske en del av er har fått reda på så har Emma åkt hem. Hon klarade 2 veckor down under och är nu tillbaka på stadig svensk mark. Närå, det låter värre än det är, hon är hemma för att köpa radhus! Hon stannar hemma i en månad, max, sen kommer hon tillbaka igen (du har lovat!!!!).
Så, nu är jag ensam i detta gigantiska land. Det är konstigt, förrvirrande och knäppt. Dessa dagar har spenderats med shoppig, lunchande, strandvandring och stadsvandring. Har även lyckats knåpa ihop ett CV. 
 
Nackdelar med att vara själv:
  • Ja, för det första är det freaking ensamt
  • Jag måste hitta på saker själv
  • Jag måste hålla utkik var jag ska hoppa av bussen själv vilket är sjukt förvirrande. Idag bad jag busschaffören att säga till när jag va framme, tror ni han gjorde de då? Nej, jag satt med google maps (åh herre gud prisa herren för denna underbara uppfinning!)
  • Jag måste köra bil själv. På fel sida. Bland andra bilar.
  • Jag tvingas ur min comfortzone
Fördelar med att vara själv:
  • Jag träffar mer folk
  • Jag hittar på mer saker för att inte döööö
  • Jag tvingas ur min comfortzone
Tur att det bara är för en månad. Dock har jag kommit fram till lite resplaner här. Mer om det kommer!
 
Gammal bild på mig och ungjäkeln

Strandmys

Idag blev jag hämtad hemma av Mitch vän Angel. Vi åkte ner till Mona Vale, snackade lite, mötte upp Max (från sverige) och Joelan. Vi köpte med oss mat från banana blossom, satte oss i bilen och åkte ner till stranden. Såg även var Mitch jobbade innan han åkte på äventyr!
 
Maaaaat
 
Strand-yoga med Max, facinerade tjajor. Fin lunch!
 

Fixa, trixa, shoppa, packa

Igår var jag och Emma inne i stan och busade! Käkade på mackedonken, gick rundor och åkte tåg. Senare under dagen mötte vi upp Becca (hon från surfcamp) och shoppade!
Vi gick till ripcurl på market st för att hämta ut varsin t-shirt och keps som man fick om man varit på surfcamp, sen köpte jag en skjorta med luva, supertjusigt! Efter vi va där gick vi till work and travel för att jag skulle fixa mer internet i min telefon, sen efter det hittade vi diverse andra affärer, jag köpte några tröjor och så. Becca köpte saker hon behöver för farmjobb. Hon åker med en organisation som heter UltimateOz som man kan åka på "träningsläger" en vecka med för att göra sånt som man för när man jobbar på farm, sen åka vidare och göra det på riktigt. Då behöver man skitkläder och stål-hette-skor!
Sen bar det iväg hem igen. Jag har rensat i min ryggsäck (Emma har sina grejer under kontroll, min väska verkar ha exploderat), så nu är allt som det ska igen :)
 
Åh, äre inte tjusigt? Ny pjamas, kepsen får hänga med som souvenir!
 
Alltså, på tal om ingenting hittade jag denna i min väska. Inte nog att Lindzky vårt rosa troll hängde med så har även Linda i egen hög person smugglat sig med till andra sidan klotet!
 
 
 
 

Hej och hå

Heeej!
Alltså. Igår. Vet ni vad jag gjorde? Jag körde bil på freaking andra sidan vägen! Och jag klarade det! Inte nog med det, jag är en naturbegåvning!!!
Mitch har en gammal saab (hehe) ståendes här som vi får använda som vi vill! Så igår tog jag mig i kragen, hittade mod och satte mig i bilen. Vi var inbjudna till Tom, en kompis jag mött i USA när jag var där vintern 2010 (tror jag att det var). Helt galet att mötas upp, vi på BBQ hemma hos Tom. Vi hade med oss svenska nationaldrycken, Rekorderlig cider. Vi käkade, träffade hans kompisar, och åkte hem senare på kvällen och tittade på film med Anne och Brad. Eller ja, Emma gjorde, jag satt mest och sov. 
Idag har vi inga planer, antagligen blir det bara en slödag. Imorgon ska vi nog vara lite effektivare dock. Försöka fixa medicare card, visa kort, CV och andra viktiga grejer.
 
Ha det gott så hörs vi!

Home sweet home!

Nu har vi kommit fram till Mitch föräldrar. De hämtade oss igår förmiddag utanför Wake Up! och körde oss ut till deras farm utanför Mona Vale, cirkus 30 km utanför city. Anne och Brad är hur underbara som helst! Vi har fått ett eget rum, de fixar tvätt och mat och skämmer bort oss. Lite skillnad från hostel. Anne har två hästar, här bor även en hund, 2 katter, fiskar, höns m.m. Lite kontrast mot downtown sydney :)
Igår var vi inne för att se vividshow igen, vi hittade några pubar i the rocks, sen var vi hemma strax efter 2 igen. Det tar typ 1h med bussen, fett billig (typ under 35 spänn) och man behöver inte byta. Nackdelen dock är att det inte står i bussarna vilken station man kommer till, så det blir lite gissningslek.
 
Emma dricker the i köket
 
Vår nya polare
 
Sånt här kan man vakna till!

Surfcamp

Nu har vi lämnat surfcamp. Det var 5 underbara, kalla, roliga, lata dagar. Vi har 7 stycken i vår grupp (om man jämför med andra läger då där brukar vara runt 80). Vi blev ett bra gäng med mycket lathet (jag och emma), uppskurna fötter (Jacob, Chris), megaförkylda (jag, Sam), ute efter surfarsnubbar (Becca) och vår danske muskelknutte Esben. 
 
Här kommer diverse bilder från lägret!
 
Såhär bodde vi! 
 
För att komma till stranden var man tvungen att ta en liten promenad. Här är Emma på G hem.
 
Genom en liten skog en liten bit. Jag med markeringsflaggor i händerna.
 
Åh, vår gamle muskelknutte, Esben.
 
Lite uppvärmning. Jacob, Esben, Sam och Chris!
 
Stetching 
 
Koala shredders! I våra cp-kalla våtdräkter
 
Dags att surfa! Glad Emma
 
Glad Becca
 
Vår instruktör och Sam byter kepsar
 
Instruktör MARCELLOOO
 
Vi lärde oss det här! not. 
Alla lyckades stå upp, vissa duktigare än andra. Medan vissa spenderade all tid i vattnet spenderade jag och Emma den mest med sånt här:
 
Ööööööööl. Mums!
 
Hängde med surfardudsen
 
Byggde ananashus till Lindsky
 
Eller gjorde porträtt av Esben. Eller kollandes på film, jagande efter varma duschar, gåendes till puben, kolla på rygby framför en stor brasa. Sitta uppe och snacka skit. Fint som snus!
 
Det har varit underbara dagar, vi kan varmt rekommendera surf camp!

grattis alla studenter!

Stort grattis till alla som tar studenten idag! Var dag har vi spenderat pa stranden och kollat pa surfarhunks, inte helt fel! Vi hors senare

Parfymflaskan from hell

Alltså!!!!!!
Vaknar som vanligt, sitter och dinglar med benen från sängen, sträcker på sig lite och går fram till min väska för att ta fram nya kläder. En stark doft av parfym slår mig när jag öppnar väskan. "Mhmmm" tänker jag och rotar vidare, öppnar min necessär. Tänker inte "mhmmm" längre. Tar upp min 100 ml parfymflaska. Tom. Hela skiten har tömt sig i min väska!!!!!!! Nu hänger allt på tork och hela surfcamp luktar blommor... 
Djävulsparfymen i egen hög person
 
Mina saker i högar
 
Min väska på tork, parfymflaskan i bakgrunden. Skrattande.

Surfcamp

Snabb uppdatering innan det är god natt (kl. 19.56, living on the edge). Hittills har surf camp varit grymt! De som jobbar här är hur snälla som helst, maten e schyst, och vi är bara 7 stycken så de e nice! Emma stod upp på brädan och jag satt på stranden och hostade (välinvesterade pengar, right?).
Hur som haver så är detta en grym start på veckan som följer! Vi hörs mer imorgon!

Åka tåg

Såååå, vi satt och väntade i lobbyn på wake up! När mitch kom inspringande och sa "följ med här". På med väskorna, springa till stationen (nämnde jag en megaförkylning som leder till hosta vid minsta ansträngning?), och sen hoppa på tåget som ska ta oss till surf camp. 
Nu har vi suttit här i 2h, trott att vi varit vilse, magarna kurrar och det går i MAX 50 km/h. Meeeeeen!! Utsikten är helt grym!! Syns kanske inte så väl på bilden men men :)
 
någonstans på vägen

Nu kör vi

Nu är väskorna packade, utcheckat från vårat iskalla rum, frukosten nere. Nu drar vi ut till surf camp till på fredag!!
Fortsättning följer

Brrrr

Oj, vad regnar idag, plisk plask!
Fy faaaaan alltsåååååå! Det öööööser neeeeer! Denna dagen reserveras till tvättdag, kanske vi ger oss ut senare för att köpa en tjocktröja. 
 
emma, under täcket i nedersängen där vi kurat ihop oss!
hur ser inläggen ut föresten? Blogg.se beter sig jättemärkligt från mobilen, men det är enda alternativet atm. Hur ser bilderna ut?
 

Glebe och paddy's

 
Hej!
 
Idag har vi varit på äventyr, vi har varit på marknad! Varje lördag har dom öppet på glebes market, där dom har allt från smycken till böcker till handgjorda kläder till second hand. En supermysig marknad där Emma hittade en kofta. 
Efter glebes gick vi vidare till paddy's market, vilket var mer som en panikartad souveniermarknad med mobilskal och t-shirts. En himla fin sak som vi hittade däremot på paddy's var klockor! Armbandsur med två urtavlor så vi kan ha en med svensk tid och en med lokal.
Dessutom hittade vi en kille som spelade på flaskor och trummor på vägen hem, rätt fräckt.
 
 
Våra klockor
 
Flaskspelarkillen

vilsnaiaustralien.blogg.se

Sanna 24, Emma 22, Två systrar söker äventyr på andra sidan klotet. Så lät det i från början. Dock åkte Emma hem efter 2,5 veckor. Så följ min resa, från storstadsliv i Sydney till goon-drickande i Cairns till farmjobb i Australiens outback!

RSS 2.0