Jag lever!

Alltså, snacka om att jag har varit frånvarande! Men det har varit ett gäng låååånga dagar (igår kväll var jag t ex inte färdig förrän 19.30, och efter det skulle det duschas och äta middag och hinna sova innan klockan ringde klockan 03.00). Ja, har jag föresten sagt det? Jag börjar kl. 04 (!!!!!) på morgonen. Alltså jag ska vara färdig och UTE klockan fyra. Gissa om jag dör varje morgon klockan ringer? Nu är det dock inte långt kvar. Det är den första november idag och den 6e åker jag. I morgon kommer en ny backpacker från Nederländerna som jag ska lära upp. Det känns väldigt vemodigt att snart åka. Har kommit Katrina och Tyrone så nära nu, och de kommer att vara saknade! DOCK vill jag ju påpeka att jag inte kommer sakna jobbet. Fodra hästar och mocka hagar. Alltså, aldrig igen! Men snart kommer den nya tjejen och oj vad hon ska få jobba. hehe.
En annan sak dock. Tyrone frågade igår (eller ja typ) om jag kunde följa med honom på tävling till rockhamptons. Den är från nästa fredag (och jag åker onsdag). Lite dumt att jag redan köpt biljett och grejer. 
Tror dom kommer sakna mig med! Och jag undrar vad dom kommer berätta om mig till de andra backpackarna (jag har hört alla möjliga historier om föregångarna till mig). Troligtvis att jag är snickersberoende med spindelfobi med ett konstigt skratt som går runt med ett hästflugskydd runt huvudet vid sen morgonfodring för att hindra de äckliga flugorna från att krypa över hela mitt ansikte. Och att jag är döv (säger "huuh?" Typ hela tiden. Har fortfarande inte efter fem månader i detta land lärt mig säga "pardon"). 
Nåväl. Nu vet ni att jag lever iallafall. Och att jag har ROLIGT på jobbet!

tjugoåttonde oktober

Vill ni veta vad jag gjort denna helgen? Jag har varit på min första rodeo! Vi åkte in torsdag kväll första gången. Hoppade in i duschen innan det var dags att åka, och när jag kommer ut står Katrina med ett gäng kläder i famnen. "Vi ska countryfiera dig" sa hon. Jag skrattade och bytte om, herre Gud!!!!! Utsvängda jeans, blus och blingskärp. Och folk går omkring såhär! Sen åkte vi iallafall in. Vi kollade på roping, campdrafting, bullriding, barrelracing m.m. och drack öl. nästa dag gjorde vi samma sak och gick på marknaden, och samma den tredje. Så himla roligt!
 
Jag i mina countrykläder
 
Blingbling!
 
Utsvängt skare va! Dock är detta största modemissen ever, sneakers istället för boots. 
 
Detta åt jag två av dagarna, friterad marsbar med glass! Mumma!
 
Roping! Här ska de fånga kon med ett rep från hästryggen, sen hoppa av och binda ihop benen. 
 
Roping
 
Klar!
 
Redo för bullriding
 
Elak tjur
 
Elak clown som var en del av nöjesfältet
 
Tyrone och Clay åkte radiobilar...
 
...och jätterutchkana
 
Jätteklubba
 
Jag köpte en jätteburk med fairy floss! Gissa va den kostade? 18 jäkla dollar, det visste jag inte från början och jag kunde inte säga nej när dom hade klättrat upp på en stege för att hämta den. Men fy så ovärt. Onödigaste köpet hittills, men å andra sidan är jag inte på rodeo så ofta. 
 
Det var det! 

Mitt tidsfördriv

Alltså. Jag har kommit på en sak. Jag säger ju alltid att jag är ute och mockar hagarna, men vad sjutton säger det er? En hage? Hundra hagar? Så jag tycker vi tar en titt. 
 
Hage nummer ett. Ja, jag insåg nu vilken urusel bild detta var, men den får duga. Denna hagen ligger nedanför en kulle och det är PAIN IN THE ASS att köra tillbaka med skottkärran upp igen. 
 
Här är en av the sable yards. Ungefär som en sjukhage i storlek. Det finns fyra stycken. 
 
Stable yards
 
Samma, ur en annan vinkel. Ni kan tänka er hur trångt där blir när jag, en skottkärra och en häst ska få plats. 
 
Här är en av the panel yards. Det finns två stycken och är anslutna direkt till the round yard där Tyrone tränar unghästarna. Här står oftast inridningshästar tills de är färdiga till att börja ridas, eller tömköras, sen flyttas de till de andra hagarna. 
 
En annan vinkel. Här har jag inte med mig skottkärran, utan krattar hela hagen mot kortsidan närmast på bilden, för att marken är mycket lägre där så den ska jämna ut sig. 
 
En av de större hagarna. Ser ni det lilla däcket på marken typ i mitten? Där sätter man igång vattnet. 
 
Del två av samma hage. Om ni ser nedanför denna hagen så går en väg till arenan, där planket är. Nedanför vägen är en liten åker och nedanför åkern är hagen jag visade först. 
 
En till hage. Ligger till höger om föregående hage. Detta är min favvohage att mocka, mest sand, relativt hård mark, och hästen sån står här tenderar att skita på ett ställe. Man ska ju vara glad för det lilla. 
 
Samma hage. Ser ni feedern som står där? Den är gjord av fyra däck, väger typ ett ton och det är jag som rullat dit den. 
 
Detta är ingen hage, men ändå. Här binds hästarna upp, och vem får plocka upp efter dem? Rätt gissat. 
 
En hage i anslutning till uppställningsstället. Används ibland som egen hage, men är öppnad till en annan som ni kan se. 
 
Del ett. 
 
Del två
 
Del tre. Detta är min absoluta hathage. I hela hagen växer där tjocka rötter som sticker upp ur marken som min grep har en tendens att fastna i. Varje dag. Typ hundra gånger. 
 
Sista hagen. Ser ni den lilla gräsfläcken bakom hästen närmast? Där läcker det ut vatten så där finns alltid gräs. 
 
Del två. 
 
Så förutom dessa hagar finns där fyra stora hagar som jag inte mockar. Men med lite snabb huvudräkning så får vi fram att jag mockar 12 hagar per dag, om det står hästar överallt, vilket det i dagsläget gör. Puuhhh, jag blir helt trött bara av att skriva om det. Nu vet ni hur här ser ut iallafall!

tjugonde oktober

Dag 77 - 17 kvar
 

Jaaa, sådär himla aktiv har jag glömt att vara, så jag tycker vi ser vad som hänt de senaste dagarna genom lite bilder. 
Jag lassade av hö. 67 jäkla balar för att vara exakt!
 
Färdigt!
 
Och detta gjorde vi för några dagar sen, 100 balar stickigt lusernhö. 
 
Sönderrivna ben
 
Tog bild på månen så pappa kan se vilket håll den är på (jag står alltså under månen och tar bilden). 
 
Jag fick en hatt av Tyrone!
 
Pyjamas! En av dagarna hade jag detta på mig när jag morgonfodrade för att jag var för trött för att byta om. Ja, jag vet, äcklig tjej osv. osv. 
 
Skulle göra kaffe men den här hade druckit upp allt höhöhö
 
Lekte med Thor. Föresten har vi fått ett till föl nu, ett litet sto!
 
Dagens outfit! Strumpor- big w, byxor- paper scissors, T-shirt-ripcurl från surfcamp, tjocktröja- target. Och så ett par jobbkängor till det. Snyggt vaaa?
 
Hehehe, sånt här letar jag fram på min fritid

femtonde oktober

Dag 72- 22 kvar
Det är ett mirakel! Jag är frisk! 2 dagars förkylning, jag tackar! Dock sitter hostan kvar, och lär göra det ett tag, men det kan jag leva med..
Annars då? Livet rullar på som vanligt här ute på gården. Imorgon har jag tre veckor kvar att stå ut. Får väl tänka på dumbledors citat "happiness can be found in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light". Klok gubbe. Trodde väl inte att jag skulle sätta det citatet i samband med ett jobb, men men.

fjortonde oktober

Dag 71 - 23 kvar
Fy. Fan. I. Helvete säger jag bara. Sov hela dagen igår. Sov hela natten. Vaknade upp som en zombie. Jag är så sjuk och svag och är det någon det är mest synd om i hela världen just nu så är det mig. Nu längtar jag så obeskrivligt mycket härifrån! Jag vill bara kunna sova ostört (sa jag att Katrina kom inklampande på mitt rum igår för att bära ut soffan som stod härinne? Som var tvungen att lyftas över min säng? När Mel frågade om jag sov svarade Katrina "äh, det gör ingenting. Hon kan somna om hur som helst". Tack som fan), kunna köpa min egen mat, kunna sköta mig själv och aaaah!!!!

Nåja. Gick ut och fodrade (dog typ) och åt frukost själv. Åt typ hälften så mycket som jag brukar. Sen gick vi ut, jag hämtade in en del hästar. Sen har Tyrone fått låna en hästmassagegrunka, så den körde vi på några av hästarna. Hela grejen vibrerar och ska tydligen öka blodcirkulationen. Grunkan kostar ca 6000 dollar och jag är ytterst tveksam. Tror man hade haft mer nytta av en riktig hästmassör.
Sen mockade jag hagarna och gick rundor och försökte fördriva tiden, och sen blev det lunch. Halva dagen avklarad, puuhhhh.
Efter lunch vart det ut igen, fixa med diverse hästar, fodra och sen vart det kvällsmat hos Sue. Vid kvart över 19 gick jag hem, och vid halv åtta var jag nyduschad och i säng. Snabba puckar! Roll on tisdag och 22 dagar kvar!

 

 Vad gömmer sig här?
 
Massagegrunkan! Till ryggen...
 
...och till benen
 
Snyggt va? Inte det? Nehe

trettonde oktober

Dag 70- 24 kvar
Idag har jag 24 dagar kvar. Så nu är det som att vänta på julafton. Därför har jag bestämt mig för att följa en julkalender! Och inte vilken som helst, det blir dieselråttor och sjömansmöss! Älskade den när dom visade den. Är även sugen på att se Jul i Kapernaum, Pelle Svanslös och den där med de levande julgransdekorationerna, kommer någon ihåg vad den hette? Kanske blir allihopa, dumt att jag inte kommit på detta tidigare. Hade ju hunnit se nästan 4 julkalendrar på denna tiden!

Nåja. Vet ni vad jag har gjort idag? Hängt i min säng. Igår när jag fick reda på att vi skulle vara lediga frågade jag om en riktig ledig dag. Men vet ni? Nu är jag sjuk. Sjuk så in i helvete. Täppt i näsan, hosta, huvudvärk, ont i rygg, mage, hals och händer. Och imorgon ska jag jobba. Totalt orkeslös. Får hoppas att mitt sovande för idag har gjort susen.

tionde oktober

Dag 67 - 27 kvar
Idag började jag med att morgonfodra. Sen åt jag frukost själv och sen bar det ut igen. Tyrone åkte ner till åkern för att bala hö. Jag stannade kvar, gav hundarna och hästarna vatten, eldade skräp, och lite smått och gott. Sen kallade Katrina på mig, vi skulle också ner till åkern. Vi satte oss i bilen och åkte ner. Där hjälpte vi Tyrone att kratta ihop lite hö så de var lättare att ta upp med balningsmaskinen, och sen åkte vi upp igen. Sen mockade jag alla hagarna. Precis när jag var färdig var det dags att åka ner till åkern för att hämta upp alla 100 balarna. Jag och Tyrone lastade och staplade balarna, Katrina styrde lastbilen som vi lastade på och Thomas körde traktorn som drog lastbilen (lastbilen funkar inte. Men detta gjorde att vi bara behövde lassa på och inte av, eftersom lastbilen står i höskjulet). När vi äntligen var klara med det (och mina ben var totalt sönderrivna av höet) så var det dags för lunch. Vi åkte in till killarney för vi hade ingen el hemma så vi kunde inte laga mat här. Efter lunch åkte vi hem och hade resten av dagen ledigt (förutom att jag skulle kvällsfodra). Så jäkla gött! Så resten av eftermiddagen spenderades i min säng!

 

Har inga bilder från hölastandet (så intressant va det inte), så här har ni några bilder på en ponny som är här nu. Ni lindebolare, tycker ni inte han är lite lik molnet? Dock inte alls lika fin. Såklart.

 
 
 
 

 

 

nionde oktober

Dag 66- 28 kvar
Fyra himla veckor kvar!

Idag gick jag ut och morgonfodrade och åt frukost själv. Efter frukost så smet Tyrone iväg för att fixa och trixa på åkern så vi får något hö, och där stod jag och visste inte var jag skulle börja. Eller ja, jag visste att en häst skulle byta hage och att hagarna skulle mockas. Men Tyrone säger alltid till om det är någonting han vill att jag ska ha gjort innan han är tillbaka. Så vad gjorde jag? Jo, jag gick till mitt rum. Och tog en tupplur. Vid klockan 8 var han fortfarande inte tillbaka, men däremot Katrina som kom och knackade på min dörr. "Vad gör du, sover du? Du har massor att göra! Hagarna ska mockas och en massa annat, snart är Tyrone tillbaka och du har inte ens börjat!" Så jag svarade "nej, jag sov inte (hade solglasögon på mig så det fanns inte en chans att hon kunde se det) och jag var precis påväg ut (vilket jag faktist var). Blir så trött. Jag jobbar dagarna i ända och hon sover precis hela tiden och är så jäkla lat, och när jag för en gångs skull inte har något att göra så jagar hon mig. Kan också tillägga att under tiden dom väntade på att jag skulle börja så mockades inte en enda hage.
Nåja. Ut och släpa hästkräket från en hage till en annan, elda ut skräp, MOCKA HAGARNAAAA!!!!!, hämta hästar, duscha en häst osv. Till slut blev klockan lunch, och det blev hämtmat. Mackor och pommes, ööööh.
Sen efter maten så vart det ut igen, hämta hästar, sadla, ta ner till arenan där Tyrone tränade dom på en mekanisk ko. I princip en ko gjord av tyg, på en tvättlina som man styr fram och tillbaka. Sen blev det mörkt innan vi var klara, som tur var hade Katrina gett mat till hälften av hästarna (dock inget kraftfoder) så jag hade inte så mycket att fodra ut. Sen efter det var det kvällsmat och sen HOPP i säng.

 

 Ser ni den vita boxen? Den är motorn. Den gröna grejen än kon. 
 
Jag var som vanligt kofösare!

Möte med världens näst giftigaste orm

Jag lovade ju som sagt ett inlägg där jag berättar om ormen. Såhär gick de till.
Jag höll på att mocka hagarna. När det sedan var dags att tömma skottkärran gick jag till gödselstacken. Jag gick upp där, och till vänster om mig ser jag en orm. Jag stirrar på den, den stirrar tillbaka och väser, och jag kastar skottkärran mot den, springer iväg och skriker "SNAAAAAKEEEEE!!!!!". För det sa dom att jag skulle göra om jag såg en orm. Tyrone undrade vad det var för fel på mig och frågade vad jag sprang för. För att jag stod en meter från en väsande orm, svarade jag, och då släppte han det han höll på med och följde med mig.
Tyrone-"vilken färg var den?"
Jag-"eh, brun tror jag"
Tyrone-"var den svart eller brun?"
Jag-"okej, den var brun"
Tyrone-"hur stor var den?"
Jag-"typ en meter, mer än det"
Tyrone-"vilket håll flydde den åt?"
Jag-"ingen aning, jag sprang och skrek!!"
Tyrone-"haha okej, fair enough, men nästa gång, försök att se vilket håll den flyr åt"
Jag-"vadå "nästa gång"?!"

Vi gick runt gödselstacken, lyfte på diverse tunnor och bråte som låg runt omkring utan att hitta ormen. Tyrone försäkrade mig om att jag inte behövde vara orolig, den ormen lär jag inte se igen på ett tag, men att jag ska hålla ögonen öppna.
Lugnare fortsatte jag med mitt arbete. Mockade en till hage, gick till gödselstacken för att tömma kärran och fryser till is. Jag ropar på Tyrone "ORM!!!! Ormen är här!!!!" Och står helt stilla. Tyrone kommer fram till gödselstacken med en skyffel i högsta hugg, men innan han lyckats komma till bra attackposition flyr ormen iväg till sitt bo. Och vet ni var det var? Japp. Mitt i gödselstacken. Där jag går varje dag.
Vi la ut en fälla bestående av rundbalsnät, i hopp om att ormen skulle fastna när den tog sig ut ur sitt bo. Jag gick iväg, mockade ännu en hage, gick till gödselstacken för att tömma kärran, och gissa vem som var där? Och som INTE hade fastnat i fällan? Ormen såklart. Så det var bara skrika på Tyrone igen, och denna gången lyckades han döda den. Ormar, eller om det bara var den här, är väldigt seglivade. Men efter ett tag kastade den in handduken. Vi tittade på den, jag fick se huggtänderna (som är minismå) och så fick jag lyfta den. Tydligen så kan de bita på olika sätt. Antingen så nätt att man inte känner det, det har hänt att folk varit på promenader, blivit väldigt sjuka och dött för att man inte fått hjälp i tid. Eller så kan de bita så hårt att de förlamar t. ex. ett ben i ett bett. Och sen dör man såklart. Detta är alltså världens näst giftigaste orm. Som har varit en meter från mig, väst åt mig och som jag mött tre gånger på en dag. Kan ju säga att adrenalinet pumpade ordentligt!

Sen fortsatte jag mitt jobb, gick till gödselstacken för att tömma kärran, och ser något kräla på marken. Jag skrev på Tyrone att här finns minsann ormbebisar, men när vi lyft på allting och jag hittar bebisen och pekar på den visar det sig vara en ofarlig ödla. Fick då lära mig att ödlor har linjer över kroppen, vilket ormar ofta inte har, och att man på det sättet snabbt kan se skillnad.
Det var tillräckligt med reptilkontakt för hela min Australien resa hoppas jag!

 

 Tyrone och ormen
 
Igen!
 
Usch!

PS. Jag överlevde

sjunde oktober

Dag 64- 30 kvar
Igår fick jag en inneboende. Katrinas (jag gissar på runt 16 åriga) syskondotter är här (för gud vet hur länge) och hon skulle tydligen sova på mitt rum. Utan att fråga innan såklart. Så istället för att somna vid 20 tiden satt hon med lampan tänd till efter 21 och pratade med sin pojkvän i telefon om något så intressant som fotboll. När hon väl släckt kunde jag inte komma till ro och jag somnade inte förrän vid 22.30. Hämndlysten som jag är tänkte jag att "ja, vänta du bara. Mitt första alarm ringer 03.30, gissa vem som tänder lampan då?". Dock hade jag inte hjärta till det, men jag rotade och prasslade extra högt i mina påsar och lådor. Och borstade tänderna (finns det något mer irriterande ljud?).
Sen satte jag igång och morgonfodra och sen åt frukost själv. Sen var det dags att gå ut. Jag hämtade in ett gäng hästar, flyttade några till en annan hage, och mockade mina hagar. När jag tömde min första skottkärra ser jag något till vänster om mig. Då ligger där en Brown snake och solar!!! Den stirrar på mig och väser, och jag springer därifrån i panik. Mer om detta får ni läsa i ett annat inlägg.
Sen flyttade jag några fler hästar, sen åkte Katrinas syskondotter hem (tur att jag slapp dela rum med henne i en vecka). Och sen höll vi lunch.
Efter lunch (och min obligatoriska nap) gick vi ut igen. Tyrone red ett gäng hästar medan jag pysslade med annat. Fodrade hästar och städade upp och så. Sen blev klockan färdig för kvällen och det blev bilar på tv och mat i magen och sova ENSAM i mitt rum, skönt.

sjätte oktober

Dag 63- 31 kvar
Vet ni vad? Idag är det exakt en månad tills jag tar mitt pick och pack och drar härifrån!!! Det tycker jag vi firar med lite fölbilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Föresten har han fortfarande inget namn. Katrina vill kalla honom Bo, Sue vill kalla honom Double Trouble, och jag vill kalla honom Thor. För det blixtrade natten han föddes, och han är stor och stark. Dessutom är jag ju skandinav, så vi får ju rösta på något skandinaviskt, eller hur?
 
Annars då? Dagen har varit en "day off", vilket inneburit morgon- och kvällsfodring (redan vid 05.30 gick jag ut, en hund väckte mig) och flytta hästar mellan hagar. Imorgon blir det en vanlig jobbdag.
 

femte oktober

Dag 62- 32 kvar
Idag var min day off! Jepp. Så det innebar, upp och fodra vid halv 8. Gå in och äte frukost. Gå och lägga mig en stund till. Gå ut och flytta på fyra hästar som skulle över till en annan hage för att äta gräs. Gå och lägga mig igen tills det var dags att ta tillbaka hästarna. Trodde jag.
Precis när jag hunnit somna, sovit i kanske en tjugo minuter, kommer Katrina och knackar frenetiskt på min dörr. Jag öppnar, yrvaken, varpå hon slänger ur sig "Hade Queen en massa knölar på sig när du morgonfodrade?!"
Jag- "Vadå knölar?"
Katrina-"Ja, knölar. Kom och titta själv"
 
Så jag, arg som ett bi för att jag blivit väckt, travar ut till hagen och ser att hästen har fått en allergisk reaktion. Katrina åker iväg till veterinären för att få en spruta, medan jag, Tyrone och Clay står och glor på denna häst i en halvtimme.
Efter ett tag frågar Tyrone försiktigt "ehm. Låg du och sov?"
Jag- "Ja.. det gjorde jag"
Jag- "Hemma försöker jag sova 10 timmar per natt. Plus att jag sover på dagen"
Tyrone- "10 TIMMAR?! OCH PÅ DAGEN?! Hur får du någonting gjort?"
Jag-"Det får jag inte. När jag är ledig sover jag. Det är det mina lediga dagar är till för. Sömn är väldigt vilktigt för mig. Du ser ju själv att jag somnar varje lunch."
Tyrone-" Hehehehehe, ja."
 
Efter att hästen fått sin medicin gjorde sig familjen iordning för att åka på bröllop. Vilket innebar att jag var ensam hemma. Så jag röjde i mitt rum, dammsugade, tvättade kläder, tog ner gardinerna och tvättade dom (de var fulla med spindlar), hittade en dörrmatta att sätta alla mina skor på. 
Sen pratade jag en lång stund med Regina i telefon, vilket alltid är skoj.
Vid 17 tiden kom Sue och knackade på min dörr. Hon frågade om Katrina hade gjort någon middag till mig. Nej, svarade jag, varpå hon svarade "Vilken jäääävla BITCH! Hon är så lat så det är helt sjukt. Varför hon är Tyrones val har jag innen aning om. Jag blir så förbannad på henne". Hehe, inte bara jag som tycker så.
Så jag blev iallafall inbjuden till hennes hus för kvällsmat. Där åt vi kyckling kebab och glass och kollade på Ella Enchanted, bra kväll!

fjärde oktober

Dag 61 -33 kvar
Alltså.
 
 
En hund lös. En häst lös. Kunde inte hitta mina hörlurar (de låg i min jeansficka) så jag fodrade utan musik. Tyrone ställer sig upp vid frukosten och skakar på armen, då hade han en spindel innanför tröjan. "Kommer jag inte tillbaka efter en ridtur så vet du iallafall varför" sa han. 

Dagen gick iallafall bra. Jag gjorde mina vanliga sysslor, och vi tränade några av hästarna på korna. Katrina filmade en liten snutt, men den vill inte läggas in på datorn... Så här nedan har ni några skärmdumpar från filmen!

 Tyrone väljer ut en av de två korna att rida på 
 
Vilken ska det bli?
 
 
Den bruna blev det!
 
 
Koncentrerad
 
 
 
 
Här kommer jag
 
 
 
 
 
... Och hjälper till att hålla kon i rörelse
 
 
Och till slut släpper han tillbaka kon till resten av kokompisarna.
 
 

tredje oktober

Dag 60- 34 kvar
Idag gjorde jag samma som igår. I princip. Red på kor, mockade, fyllde vatten, lunchade, fodrade, hämtade in och ut hästar, fodrade korna. Japp. Varken mer eller mindre.
Min höjdpunkt på dagen var när jag pratade med min kära Elina på telefon. Den jäkeln åker till Berlin över helgen, avis? Ja, lite.
Imorgon är en ny dag och då hoppas jag att jag har lite vettigare saker att skriva om!

andra oktober

Dag 59- 35 kvar
Vet ni? I helgen ska jag vara ledig, både lördag och söndag. Japp, det sa Tyrone igår iallafall. Och vet ni vad han mer sa?
Tyrone- Alltså, hur långt har du kvar nu, en månad? 5 veckor?
Jag- Jo, 5 veckor
Tyrone- Längtar du härifrån?
Jag- Alltså jag längtar att få träffa min kompis!
Tyrone- Haha, det va ett fint sätt att säga det
Tyrone- Du måste vara galen som gör detta. Absolut galen. Eller ja, kanske inte. Men det hjälper att vara det.

Hehe. Jo tack. Han har rätt schysta kommentarer ibland. Under mina två första veckor frågade han mig ett par gånger "Är du trött på det än? Jag förstår dig om du är det. Jag blir trött på det".

Fodrade iallafall hästarna som vanligt och gick sen in för frukost. Sen ut igen och ta in hästar som skulle tränas på korna. Efter vi gjort det duschade jag den och släppte ut dem, sen åkte Tyrone och sådde på ett par åkrar medan jag mockade hagarna. Något som normalt tar mig ca 45 minuter om jag får jobba ostört tog mig idag dubbelt så lång tid. På grund av bristande intresse. Idag kände jag mig galen för att jobba här. Sen blev klockan äntligen lunch, och vi gick in.
Efter lunch gick vi ut som vanligt. Jag och Thomas lastade av ett ton kraftfoder. ETT TON!!! Och efter det gick allt fel. Hästarna rymde, sprang sönder staket, hoppade över grindar, jag blev trampad på foten, hundarna skällde, hästarna krånglade. Och i den stunden tänkte jag, vad fan gör jag här?!
Men jag blev iallafall färdig till klockan 18, gick in och duschade och åt kvällsmat, och vid 19 gick jag ut till mig säng.

 

 Road Joe får manen tvättad
 
Ett ton pellets!

första oktober

Dag 58 - 36 kvar

Första oktober!!!! Äntligen!!! Nu är det bara denna månaden kvar plus några ynka dagar i början på nästa månad.och idag går flyttlasset tror jag för mamma och pappa och de blir farhults-bor. Bara en sån sak!

Jag började en kvart tidigare än vanlig idag. Japp, jag gick ut 04.30 av egen fri vilja. Vet dock inte om det var värt det. Jag gillar att vara färdig i tid, men sen får jag sitta och vänta på att Tyrone ska vakna. Helst hade jag morgonfodrat och kvällsfodrat på samma gång, gått och lagt mig och sovit tills det var dags för nästa fodring. Vid närmare eftertanke hade jag helst velat ha alla dagar lediga. Men tyvärr så fungerar det inte så.
Sen vart det iallafall frukost (toast med sylt och en sån liten yoghurt på burk... Mjölken var slut så det fanns inte så mycket alternativ). Sen vart det ut igen.
In med hästar som skulle ridas, mocka hagar och fylla på vatten. Det var min melodi fram till lunch. Vid lunch gick jag och la mig och sov i en halvtimme sen gick vi ut igen vid 14.
Sen var det hästar som skulle ridas av Tyrone och jag gick och fodrade och sånt som jag brukar. Sen var det kvällsmat nere hos Sue och Thomas. Och sen hopp i säng!

Sen vid 20 kom det värsta stormen, herre Gud. Tydligen är det väldigt vanligt under våren, och 30 stormar är beräknade att svepa förbi under våren. One down, 29 more to go!

trettionde september

Dag 57 - 37 kvar
Vet ni vad jag kom på? Igår morse var det fyra månader sen jag och min syster landade i detta land. Fyra himla månader! Känns som fyra dagar och fyra år på samma gång.

Idag gick jag upp och fodrade vid 04.45 som vanligt. Dock gick det fortare än vanligt då kraftfodret var slut. Spenderade extratiden med att försöka ta bilder på fölet, men det var inte det lättaste. Krabaten ville ju inte stå stilla, och gömma sig bakom mamma var mycket mera lockande än att posa framför min kamera.
Sen vart det frukost (Coco pops med mjölk och milo (Australiens fruktansvärda alternativ till oboy, gjort på typ havre eller korn eller något åt det hållet.. Man tager vad man haver)). Sen var det dags att gå ut igen!
Hämta in och sadla hästar. Mocka hagar. Laga staket och stå och prata med hästtandläkaren som stod och berättade om någon farfars farfar som blivit uppäten av kannibaler på Papua nya Guinea. Väldigt ehhh. Intressant.
Sen åt vi lunch och kollade på after earth. Var inte så värst imponerad av filmen. Sen gick vi ut igen, nya hästar hämtades in. Jag lassade av ett halvt ton kraftfoder (kände mig som Pippi Långstrump) och fodrade hästarna. En ägare var här och red en av hennes ponnys också. Så var eftermiddagen gjord! Sen vart det kvällsmat och sen hopp i säng klockan 20.

Har lyckats ta några fler bilder av fölet, men de tycker jag förtjänar ett eget inlägg. Dyker upp när jag lagt in dem på datorn ikväll!

vilsnaiaustralien.blogg.se

Sanna 24, Emma 22, Två systrar söker äventyr på andra sidan klotet. Så lät det i från början. Dock åkte Emma hem efter 2,5 veckor. Så följ min resa, från storstadsliv i Sydney till goon-drickande i Cairns till farmjobb i Australiens outback!

RSS 2.0