30/8

Dag 26
Så, min dag. Ja, ni vet ju vilket uppvaknande jag hade med spindlar runt om mig. Annars gick dagen som vanligt. Frukost efter morgonfodringen, fyllde på vatten överallt och sen mockade jag hagarna. Pratade även med Michelle en stund, hon berättade hur hon har det i Sydney. På söndag börjar hon sin bartenderkurs, spännande! Sen pratade jag med Miranda, berättade om spindeln, hon sa att hon hade flyttat direkt haha!
Katrina haffade mig och frågade om jag kunde passa Clay medan hon åkte till affären. Han sov, så det skulle inte vara några problem. Bara det att han vaknade ungefär två sekunder efter hon åkt. Humöret var gott dock, så vi kollade på dinosaur (vad annars?) och jag gav honom frukost. Efter det gick jag ut igen. Vi hade tidig frukost, vid 11, och sen var det ut igen. 
Jag fyllde på vatten osv och sen dammsög jag mitt rum. Hittade inte den stora spindeln, dock dammsög jag upp typ tre andra spindlar i storlek med källarspindlar. Sen gick jag ut igen, fixade färdigt, avmaskade hundarna och sen in i duschen, för jag skulle ut!
Jag drog i duschen, tvål över hela mig, vad händer? Vattnet slutar rinna. Arg drog jag på mig kläderna, gick ut och sa att jag inte skulle med ut. Katrina fixade dock vattnet på två sekunder så det löste sig bra och jag hängde med ut. Vi åkte till Katrinas jobb, där mötte jag upp courtney och hennes vänner. Drack öl och åt en buffé som inte var värd 15 dollar. Sen var det en kille som spelade där som har varit med i idol och talang, Jonny någonting. Han var duktig, men så sjukt dålig låtskrivare! Han gjorde covers jättebra, men hans egna låtar var så jäkla dåliga. Nåja. Vid 10 drog de flesta och jag var kvar själv, nästan. Katrina frågade om jag ville ta taxi hem för hon slutade inte jobba förrän vid 1, ja tack sa jag. Hamnade med ännu en pratglad chaffis (vad är det med dom?) sen var jag hemma vid 11. Alltså, det var ju kul att inte bara vara hemma, men nästa gång dom frågar om jag vill ut säger jag nej. Att vara på en rsl club med människor man inte känner (och de har känt varandra hela livet) är inte så spännande. Ett plus dock var att jag pratade med min bff Esben! Han är på Magnetic Island just nu och bor i en bungalow och dricker öl på stranden. Han är där i två nätter, sen tillbaka till Townsville och sen till landet där han inte har täckning längre. Så jag ska ringa ringa ringa alla dagar så han är sönderpratad när han kommer tillbaka! Haha, en rolig sak han sa igår:"jag har bara pratat engelska den senaste månaden, och det första språket jag pratar efter det är svenska, mycket konstigt" (han är dansk). 
Sånt är det!

30/8

Okej, snabbinlägg!
När jag vaknade idag pratade jag med Yvette på skype. Tittar upp mot en av mina gardiner, vad sitter där? Jo, världens största jäkla spindel!!!! Lika stor som min handflata, så satt den där och glodde på mig. Efter lite googlande kom jag fram till att det måste (hoppas hoppas hoppas) vara en huntsman, en "harmlöses spindel utav vars bett man inte dör av". Bra, man dör inte. Sen gick jag ut och morgonfodrade och samlade mod för att döda spindeln när jag kom tillbaka. Vad hände då? Jo, spindeljäveln var inte kvar!!! Den hade krypt upp på väggen. Jag försökte få i den i ett glas, de ville den inte. Jag försökte klyva den i två delar, det ville den heller inte, utan den börjar hoppa runt och det slutade med att den sprang iväg bakom soffan och jag började nästan gråta. Nu hoppas jag att den tycker att mitt rum är ett hemskt ställe och att den kryper ut och hittar en ny boplats. 
 
Okej, den kanske inte ser så stor ut här, men jag vågade inte gå närmare

29/8

Dag 25
Idag pratade jag med bästa tanya när jag vaknade! Jag berättade lite om mitt jobb och hon om hur det är att vara hemma och snart börja på Uni. Föreslog att hon skulle rymma tillbaka till Australien i december istället, det tyckte hon var en bra idé.  Emilia kommer också att hänga med på resan (hur bra?!), så det blir jag, hon, frugan och förhoppningsvis Emma! Jag är så himla taggad, vill bara att det ska vara december NU!!! Men det ska nog hända lite roliga grejer här också, i oktober (tror jag att det var) så är det rodeo i warwick som vi ska på, och i november så ska vi upp till rockhamptons, som är typ 10 h härifrån med bil, för tyrone ska tävla och sälja hästar. 
Annars är det bara det vanliga, ut och ge hästarna mat, in för frukost (åt "muffins" idag, typ runt platt bröd som dom kallar muffins) sen ut igen. 
Gav hästar kraftfoder, fyllde på vatten till korna, sen tog vattnet slut.  Flyttade på korna, hälften av dom skulle hem och ersättas av nya. Mockade hagarna och sen åkte vi ner till en av hagarna längst ner och satte igång vattenpumpen så vi kunde få vatten igen. Efter det fyllde jag på vatten till hästarna, sen vart det lunch. 
Vi kollade på dinosaur (den filmen har jag nog sett 50 gånger sen jag kom hit, idag rullade den 3 gånger) och alla somnade. Tyrone gick ut och började jobba, och han väckte mig inte, han insåg nog att jag behövde en nap. Så från 12 till 15 var jag inne och åt lunch och sov, så himla behövligt!
Sen gick jag ut, fyllde på mer vatten, pratade med min bästa BFF Esben i telefon. Han jobbar ute på vischan som jag, men han har ingen täckning ALLS där han bor. Så nu var han och Laura (som också var med på farmcamp, de jobbar på samma gård) i Townsville för en veckas semester, och imorgon ska de åka till magnetic island. De bor på hostel och badar i pool och dricker drinkar, gissa om jag är avis!!!
Åh, för den delen pratade jag med min bro Michelle också! Hon är i Sydney för tillfället och på söndag ska hon börja bartenderkurs så hon kan ge mig fancy drinkar när jag kommer tillbaka till Sydney ;)
Nåväl, sen fodrade jag hästar, hundar och kossor, åkte efter en traktor, hopp in i duschen och sen friterade kycklingvingar till middag. Rätt nice dag! Och dessutom har jag jobbat i shorts och t-shirt hela dagen, så jag kan få en ännu goare bonnabränna. 
Sen gick jag till mitt rum för att lägga mig, men nähä! Då ringer bästa Yvette på Skype! Pratade med henne och Rickard ett tag, sen bestämde vi ny dejt, imorgon klockan 04 när jag vaknar! 
 
Finaste Yvette och jag!

28/8

 
Dag 24
Idag skulle jag ha Skype dejt med Emma. Ja, det gick ju sådär. Ungen var inte inloggad så jag pratade med pappa en stund istället. Även mamma svängde förbi och sa hej. Jag skrev till Emma på fejjan, och hon loggade in så vi pratade i typ 3 minuter, hon hade tydligen somnat. 
Sen gick jag ut och morgonfodrade, såg att ett staket var sönder så jag försökte fixa det. I mörker. Gick sådär. 
Sen gick jag in och åt frukost, sen ut igen. Fyllde på vatten, gav kraftfoder (nästan alla hästar får det nu morgon och kväll) och sen mockade jag hagarna. Lyckades även fixa staketet när jag såg va felet var. En av trådarna satt fast i ena hörnet så det var bara att dra loss och fixa och trixa lite sen vart det klart!
Och vet ni? Pepsi, min fina kalv, dog i natt. Stackars liten. Men det var nog bäst, han har bara legat ner i hagen och vi har tvångsmatat honom. Men det är synd, för jag tyckte om honom. 
Sen åkte Katrina och hämtade nytt hö, så det lassade vi in i logen. Efter det vart det lunch, vi kollade på kung fu panda (jag somnade), sen fick jag passa Clay för att Katrina åkte iväg för att hjälpa hennes pappa med något och Tyrone skulle ut i stallet. Så jag och Clay kollade på shrek och Madagaskar. Hann även fixa saker inför östkust resan, skicka iväg resebeskrivning till wtc och bwt. Så de fixar och trixar och jag väntar på bästa priset. Fick ett erbjudande av bwt som var drygt hundra dollar billigare för samma resa, så jag ska säga det och pressa priset på wtc. 
Vi kollade iallafall på film till 16, sen gick jag ut och fodrade hästar och hundar, hängde undan tunga sadlar, flyttade på hästar och sen var jag inne igen vid 18. Happy feet på tv och spagetti och köttfärssås till kvällsmat, så var denna dagen gjord!
 
min fina pappa! (Också jag som är fett koncentrerad på att ta bild)
 
hehe, Emma och jag!

27/8

Dag 23
Igår somnade jag inte förrän närmare 12, och det kändes när klockan ringde vid 4. Kostade på mig att snooza i en halvtimme innan jag gick ut för att ge hästarna frukost. Sen var det dags för min egen frukost, te och toast med ost och marmelad, mums! Sen tog det en himla tid innan Tyrone vaknade, så jag satt och sökte på diverse utbildningar. Har hittat en som jag verkligen vill gå, men om man jämför med förra årets antagningspoäng så har jag 0,5 för lite. Söka ska jag göra iallafall, önskar bara jag kunde göra det nu!
Tyrone hade inte gått upp till klockan 7, så jag gick ut till mitt rum, och vid 8-kvart över 8 så började jag. Ta av täcken, fylla på vatten och mocka hagarna. 
Sen åkte vi in till stan för lunch, donken blev det. När vi väl kom hem såg jag att jag hade glömt vattnet på i en av hagarna, så det hade stått och runnit över i två timmar, lyckat va? Sen fortsatte jag att mocka hagar, fodra hästar och hundar och vid klockan 18 var jag färdig med allt. Sen vart det kvällsmat och sen hopp i säng!
 

26/8

Dag 22
Idag har jag haft the day off! Tyrone morgonfodrade hästarna vilket innebar att jag hade sovmorgon. Vaknade vid 9, låg kvar i sängen och läste diverse bloggar till halv 11, gick in och åt pannkaksfrukost, sen gick jag ut till min säng igen. 
Kollade även på resor längst östkusten. Kontaktade diverse resebyråer (work and travel har inte svarat på mejlet jag skickat än). En utav dom, backpacker world travel, chattade jag med, och när jag skickade min mejladress så frågade han var jag var ifrån. Sverige svarade jag glatt, och då sa han "jaha men så bra då, då kan vi ta det på svenska om du vill:)". Hur bra? Dock hittade jag en bättre resa med ett annat företag, men han bad mig att skicka information om resan så skulle han göra en likadan och toppa priset som dom hade satt. Allt är inkluderat utom mat och dryck. På de flesta turer (som whitsundays och fraser island) är maten inkluderad. Jag längtar så tills det är resdags!! Tänk, nyår och min födelsedag i Sydney (jag ska faktiskt få fira min dag mitt i sommaren, hur coolt?) sen resa hela östkusten, sen komma tillbaka till Sydney och fira Miranda! Och sen fyller Emma år! Hoppas att Emma och Emilia hänger med på denna resan, då kommer det bli epiiiccccc. 
Nåväl, sen knackade Katrina på dörren och frågade om jag ville med till stan. Självklart! Så in i bilen och vidare mot stan. Jag köpte jobbestrumpor (man måste ha de i arbetsskorna, jag gjorde misstaget att ha vanliga strumpor en dag, skavsår delux), underkläder, snickers och en ny bronzer. Sen hyrde vi några filmer, åkte tillbaka och kvällsfodrade och sen in framför tvn. Åt lite kvällsmat, sen vid åtta hade jag Skype dejt med bästa frugan!
 
 

25/8 - en bild i timmen.

Dag 21
Idag har jag varit här i 21 dagar. Tre veckor. Det är 60 dagar sen jag kom till Cairns och 89 dagar sen jag kom till Australien. Rätt galet va? Det låter inte så mycket, men Gud vad jag har hunnit med. Jag har bott hos två familjer, jag har varit på surfcamp och farmcamp. Jag har flugit inrikes från Sydney till cairns och tillbaka och från Sydney till Brisbane (och lyckats boarda på lyret två av gångerna). Jag har bott på hostel och jag har mött vänner för livet. Dessutom har jag tagit dykcertifikat och nu jobbar jag med westernhästar. Och snart har det gått tre månader. 
Tycker vi tar en titt på den här dagen med en bild i timmen!
 
 
06.00
Klockan ringde och sa att det var dags att vakna. Humbug sa jag och vilade ett tag till. Pratade med Yvette och Rickard. 
 
 
07.00
Dags att gå ut. Det här är min vy för en halvtimme framöver
 
 
08.00
Gick in för frukost. När jag ätit klart blev jag skjuten av den här marodören. 
 
 
09.00
Fortfarande inomhus. Kollar på Jurassic Park 3. Igen. Fortsatte frukosten med french toast. 
 
 
10.00
Ut och ta av alla hästarna sina täcken, evighetsjobb
 
 
11.00
Åkte vi iväg och hämtade hem dräktiga ston. Fint att mitt finger kom med också va? :)
 
 
12.00
Fortfarande iväg och hämtar och lämnar hästar. Fyra ston kom hem och fyra hästar åkte iväg. 
 
 
13.00
Ägare till två av hästarna kom hit. Tyrone rider hästarna så ägarna får se hur de är sen får de åka hem. Här är Ice, det är han och Chilli som får åka hem idag. 
 
 
14.00
Tyrone bestämmer sig för att rida en häst till innan vi tar ledigt. Ingen lunch än och jag är hungrig!!
 
 
15.00
Fyller på vatten till hästarna. En del ska flyttas runt till andra hagar. Fortfarande ingen lunch. Sprang iväg och åt min sista snickers innan. Humöret börjar tryta. 
 
 
16.00
Sprang in och slängde i min två toast, efter det var det kvällsfodring för hästarna. Min vy en halvtimme frammåt. 
 
 
17.00
Det sista jag gjorde för dagen, fyllde på vatten till kossorna.
 
Sen la jag in mobilen på laddning, men vid 18.00 gick vi in och åt kvällsmat hos Tyrones föräldrar. POOORK! Sen kollade vi på x-factor och vid 21 hoppade jag i säng.

24/8

Dag 20
Idag var jag så trött så trött när klockan ringde. Låg kvar i sängen tills jag var tvungen att gå ut. Gick och fodrade hästarna och sen in för frukost. Min lediga dag är på måndag, så det är idag och imorgon som jag måste jobba, sen ska jag inte lyfta ett finger på måndag!!! Eller ja, kanske fodra, men det är okej. Bara jag slipper göra det klockan 5. Eller ja, det är också okej, bara jag kan sova efter!
Idag fick jag stanna inne och passa Clay en stund på morgonen framför tvn. Det kanske låter soft, men att sitta i ett iskallt hus, passa en unge som pratar med STORA BOKSTÄVER, som sitter och skjuter mot tvn är sådär. Efter ett tag fick jag ungen att sitta still under en filt, bara skjuta på de elaka gubbarna och hålla tyst. Så jag kunde läsa en tidning framför brasan. Alltså föräldrar måste älska sina barn så sjukt mycket, för att ta hand om andras barn är pain in the ass alltså. 
Sen gick jag ut, gav hästarna kraftfoder, spolade av några hästar och tog av täcken. Idag kom det även tre nya hästar, så det har varit hästägare här halva dagen. Vi åkte iväg till den lokala puben för lunch. Snacka om att de kan prissätta hur de vill! Allt kostade mellan 18-25 dollar, för en skiten pub mitt ute i ingenstans. Tur att man blir bjuden. Sen när vi kom hem la jag på alla täcken på hästarna, sadlade två hästar, gav hästar och hundar mat. Sen vart det kvällsmat och film, sen i säng. 
Ps. Har fått reda på att imorgon behöver jag inte fodra vid 5. Har minisovmorgon till kanske 6-7. Lycka!

23/8

Dag 19
Idag när jag vaknade hade jag Skype dejt med Linn! Vi har knappt pratat någonting sen jag kom till Australien (i telefon dårå) så det var så himla skoj att se henne igen. Såklart, det är himla skoj att se alla som jag pratar med via Skype. Saknar alla så mycket när jag är här ute på landet, så det är skönt att se och prata med människor som jag känner utan och innan. Om det är någon som vill prata så passar klockan 12 och 20 eran tid mig utmärkt. 
Nåväl. Jag gick ut och fodrade hästarna, glömde ficklampan av någon konstig anledning men det gick bra ändå, det är fullmåne ute så det lyser upp. Gick sedan in och åt frukost. Clay vaknade tidigt, vid 7, så då sattes tvn igång med jurassic park 2. Tyrone och Ty gick ut, och jag stannade inne och kollade på film då Tyrone tyckte jag kunde passa Clay tills Katrina vaknade. Jepp, halv 9 gick jag ut till hästarna, rätt go morgon. Började mocka, fylla vatten o.s.v. 
Sen vart det lunch. Gick sedan ut igen och hämtade in och sadlade hästar, duschade två hästar, lagade staket, gav hundar och hästar mat och sen var den eftermiddagen över. In för kvällsmat och kolla på den sista jurassic park, sen i säng. 

22/8

Dag 18
Idag vaknade jag vid 03.50. Gick upp och tände lampan och satte igång värmefläkten, för sen skulle jag nämligen prata med Emma på Skype! Jepp jepp, vid klockan 4 på morgonen började vi prata och fortsatte tills jag skulle gå ut och jobba. 
Sen gick jag ut och fodrade hästarna och sen in och äta frukost. Vi kollade på klantiga människor på youtube nästan fram till halv 8. Sen gick vi ut och började. Hämtade in några hästar, Ty (ägare till en av hästarna som har varit här i ett par dagar. Han sover på golvet i stora huset, gissa om jag blev chockad första morgonen jag gick in för frukost och jag nästan trampade på honom) mockade hagarna åt mig så jag slapp det. Fixade och trixar under förmiddagen, två hästar åkte hem och jag tog in Clay när det var dags för lunch. Vi var de första två in och jag såg en påse doritos på bordet. Jag tog ett par och knaprade i mig, vet ni vad Clay gör då? Stoppar in sitt finger i min mun så jag biter honom (hårt) av misstag. Alltså!! Kunde inte berätta för hans föräldrar utan att skratta medan Clay skrek som en stucken gris, som tur var skrattade dem med. 
Efter lunch gick vi ut igen, hämtade in diverse hästar, Tyrone och Ty red ut och jag städade min container. Så jäkla gött! Lyckades fälla ihop bäddsoffan så att den numera är en soffa, dammsög, dammade och gjorde rent spegeln, bäddade med lakan (har sovit i mina medhavda sidenlakan som ser ut som en sovsäck fram till idag), tog ut soporna och försökte bli av med spindlar. Efter det gick jag ut igen, fixade hästar, fodrade och sen in vid klockan 18 för att passa Clay då Katrina åkte till jobbet. Sen vart det kvällsmat och sen i säng!
 
Här har ni förresten en bild på min godishörna. Eller vad som är kvar av den. Räddare i nöden!!

21/8

Dag 17
Idag när jag vaknade kändes det som att jag fått 5 timmars för lite sömn. Gick upp ändå (vad har jag för val?) och åt choklad. Jag kommer att bli så fet. Äter choklad hela tiden, igår åt jag tre snickers (sånna dubbla) typ 100 gram mjölkchokla och 5 småpåsar chips. Alltså hallå!!!
Nåväl, sen gick jag ut och morgonfodrade, frost låg över hela marken. Det var tydligen minus 3 grader ute i natt. Sen var det frukost (toast med sylt och te med 4 tsk socker, mer nyttigheter). Sen ut igen och hämtade in 6 hästar. Tyrone red och sen hämtade jag in 5 andra. 
Sen närmade sig klockan lunch och det bjöds på pannkakor, ser ni en trend? Efter lunch var det ut och jobba igen. Hämta och lämna hästar, mocka hagar, ge hundarna och hästarna mat. När vi väl var färdiga var det dags för kvällsmat, gissa vad? Kanske lite pizza och så glass till efterrätt. Hehe. Imorgon ska jag vara nyttigare dock, kanske gröt till frukost?

20/8

Dag 16
Idag gick jag faktiskt upp när klockan ringde! 03.50 gick första larmet, upp, tända lampan, sätta igång värmefläkten, sätta igång wifi och äta en snickers. Pratade med mamma och pappa på Skype dessutom, himla bra morgon! Sen var det ut och morgonfodra och sen in och äta frukost. 
Sen vart det ut, hämta in hästar och sadla, flytta på mamma mu och pepsi så de fick lite gräs. Sen började jag mocka mina hagar och sen gå och fylla på vatten. 
Sen vart det lunch. "När går vi ut igen?" Frågade jag "vet inte, det blåser" svarade tyrone. Jahapp sa jag och gick och la mig ett tag. Efter en halvtimmes sömn gick jag ut igen, hämtade ved, tog in hästar och sadlade. Eftermiddagen rullade på (långsamt dock) och till slut var det dags för middag. En hel del roliga och konstiga ämnen kom upp under middagen. Om bland annat vegemite, skjuta kängurus och bränna hus. Knäppt! Sen blev det läggdags!

19/8

Dag 15
Idag ringde klockan vid 04.00. Lat som jag var stannade jag kvar i sängen till halv 5, sen var det ut och morgonfodra. Efter det var det frukost och sedan ut igen. Hämtade in hästar, började mocka mina hagar, och sen rädda en kalv. Kalven som föddes för några dagar sedan har inte fått tillräckligt med mat från sin mamma, så vi försökte ge honom mjölk och sedan flyttade vi honom (som jag fått döpa, pepsi blev namnet) och mamma mu till en annan hage. Jag BAR pepsi till den andra hagen (tung så in i ska ni veta) och allt gick bra. Efter det började jag på mina hagar igen, men blev tillfrågad om jag ville hänga med till stan. JAAAA!!!! Blev svaret och nu är jag en veckolön fattigare. Choklad i drivor, chips, en ny tandborste, tandtråd, tandkräm, bodylotion, mjukisshorts, en hoodie och några tshirts införskaffades, jag är nöjd! Sen åkte vi tillbaka till gården vid halv 12. Två timmar borta från gården behövde jag!
Sen var det hem igen, pizza till lunch, ut och hämta in hästar sen passade jag Clay. Ungen fick ett ryck och sprang ifrån mig, så jag släpade in honom till hans rum där han fick sitta och skämmas tills han betedde sig normalt och efter det kollade vi på hitta Nemo. Efter det gick jag ut och gav hästarna mat, la på tjocka täcken igen på några av hästarna. Efter det var det middag hos tyrones föräldrar, som bor i ett hus här på gården. Sen bums i säng!
 
 
Pepsi stackarn precis innan vi räddade honom. 
 
Charmiga Clay

18/8

Dag 14
Idag ringde klockan vid 7, alltså min andra sovmorgon sen jag kom hit. Latade mig i sängen (kollade på crazy stupid love på mobilen för typ tredje gången). Sen var det dags att morgonfodra vid klockan 8. Gick ut, fodrade hästarna, fick fånga en häst som var ute på vift. Sen efter jag gjort det så skulle vi flytta på en ko och hennes kalv som föddes dagen innan. När vi väl lyckats göra det (kalven rymde lite) så var det dags för frukost. efter frukost gick jag ut ett tag till och jobbade, sen gick jag in och kollade på film. Lyckades få igång mitt wifi ordentligt, åkte och köpte snickers och toblerone, sen var det lunch. Efter lunchen hängde jag i min barack, sen var det dags att kvällsfodra. Efter det var det kvällsmat, och nu är jag tillbaka i min barack. Min andra lediga dag (nåväl, halft ledig). Riktigt gött! Imorgon är det dock upp och hoppa igen klockan 0400. Eller ja, jag snoozar till halv 5. Men efter det är det upp och hoppa! 

Såhär bor jag!

Tänkte att ni kanske ville se hur jag bor? Allt är väldigt....spartanskt om man säger så. Jag bor som sagt i en barack, och såhär ser det ut.
 
Här är min säng. Det enda jag längtar till hela dagarna. Bakom sängen är en bäddsoffa som är nerfälld som en säng. Där hänger jag ibland om jag har jobbkläderna på mig.
 
Här är mina byråer. I den ljusa har jag mina kläder som jag anvönder här, resten är fortfarande i min väska. I den mörkare har jag necessärer och grejer. Uppe på är min country road väska med saker som INTE ska packas upp, sen är det jobbkläder med en ficklampa på (min ficklampa är min räddare i nöden vid morgonfodringen) sen min väska, keps, värmefläkt och lite så.
 
Min älskade ryggsäck med saker jag inte kan använda här. Min handduk på tork och min vinterjacka.
 
3 av mina räddare i nöden, mina vattenflaskor, solskyddsfaktor (ni anar inte hur solbränd jag är... i ansiktet och händerna. Fint va? Så går det om man går i långärmat hela dagarna) och min keps! Blir så glad varje gång jag ser den, Hej Jonne och Udd!
 
Har jag visat er min fina tvättväska? Här hamnar mina skitiga kläder!
 
Jag igår efter att jag gjort mig iordning. 
 
Här är ungen som jag passar ibland, Clay. Han kollar på filmer som Iron man, Transformers, The Avengers och dylikt, är besatt av att skjuta monster med sina gevär och att slåss. Och han är drygt två år. Bra uppfostran.
Idag sa han dock "I hug you, Sana, I love you, Sana". Så lite gullig är han ibland.
 
Här är huset där familjen bor, baracken som man ser långsidan av är den jag bor i, sen är det lite burar för de odrägliga hundarna.
 
Det är ungefär så här jag har det!

Min sista kväll i Sydney i bilder

Min sista kväll i Sydney. Det var två veckor sedan, men känns som två månader sen. Det känns som jag har varit här ute på landet i evigheternas evighet. Dessutom krånglade min router, men det visade sig att jag inte satt in pengar på den än, trodde det sköttes automatiskt. Nåväl, här har ni lite bilder!
 
Mitchell, min roomie, och jag på Sidebar
 
Han fick en puss! Vet att det är sjukt dålig kvalité på bilderna, men ser ni hur ljust mitt hår har blivit? När jag kommer härifrån ska jag till frissan direkt och klippa och färga!
 
Det gick runt en snubbe inne på Sidebar som gjorde ansiktsmålningar för 20 dollar. En sån måste jag ha! sa Mitchell, och vips så såg han ut som Mike Tyson
 
Såhär blev det! I kanske en halvtimme gick han runt med detta, sen tvättade han av den.
 
Min roomie Zak i mitten, med hans roliga vän som jag inte kommer ihåg namnet på till vänster om honom och killen längst till höger har jag för mig var från Danmark.
 
Här är mina fina killar! Från vänster; Andreas från Danmark (Det har den jäveln som tyckte jag skulle avsluta Sydney storartat genom att göra hoppet från filmen Dirty Dancing. Han lovade dyrt och heligt att han inte skulle tappa mig, men trillar själv. Jag ska lägga upp en bild på mitt knä så ska ni få se). Sen Mitchell, min roomie från England, sen Scott, min cairnsroomie som åkte hem till England samma dag som jag åkte till landet, och en random kille i leopardkostym. Och så jag förstås, men det ser ni ju.
 
Här har ni en bild på mitt knä. Detta är dagen efter. Har vi någon läkare eller syrra som läser här? Det är nu (två veckor senare) fortfarande svullet på undersidan av knäet. Känns som någon sena eller något är helt manglat, och varje gång jag rör det så dör jag en smula. Bör jag vara orolig? Kommer benet ramla av? 

17/8

Dag 13
Idag hade jag sovmorgon. Vaknade 04.50 av mig själv för att morgonfodra, kollade på klockan och somnade om igen. Vaknade vid halv 9, fixade mitt wifi, sen gick jag in i huset vid 10. Där gjorde dom pannkakor, så det blev pannkaksfrukost. Efter det gick jag ut i min barack igen för att göra.absolut.ingenting. 
Kollade på film, mitt wifi började krångla (ingen bra start). Sen gjorde jag mig iordning och sminkade mig och plattade håret för första gången på 2 veckor. Jag ser ut som en människa igen! 
Vi åkte till rsl klubben som Katrina jobbar på för att fira tyrones syster courtneys födelsedag. En rsl klubb är typ ett ställe för äldre människor, buffé, casino, bingo och grejer. Inte ett ställe jag skulle välja att fira min 25 års dag på dock. Vid 21 var det dags att åka hem. Denna dagen behövde jag, en dag att bara göra absolut ingenting! 
 

16/8

Dag 12
Idag gick jag upp, morgonfodrade, frukost, sen ut och hämtade hästar. Idag red jag Rancho, vilket var bra mycket lugnare än chilli. Han är 15 år, ser ut och beter sig som 25, är slö och står still. Lagom för mig när man sitter på samma häst i ca 3 timmar. 
Det kom en ägare till två av hästarna som skulle kolla när vi red. Han har tydligen varit en av Australiens bästa ryttare inom denna kategorin och en av de bästa tränarna. Sen fick han en stroke, blev överviktig, och nu har han bara hästar och låter andra rida som jag fattar det. Han kollade iallafall på hela förmiddagsträningen, gav tips och så. Väldigt spännande att lyssna på. Sen efter det var det lunch, KFC för första gången i mitt liv. 
Efter lunch gick vi ut igen, tog hand om diverse hästar, mockade hagar, kvällsfodrade, sen när klockan blev runt halv 7 så åkte vi hem till Katrinas föräldrar för middag. Där stannade vi till ca 21.30 (gissa om jag höll på att dö av trötthet) sen var vi hemma vid 22. Sen sa Tyrone de ljuvaste orden jag hört sen jag kom hit, "morgonfodra när du vill i morgon, eller nä, jag gör det, sov du så länge du vill, du är ledig imorgon". Dessutom fick jag lön och mitt wifi, rena julafton!!!
 

15/8

Dag 11
Gick upp som vanligt. Morgonfodrade som vanligt. Åt frukost som vanligt. Hämtade in hästar som vi skulle träna. Jag red Chilli istället för Rancho,  vilket inte var skoj alls. Här rider man western, vilket skiljer sig radikalt från engelsk ridning. Enligt tyrone är det inte mycket skillnad alls mellan western och dressyr, grunderna är detsamma. Ja, det kan jag hålla med om, men dressyr och western är ungefär lika lika som en lastbil och en Ferrari. Båda är bilar, grunderna är detsamma, MEN DET ÄR INTE SAMMA SAK!!!!
Nåväl, Chilli är inte min favorit, han har blivit inriden fel, och är stressad. Att försöka hålla reda på vad tyrone gör, medan man håller koll på en ko, medan man håller koll på sin egen häst är inte lätt om man sitter på ett nervvrak, som man dessutom ska ha helt långa tyglar på. 
Efter träningen var det lunch iallafall, jag gick sedan ut och fixade och donade med lite olika grejer, sorterade täcken och sådant. Sen var det kvällsmat och sen i säng. Vilken dag. 

14/8

Dag 10
Idag morgonfodrade jag, sen vart det frukost. Efter det gick jag ut och började hämta in hästar. Hjälpte till som "kofösare" när Tyrone tränade hästarna. Sen vart det lunch, vi kollade på en video från en show där det är 4 som tävlar med varsin unghästar, sen ska dom rida in dom på 3 dagar. Jepp, helt galet. Jag somnade iallafall, inte för att det var tråkigt, men för att jag var totalt jäkla utmattad. Det tär på en när klockan ringer 04.00 varje morgon. Efter lunch gick jag ut och mockade alla hagarna, sen kvällsfodrade jag och sen var det middag och bums i säng klockan 19.00. Lite kontrast från mitt cairns och sydney liv, ha?

13/8

Dag 9
Startade dagen med att morgonfodra. Såg att två av hingstarna inte var i rätt hage, bra start. Bestämde mig för att fodra i deras hage (där dom skulle vara) så då gick dom tillbaka av sig själv. Man får inte vara dum! 
Sen var det frukost och efter det ut igen. Jag hämtade in  10 hästar som skulle ridas på förmiddagen. Sen sadlade och tog ner dom till arenan. Där red tyrone unghästarna först (eller ja, de som har minst erfarenhet) och jag filmade. Efter det tog jag hand om hästarna, släppte ut dem i hagarna och så. Sen var det lunch! Efter lunch passade jag Clay,, vilket var himla lätt för han sov. Jag lyckades även få 20 minuters sömn, innan han väckte mig. Senare kom hans farfar och hämtade honom och jag gick ut och jobbade igen. Hämtade in 6 hästar som skulle ridas. Tog ner alla till arenan, sen tränades de med korna. Efter det var klart kvällsfodrade jag, sen var det dominos pizza till kvällsmat och bilar på tv. Vid halv 9 gav jag upp och gick och la mig. 

WIFI !

ÄNTLIGEN!
Äntligen har jag packat upp min dator (den har inte varit upppackat sen innan Cairns, vilket är ungefär 1,5 månader sedan) och jag har skaffat internet! En liten wifi dosa som är min räddare i nöden. Min dator var inte glad på mig, den ville ha en massa saker uppdaterade, bilder ska läggas in från mobilen, mobilen ska säkerhetskopieras osv. Men, gissa om jag är glad! Dock fattade jag först inte att jag var tvungen att aktivera mitt sim kort som är i dosan, men när jag väl kommit underfund med det så fungerade det fint. Uppdateringar kommer från de senaste dagarna, och nu kan jag även lägga in lite bilder!
 
 
 
 

12/8

Dag 8
Idag morgonfodrade jag, och sen var jag barnvakt. Jepp, hela dagen, från frukost fram till eftermiddag. På morgonen kollade vi på Micke och molle, sen gick vi ut och lekte ett tag. Efter det lurade jag med mig ungen in framför tvn igen så att jag kunde sova lite. Efter det var det lunch, sen passade jag honom igen, vilket var lätt för han sov hela tiden, så jag kunde se på aladdin. 
Sen kom Katrina hem så då gick jag ut. La på lite täcken, sadlade av och på och kvällsfodrade. Sen middag. Lätt dag!!

11/8

Dag 7
En vecka har gått sedan jag kom hit. En vecka, sju dagar närmare mitt 2nd year visa. Har gjort 14 av 88, heja heja. Idag har varit så. jäkla. långsam. och. tråkig. Började med de vanliga sysslorna, sen var jag barnvakt ute i den stekheta solen i ett par timmar, sen åkte vi och hämtade hö. Gick längst en åker och slängde upp balar på ett flak, spännande. Sen var det lunch. Efter det sorterade jag täcken, släng hög, laga hög, och täcken som är färdiga att lägga undan. Upptäckte medan jag sorterade att en spindel kröp på min axel, och trots att Katrina sagt att det är ormarna man ska va rädd för, inte spindlarna, så FREAKADE JAG UR TOTALT!! Äckligt!!!!!
Efter det så red jag, vi vallade kor till andra sidan vägen, sen stod vi där och glodde medan dom åt tills det var dags att valla tillbaka. Det var som att se målarfärg torka. Så rida kanske jag inte ska kalla det, mer "använda häst som soffa". Efter det kvällsfodrade jag, släppte ut hästar och sen kvällsmat. Hoppas det blir bättre imorgon. Det enda pluset med denna dagen var att jag pratade med Michelle en stund i morse, min bro!!

10/8

Dag 6
Idag morgonfodrade jag och mockade hagarna som vanligt. Tror att detta var min "day off", alltså gör jag samma sysslor som vanligt morgon och kväll (ger mat och vatten, mockar, tar av och på täcken). Enda skillnaden från andra dagar var att jag hade ledigt mitt på dagen. Jag har lyckats ha signal på telefonen idag, så jag har pratat med mamma, Emma och Linn <3. Har även pratat en del med Katrina idag. Hon ska köpa en wifi dosa till mig på onsdag när hon är i stan, så jag har internet igen. Som jag längtar!!! Har vant mig vid tanken att vara här ett längre tag, men det går inte utan internet. Jag måste kunna prata i telefon, blogga och kolla min Facebook. Dessutom är det bättre när jag är på resande fot också, för de flesta hostel tar 3 dollar för en timme eller 7 för en dag, så jag har i princip tjänat in dosan på två veckor. Kvällen spenderas framför tvn, sen är det upp och hoppa vid 4 imorgon igen. 

Förlåt!

Förlåt för extremt dålig uppdatering! Jag har noll täckning här ute på landet så det har ite funnits en chans. När jag väl har täckning varar det i ca 10 minuter, sen e den borta. Jag tänker på er iallafall, tack för att ni kikare in ändå!
Får se hur länge jag klarar mig här. Jag måste försöka få tag på ett mobilt bredband, och det är snart!!!!

9/8

Dag 5
Idag morgonfodrade jag som vanligt. Sen frukost och sen ut igen. Skulle ge korna vatten, då gick slangjäkeln sönder. Fortsatte med att mocka hagar istället. Åkte sedan med Katrina och slängde sopor på soptippen, sen iväg och hämta mer hö, sen tillbaka. Lyckades laga slangen. Sen gick jag och tog av alla hästarnas täcken, sen satt vi i solen i kanske två timmar. Har lyckats bli brun i halva huvudet. Just det, halva. 
Sen var det lunch, sen ut igen. Vi flyttade ut valparna till nya burar, sen gick jag och la på alla hästarnas täcken, något som tog typ 1,5 timme. Helt sjukt. Fick jaga diverse hästar, bryta loss en häst från staketet osv. Sen fodrade jag och sen var det slut på denna dagen. Ja, kvällsmat och tv tittande blev det ju också. Pizza och dinosaur, nice!

8/8

Dag 4
Idag gick jag upp och morgonfodrade. Sen frukost också ut igen. Fyllde på vatten till korna som anlände kvällen innan (tack herre jesus att det inte var när jag höll koll, jag hade dött) och sen gick jag runt och gav kraft. Efter det mockade jag alla hagar, hämtade hästar, duschade hästar och knopade svansar. Vid 11 hade jag inget att göra, satt och väntade en timme på lunch, sen efter lunch var jag barnvakt. Vi satt inomhus (för kallt ute tyckte mamma och pappa) så vi kollade på the avengers. Låter kanske inte så jobbigt, men prova kolla på film med en speedad 2,5 åring. Oh my god säger jag bara. 
Efter det gick jag utoch kvällsfodrade, gav mat till alla en miljon hundar (här är nog ett 20 tal) och sen var jag färdig. In i duschen, vila lite och sen kvällsmat. Helt klart slöaste dagen hittills. Måste nog säga att favoritsysslorna att göra här är nog fodra och mocka hagarna. Inte för att det är speciellt spännande, men jag är sysselsatt ganska länge, jag får gå i min egen värld och framförallt kan jag lyssna på min musik. Min älskade musik som får mig att känna att det fortfarande finns en annan värld där ute. 
Har dock börjat vänja mig. Katrina frågade idag om jag kommer att stanna här länge. Hon hoppas på det och hon tycker jag är duktig. Hon sa att jag har lärt mig allt på ett par dagar vilket har tagit andra flera månader. Men jag menar, det är inget svårt jobb. Och dagarna är rätt lika. Tyrone har också sagt att jag gör ett gott arbete, vilket är gött. Skönt att man är uppskattad. Katrina berättade även att det är något stort rodeo event som håller till här någonstans i oktober. Håller på i en vecka eller så som hon vill att jag hänger med på. Vi får väl se! Nu är klockan 19.30 och jag ligger i sängen. Upp och hoppa imorgon vid 4-4.30, woooop! Gonatt

6/8

Dag 2
Idag gick jag upp 5 minuter innan jag skulle vara i huset, just snyggt att nästan försova sig dag 2 va? Klockan halv 6 var jag inne iallafall och åt frukost. Jag kunde inte gå ut och ge hästarna mat för det fanns inget hö, så jag började med att hämta in hästar som skulle tränas. När väl höet kom gick jag och morgonfodrade, gjorde sedan iordning fler hästar som skulle ridas. Jag red idag också, på världens slöaste lilla häst. Hästarna som tränades idag tränades för cattling, alltså att hålla en ko borta från resten av gruppen, mitt jobb var att hålla kon i fart medan tyrone höll den iväg. Efter det duschade jag hästarna, la på täcken (typ alla hästar i Australien har två täcken, ett svettäcke och ett tjockt över, med hals. Helknäppt, hästarna hemma skulle dö av värmeslag). Efter det var det lunch som spenderades framför en film, transformers rättare sagt. 
Efter lunch fick jag sitta barnvakt. 

7/8

Dag 3
Gick upp innan 5 för att morgon fodra hästarna. Gav även dom kraftfoder, vilket jag tydligen inte hade behövt förrän det är ljust ute. Jaja, efter morgon fodringen var det frukost och sedan ut igen. Mocka alla hagar, fylla vatten, flytta hästar, så såg min dag ut fram till lunch. Efter lunch duschade jag diverse hästar, tvättade manar och svansar och lärde mig att göra knopar i deras svansar för att de inte ska trampa på dom när man tävlar cattle. Sen vid 2 la jag på alla hästar deras täcken (som jag tagit av på förmiddagen) och kvällsfodrade. Sen åkte Katrina till jobb och jag fick vara barnvakt till deras som i ett par timmar. Sen bar det in för kvällsmat, och sen glo på tv. Nu är klockan halv 9, jag vill bara sova men jag måste sitta uppe och vänta på en lastbil med kor som ska komma hit. Dock skulle den varit här för två timmar sedan, och jag hoppas verkligen inte att den kommer nu medan tyrone nattar Clay, utan att jag slipper handskas med galna kor och tyrone fixar det. Usch usch usch. 

5/8

Dag 1
Idag började jag klockan 5 på morgonen. Jag gick ut och skulle morgon fodra hästarna. Klockan fem kan jag ju berätta att det är kolsvart ute. Jag försökte först leta rätt på skottkärran, när den väl var lokaliserad försökte jag hitta en ficklampa. Utan framgång. Till slut gick jag in i huset, hittade en där, sen var det ut igen. Lyckades mata alla hästar (trodde jag, glömde 3) och sen var det frukost. Efter frukost var det ut igen, sen mockade jag hagar och fyllde på vatten och flyttade hästar fram till lunch. Efter två timmar lunch (satt och somnade hela tiden) gick vi ut igen, jag sadlade hästar, la täcken på efter de blivit ridna, släppte ut och tog in nya. Alla hästar här är unghästar (nästan alla) eller problemhästar. Tyrone är fantastisk med hästarna! Det är western, jobba från marken, lugnt och metodiskt, väldigt intressant! 
Senare var det kvällsfodring, jag gav även hundarna mat (typ 15 byrackor, och jag gav för mycket mat) sen var dagen slut vid klockan 18. Sen var det middag, jag kollade på westernfilm hur det går till när dom tävlar i cattle blablabla och nu är klockan 21 och jag är dödstrött. 
Denna dagen har gått bra. Det var inte roligt att morgonfodra i mörker, men att mocka hagar halva dagen har jag inget problem med. Hjärndött arbete som tar tid. Har jag föresten sagt att jag borstar tänderna utomhus? japp. Min lilla coca cola flaska som jag köpte på vägen hit är min bästa vän. Alltid vatten från en källa som jag vet är ren. Dag 1 är gjord. 

4/8

4/8
Igår var sista kvällen i Sydney för ett tag. Dagen spenderades med Scott och hans kompis. Vi åt lunch i darling harbour, och gick sedan till Sydney tower! Sydney tower är Sydneys högsta byggnad, och man kan se upp till 8 km åt alla håll. Sedan gick jag och Scott till sidebar och åt middag. Efter det gick jag upp till rummet, blev övertalad att gå ut och gick till grannrummet för att förfesta.
Väl ute var det ansiktsmålningar, dirty dancing hopp (tack Andreas, som lovade att inte tappa mig (båda två föll som furor) jag har numera ett blått knä!).
Bästa kvällen på länge! På något underligt vis hade jag en drink i handen hela kvällen utan att slösa en enda dollar, vi gillar! Sen var det bums i säng för att sedan gå upp två timmar senare, vid 4. Jag tog mitt pick och pack, checkade ut, tog en shuttle till flyget, och sen somnade jag dom goa 1,5 h till Brisbane. Väl framme där åkte jag taxi med världens mest pratglada chaufför, vidare mot Brisbanes transit center. Sen bytte jag till en buss, fick sova ytterligare 2 h, sen kom Katrina och hämtade mig i warwick. Vi åkte sedan bil i kanske en halvtimme fram till gården (skulle gissa att jag är 20 mil från Brisbane). Jag fick träffa resten av familjen, alltså maken och deras 2 åriga son.
Jag bor i en barack, jag har en säng, två byråer, en spegel och en värmefläkt. Allting är smutsigt här så jag har bara packat upp kläderna jag jobbar i, resten får bo i resväskan tills jag drar. Toaletten kommer man till om man går in i deras hus, går igenom deras sovrum, och sa jag att man spolar med en hink vatten? De har en tjocktv som de kollar på bluray filmer på, och jag har sett en mus springa över golvet. Om jag klarar tre månader? Om jag klarar tre dagar? Inget internet heller.
Människorna är iallafall jättesnälla.

Hosta och passion pop

Innekväll. Trodde ja ja. När jag kom till rummet efter att ha varit ute och vandrat runt på stan i ett par timmar satt det ett gäng tyska tjejer på golvet och förfestade. Det tog mig ungefär tre sekunder att ändra mig från innekväll till att gå ut. Vi förfestade på rummet, de drog till deras kompis hostel och jag drog med mig brenda från Taiwan ut! Dock mötte vi Alex i trappen och han drog med oss på en annan efterfest innan sidebar. 
Tiden på sidebar var däremot kortare. Kanske en halvtimme eller en timme. Sen gick jag och brenda tillbaka till rummet. Dock kan jag inte sova för att min snälla roomie Mitchell har gett mig hosta. Så det försöker jag nu bota med strepsil och taiwanesisk medicin som jag fått av brenda. 
Imorgon ska jag nog gå på zoo! Försöker dra med mig mitchell (dock är han skeptisk, försöker få han att bli den nya tanya, lyssna på taylor swift och så. Han verkar inte helt nöjd men han sjunger snällt med i refrängen. Ska nog få pojkvaskern att gå på zoo också).
Vi får se! 

Vi ses senare!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har inte varit en rolig dag. Klockan halv åtta i morse väckte Tanya mig för att vi skulle packa. Jag fyllde i hennes minnesluckor från föregående kväll, och sen va det dags att checka ut. Vi gick ner, köpte frukost och kollade på the mindy project tills det var dags att gå till tåget och säga hejdå till tanya. 
Idag åkte hon hem, min rockstar, taylor swift älskande, nonstop pratade, hysteriskt roliga, searching for keys, basketboll, drunk girl och cool guy dansande underbara vän. Så idag har jag legat i sängen och varit deprimerad. Kvällen lär fortsätta i samma bana. 
 

Vår dag

Idag har varit tanyas sista hela dag i Sydney. Hon väckte mig vid kl 10, jag var halvdöd eftersom jag lyckats dra på mig ännu en förkylning. Vi åt sushi. Vi gick ut och shoppade lite. Tanya köpte presenter till hennes familj och jag köpte högtalare till min telefon. När vi kom tillbaka till vårat hostel tyckte vi att det var ett ypperligt tillfälle att bjuda in alla vi mötte på förfest. Sagt och gjort, vi bjöd in folk, köpte ballonger och skrev en skylt, och sen väntade vi. I början hände ingenting, det var jag, tanya, Mitchell och Lewis. Sen knackade det på dörren och folk började trilla in. Det slutade med att vi var ett fullt rum, med egen dj, och säkerhetsvakterna knackade på och sa att festen var över. Efter det drog vi till ivy och sen hem. Detta har nog varit den bästa förfesten i historien!
Vi var snygga på paddy's under shoppingrundan
 
Tanya och Lewis porträtt av tanya
 
Mitchell försökte fånga ballongerna, gick sådär
 
Vår skylt!

vilsnaiaustralien.blogg.se

Sanna 24, Emma 22, Två systrar söker äventyr på andra sidan klotet. Så lät det i från början. Dock åkte Emma hem efter 2,5 veckor. Så följ min resa, från storstadsliv i Sydney till goon-drickande i Cairns till farmjobb i Australiens outback!

RSS 2.0