Cutting, försök till förklaring

Tänkte berätta om sporten som Tyrone tränar och tävlar i. Det kallas cutting, och här får ni en förklaring från den engelska wikipedian. 
 
 
 
Alltså, man börjar med att ta ut en ko ur flocken. Sen ska hästen agera "spegelbild" till kon. Det Tyrone tränar är att få hästarna att göra hela jobbet själva, han ska finnas som ett stöd som kan behöva hjälpa till, men det mesta ska hästen klara själv. Detta är en hel vetenskap, de insatta pratar om linjer och avel som tävlingsryttare i Sverige pratar om sina hästar. 
Alltså, en ko separeras från de andra. Den ska hållas sepaterad, hästen ska spegla kon. Man får inga poäng om kon står längst staketet (i kanterna) eller står still, så det är där jag kommer in i bilden. Jag agerar "kofösare" och får kon att röra sig om den inte gör det självmant. 
Som ni ser på bilderna rider ryttarna med i princip totalt lösa tyglar, och har händerna placerade på hästens hals eller på hornet på sadeln. 
 
 
 
Här har ni en video ni kan checka in om ni vill:


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

vilsnaiaustralien.blogg.se

Sanna 24, Emma 22, Två systrar söker äventyr på andra sidan klotet. Så lät det i från början. Dock åkte Emma hem efter 2,5 veckor. Så följ min resa, från storstadsliv i Sydney till goon-drickande i Cairns till farmjobb i Australiens outback!

RSS 2.0