Tävlingsdags

Första natten i transporten avklarad. Tyrone flög in och ut ur transporten för att den inte var i level, så han försökte fixa till det så han kunde sova. Jag vaknade vid 3 för att jag behövde gå på toa, och då går inte dörrjäkeln och öppna! Så jag svär på svenska, väcker Tyrone, kommer tillbaka för att sedan inte kunde stänga dörren!! Somnade om och vaknade vid 5 av mig själv. Låg kvar i sängen i en timme för att sedan äta frukost.
Förmiddagen var lugn, mockade hagar och fodrade och fyllde på vatten. Gick sedan runt på marknaden ett tag och sen gick jag tillbaka till vårt camp. Under tiden red Tyrone hästen som ska säljas (som vi kallar "the grey mare". Jag tycker det är fult så jag kallar henne gandalf), och sen tvättade jag henne och satte henne i säljstallarna. Efter det höll och på att dö för att det var för varmt. Fick huvudvärk och blev tjurig och försökte sova men det gick inte för det var för varmt.
Senare under eftermiddagen började campdraft tävlingarna. Tyrone tävlade rooster först, men det gick inge bra. Kon smet iväg och han blev utesluten, så gissa vem som var tjurig sen? Jag försökte muntra upp med pepsi och dåliga skämt. Senare var det dags att tävla pumpkin, vilket gick sådär. Uteslutning nummer två för att han missade sista hindret. Sen var det dags att rida sista hästen, som visade sig vara halt, så han strök sig. Vi gick och åt middag istället, lyssnade på en urusel musiker som försökte sjunga covers, och drack öl och Jim beam. Så det blev en himla bra kväll trots den kassa dagen!

Dalby

Idag har vårt äventyr börjat! Jag och Emilia fodrade upp 04.30 i morse (mest Emilia) för att sedan sätta igång och packa det sista. Vid 7 var det sista packat, hästarna på väg och jag och Tyrone i bilen färdiga att åka till Dalby. Vi lyssnade på Taylor Swift, en samlingsskiva med ny musik och lite country och pratade en massa skit på vägen. Efter drygt två timmar var vi framme. Vi lastade av hästarna, byggde en hage, och åkte sedan vidare mot McDonalds för lunch. Efter lunch (eller sen frukost rättare sagt) gick vi över gatan för att handla lite mat. Sen åkte vi tillbaka och slappade nästan hela eftermiddagen. Vid 16 började Tyrone rida hästarna, och jag tvättade dom när han kom tillbaka, sen fodrade upp och sen var dagen klar. Men oj vad varmt det har varit idag! Typ 40 grader. Och jag blev biten av en myra. Det får sammanfatta dagen!
 
Roadtrip!
 
Roadtrip tunes!
 
Tyrone
 
 Min säng
 
Här bor jag och Tyrone, i en hästtransport
 
Dalbygänget. Tyrone, Luke, Shirley och hunden bear

Packa packa

Idag började vi tidigare än vi gjort innan (har varit rena semestern med regn och Tyrone som har varit sjuk). Så vid 04.30 fodrade vi, sen sadlade vi hästarna och tog ut korna. Vi tog dom till ett fält där Tyrone kunde träna en av sina hästar på korna. Sen fick de gå och beta tills vi kom hem igen vid halv 10. Under tiden Tyrone tränade plockade jag en bukett blommor. Dock blev de andra inte så imponerade då det tydligen bara var ogräs jag drog med mig hem, men jag fick ändå Katrina att sätta dem i en vas. Nu står dom inne i huset på ett bord, tjusigt! Efter de mockade Emilia hagarna medan jag tvättade ett gäng hästar. Lyckades även bli biten av en häst. Sen varit det lunch. Efter lunch kom en ägare hit för att hämta en av hästarna (den bitande saken), och Tyrone sa att vi inte behövde vara med på det, så jag och Emilia gick och la oss en stund. Vid klockan 3 kom Katrina och knackade på dörren, då var det dags att vakna.
Jag gick ut och tvättade en massa benskydd som ska med imorgon, Emilia hängde upp tvätt och fyllde på vatten till hästarna. Sen spenderades resten av eftermiddagen med att packa allt som ska med imorgon till Dalby. Tre hästar ska tävlas, en ska säljas, Tyrone ska tävla och jag ska följa med som hästskötare. Något jag aldrig har gjort innan. Får se om jag överlever eller om Tyrone tröttnar på mig och tar kol på mig. Jag har iallafall en taylor swift skiva i bilen som vi ska lyssna på i bilen heeeela vägen (Tyrone säger att han ska ta sönder den. Jag ska övertyga honom att bli t-swift fan). Min väska är även packad med en massa hemska kläder jag måste ha på mig för att visa mig representabel, så det är väl bara att bita ihop dessa fyra dagarna. Dagens outfit kommer, jag lovar! Så imorgon börjar vi 04.30 igen, heja heja!

 

 Tyrone tränar Pumpkin på en ko
 
Jag på Rancho med min bukett

Biokväll

ALLTSÅ!!! Nu är det såhär, att vad vi än gjort idag är totalt ointressant om man jämför det som hände ikväll. Vi var nämligen på bio och såg Hunger Games 2 catching fire. SÅ HIMLA BRA!!! Jag kan inte vänta på de andra filmerna, måste se dom nu nu nu så skynda på med produktionen! Ska läsa om böckerna bums!

 

 Roadtrip!!
 
Två glada tjejer i biomörkret

25e november

 
 

25e november, grattis till alla er som får normalt utbetald lön! Här får man betalt per vecka, eller som vi, en klumpsumma. Har ni börjat köpa julklappar? Föresten, SJUKT DÅLIG respons på önskelista-inlägget. Här är vi generösa och gör det lätt, så får man inget tillbaka ;)

Annars då? För att sammanfatta denna dagen:

  • Hovslagaren var här
  • Clay red Rancho
  • Clay hade stridsmålning av solskydd, jag fick likadan
  • Emilia blev sjuk (gluten och nyklippt gräs)
  • Vi tog ut korna
  • Vi hämtade hö hos grannen
  • Jag föråt mig på choklad
  • Vi hämtade en get

Låter det spännande? Nja, men en rätt vanlig dag på landet. Om några dagar åker jag och Tyrone iväg till en liten stad två timmar bort. Vi ska vara iväg från torsdag till söndag på tävling och försäljning. Emilia stannar hemma med Katrina och ser till de andra hästarna. Så det ska nog bli skoj!

 

 Krigarclay
 
 

Föresten, detta är en bild från härom kvällen. Jag bad Emilia släcka lampan (läs jag skrek "ETTA INTE SLÄCKA!!!") varpå Emilia lugnt svarade "jag har redan släckt", och jag ser detta. Touché. 

 

En månad kvar!!!

Vet ni? Vet ni vad det är för dag idag? Just det! En månad till julafton! Och, förutseende som vi är, vill vi inte låta er famla i mörkret som julshopping innebär. Så vi har tagit fram varsin önskelista!

 

Sannas lista:

 

Pengar till dyk(lyckats ta dykcert men vill gärna göra fler dyk)

Plattång (min har gått SÖNDER!!!!)

Crunchy corn marabou choklad (efter ett halvår på andra sidan klotet har jag fortfarande inte glömt dig, oh du briljanta chokladkaka)

Hong kong hostel (Vi ska dit, har glömt att boka)

Flyg Hongkong- Chengdu Tur och retur (hehe, samma sak här. Sponsra en fattig backpacker?)

 

Kan skickas till följande:
Work and travel Sanna Tjörnhammar
59 goulburn street
2000 Sydney
Nsw australia

 

 

Emilias lista:

 

Pilotglasögon- skiftande färger, tänk er typ bensin i vattenpöl...
Pengar till dyk
Kläder- bidrag
Bikini- trekant i rolig färg

Biljetter till one direction i Stockholm sommar -14
En överraskning

 

Kan skickas till följande:
C/- australian backpackers
Maria E. Fogde Dias
2/200 William st
2011 Woolloomooloo
Nsw australia

 

 

Söndag

What a day, what a day...
Blev väckt vid halv 6 för att en häst hade rymt. Tror ni hästen ville bli fångad? Nej. Sen hade ett staket gått sönder och jag fick gå längst hela staketet för att se att det såg okej ut. I uppförsbacke. I lera. Tror ni mitt morgonhumör började tryta? Jag är skyldig Emilia en snickers nu.
Sen blev det iallafall frukost och sen iväg för att hämta hö. Höet hämtade vi hos Katrinas föräldrar där vi även stannade och drack te. Sen åkte vi tillbaka och lassade av höet, för att sen byta om och åka till stan. Väl i stan fyllde jag och Emilia på vårt chokladförråd, så nu ska vi nog överleva ett tag!
Efter det åkte vi hem, åt lunch och kollade på film. Efter filmen gick vi ut, fångade diverse hästar, Tyrone red några, vi fodrade, sen vart det kväll och kvällsmat. Ännu en dag gjord!

 

 Hemma hos Katrinas päron
 
koncentrerade i affären, här gjordes stora beslut
 
Hemma på gården. Här rider Clay på Rancho.  
 

a list.

Äh vet ni vad? Idag hände inget speciellt alls. Jag tycker vi kör en liten lista istället. 

 

Hur gammal är du?

- 24. Fyller 25 alldeles strax, hur sjukt är det?

 

Hur gammal känner du dig?

- I don't know about you, but I'm feeling twentytwooo!!

 

Hur ser du ut just nu?

-Ni får nöja er med en bild från innan. Här ser man även frillan!

 

Vad har du gjort i dag?

- Jobbat. Urusel dag där massor har gått fel och värsta stormen har dragit förbi. Men det ordnade upp sig med en Adam Sandler film och pop corn på kvällen.

 

Vilken film såg du senast?

- Just go with it tror jag att den hette, bra grej de där! Adam Sandler får mig alltid på bra humör.

 

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

- Alltså, att vara iväg i ett land utan årstider (de säger att de har årstider och blablabla, jag säger att de ljuger) gör att man saknar allihopa. Våren har sin charm där allt börjar växa till liv, sommaren är alltid bra när man kan vända på dygnet och dricka öl på uteserveringar. Hösten där allt brinner i guld och rött och man får vira på sig sin halsduk och vintern med snö och pulka och jul. Bara det är ORDENTLIGA årstider så älskar jag allihopa.

 

Beskriv platsen du befinner dig på just nu?

-Mörkt. Ligger i sängen i vår container, det enda jag ser är min mobil som jag knappar på och det enda jag hör är Emilia snarkandes bredvid.

 

När vaknade du i dag?

- Första alarmet ringde 06.00. Sen att jag inte gick upp förrän 06.55 är en annan femma.

 

Vilken är din favorithögtid?

- Julen, utan tvekan.

 

Vad lyssnar du på just nu?

- ZzzzZZZZZzzzzz (Emilia)

 Vi två idag 

 

Har du någon gång brutit ett ben?

- Ja. Eller ja, jag har haft en spricka i armen en gång. Jag skulle prova att åka snowboard, stod stilla i slutet av barnbacken, trillar baklänges och tar emot med min arm. "Nej, den är inte bruten" sa doktorn. Sen röntgades det och jag fick åka hem med en gipsskena. Man kan säga att snowboard inte var något för mig.

 

Snarkar du?

- Hehe. Ja, det skulle man kunna säga. Jag trodde inte att det var så illa, men det har blivit väl bekräftat att jag gör det. En tjej spelade in mina snarkningar på farmcamp för att visa mig hur illa det var, och Esben sa att han kunde höra mig snarka på surfcamp, trots att vi sov i två skilda stugor. Dessutom får jag alltid höra av mina roomies på alla hostel jag kommer till att jag snarkar. Sist var i Cairns där en av killarna var övertygad att det låg en stor man någonstans i rummet och sov, så var det jag.
Min mamma fick mig att operera mig för att det skulle hjälpa. Gick sådär.

 

Vilket stjärntecken är du född i?

- Stenbock.

 

Vad sa du senast?

- See you tomorrow! Till Tyrone, Katrina och Clay innan jag gick ut till mitt rum.

 

Vad köpte du senast?

- Alltså. Jag tror det var ett Big Mac meal. Handlar inte så värst mycket eftersom jag är på landet. Men imorgon bär det in till stan. Ska nog festa till det med lite tandkräm och choklad, woooop!

 

Hur många gånger har du flyttat?

Okej. Nu ska vi se. Nä, för många gånger. 10 kanske? 15?

 

Vad åt du till frukost?

- WEETBIX!!! Alltså jag skojar inte, alla ni där hemma, köp köp köp! 4 stycken, mjölk på, in i micron, sen socker. Så gott!


Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?

- Precis bredvid huvudkudden. Har cirka en miljon alarm som ringer på morgonen. Hade varit bra om jag kunde lägga den en bit ifrån mig så att jag faktist gick upp när klockan ringde, men då hör jag den inte och fortsätter sova. Stackars mig.

 

 

Vad är din bakgrundsbild på mobilen?

 detta:

 -Två av de finaste personer jag vet. Min kloka, vackra mamma som lyssnar på allt trams som jag babblar, som inte dömer (för jag vet att, även om det har tagit lång tid att erkänna, jag är precis som henne. Att varenda känsla och infall och ryck jag får vet jag att dessa tankar och idéer har cirkulerat i ett annat huvud och alla känslor har sprungit runt i en annan kropp, hennes). En mamma som jag har skrikit och gapat och gråtit åt för att vägra inse att jag är precis. som. henne. 

Och min pappa. Min pappa, min hjälte, min trygghet som är min förebild alla dagar i veckan. En som jag vänder mig åt när jag behöver råd och tro och som jag vet alltid alltid alltid står där hur galen jag än kan vara. Och dessutom har han sjuk humor, och det är alltid ett plus, eller hur?

Mina hjältar. Varje dag och i varje andetag.

 


Är du blyg?

- Ibland är jag ganska blyg. Men oftast inte.

 

Vad heter du i andranamn?

-Kristina. Och sen heter jag Marianne också. Och så Tjörnhammar såklart. Och Sanna. Tyrone frågade mig om mitt fullständiga namn för några dagar sen. Han tappade hakan, och frågade om han fick kalla mig Sanna Thorhammer istället, han kollar på för mycket film.

 

Har du, eller har haft, något smeknamn?

- Njä, inte direkt. Fast här kallar dom mig Sana Banana. Och Michelle kallar mig Sanfrancisco eller sanfran eller frännie. Och Elina säger ibland udd. Men för det mesta är det Sanna.

 


När sov du senast på golvet?

- Inatt. Men på en madrass. På en sängstomme. Hehehehheh rolig tjej osv osv

 

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

- Detta är sjukt, men jag klarar mig numera på typ 6 timmars sömn. Det är helt galet. Men vanligtvis, speciellt när jag är hemma i Sverige och jobbar och så, minst 8.

 Jag tar en tupplur
 
 
 

 

dagens dagens dagens

KNACK KNACK KNACK!
Vid kvart i tre i natt knackade det på dörren. Det var Katrina, "kan en av er gå in och sova hos Clay så jag kan ta Tyrone till sjukhuset?". Japp, jag fick hoppa in och dela säng med en sparkande 3åring. När jag vaknade på morgonen hade jag väl två dm av sängen att sova på. Jag passade Clay medan Emilia gick och morgonfodrade, sen kom hon in och jag gick ut och mockade och fyllde på vatten. Vid lunch kom Katrina och Tyrone tillbaka från sjukan, och jag och Emilia gick och la oss för att vila. Vid kl 15 gick vi ut för att fodra innan det började regna, och vi hann precis klart innan himlen öppnade sig. Lyckades även prata med mamma en stund på Skype, mycket fint.
Sen gick vi och lossade lite hö, sen gjorde vi oss iordning för kvällen och åt kvällsmat och kollade på "man of steel". Tyrone vart lite piggare på kvällen (de vet inte vad som är fel på honom, typ huvudvärk osv) så det vart ju bra. Imorgon kanske vi slipper barnvakta och jobba som vanligt, vi får se.
 
Vi två! Föresten, fighten om ACn fortsätter. Nu efter kvällmaten när vi gick tillbaka till vårt rum hade Emilia haft den igång. Vilket innebar att det var ca tjugo minusgrader i rummet. Jag battlar tillbaka med värmefläkten. Fortsättning följer.
 

Kvällsnöje

Fight över ACn. Emilia sätter igång den när jag inte är inne i rummet. Jag säger emot, och förklarar att jag kommer att bli förkyld. Emilia erbjuder då nässpray. 
Här hotar hon med att dränka mig i vatten om jag stänger av den! Schyst_tjej_90
 
Kvällnöje!! Så här snygga är vi. Emilias rygg byter om och min mage gör samma sak. Dessutom går vi båda runt med brända näsor, snyggt va?
 
 
Och vet ni? Jag har varit en hemsk människa. Jag har fräst åt Emilia flera gånger (låter typ såhär: jag- "alltså Emilia, va faaan!!" Emilia- "är du hungrig sanna?". Tänk typ snickersreklamen). Så nu har vi skakat hand på att jag inte ska var arg. För då måste jag böta med en snickers. Och jag älskar snickers (och min kåmpiz) mer är att vara bitter. Än så länge har det gått bra!

Barnpassning delux

lAlltså, har vi varit effektiva idag eller vad? Vi behövde inte fodra upp förrän klockan 06, Tyrone hade ont i huvudet igår så han behövde "sova ut". Efter det gick vi in för frukost, och då mådde han så dåligt att Katrina släpade med honom till sjukhuset, så jag och Emilia fick passa Clay. Vad gör man med en snart treåring en hel dag? Jo, vi började med att baka en kladdkaka, sen gick vi ner till poolen (en sån uppblåsbar) och hängde där ett tag. Vid 10.30 gick vi upp till huset, jag gick ut och mockade alla hagarna medan Emilia tvättade och förberedde lunch. Clay skötte sig utmärkt hela dagen (tackade för att vi simmade med honom, tackade för lunchen, alltså hjärtat smälter ju!). Efter lunch somnade han gott, och Katrina oh Tyrone kom hem. Tyrone så ut som kom och hjälp mig och dö, och gick direkt i säng. Både jag och Emilia var helt slut så vi gick också och sov i en timme eller två, sen va det dags för kvällsfodring för hästar och hundar. Sen blev det häng framför tvn med toy story! Bra dag!
 
Mhmmm!
 
Kladdkaka in progress
 
yummy!
 
Kladdigt värre!
 
Färdigt!!!

Lalala

Denna dag denna dag. I morse vaknade jag upp SKITSUR. Kul. Varför? Ingen aning, men det sol följde var inte heller så spännande. Som att lampan strejkar. Eller att spilla ut mjölk över hela sig. Eller att skälla på stackars Emilia helt utan anledning för att jag vaknat på fel sida. Eller att mina weetbix var slut.

Jaja. Vad har vi gjort idag då? Emilia passade Clay halva förmiddagen och andra halvan mockade hon hagarna. Alltså! Duktigt. Och så red hon fram några hästar åt Tyrone och hjälpte till när veterinären var här för att fixa tänderna på ett gäng hästar.
Jag då? Jag hjälpte Tyrone att träna på korna på min trogne Rancho. Hjälpte även veterinären med hästarna och gjorde lite annat smått och gott.
Sen blev det lunch och sovdags. Vid halv två gick vi ut igen och lallade mest omkring. Vi var rätt duktiga på det för vi var inte inne förrän 19.15. Sen vart det kvällsmat och hopp i säng!

 

 emilia och Clay bygger en krokodil
 
Tyrone tränar bozo på kossa mu
 
Förresten, Tyrone blev biten av en häst som skulle få tänderna fixade. Efter att den fått två doser lugnande. Den hästen fick ha sina tänder som dom är. 
 
Jag och skitungen!
 
 
Hehe. En av sakerna vi gjorde i eftermiddags, flytta en feeder. Tyrone sa att "den brukar jag flytta själv, klarar ni två att ta den?". "Pfffddddttt! Självklart!" Svarade jag. Ehm, det gick med nöd och näppe. 

Frisörfasoner och Brown snakes

Vet ni vad som hände igår? Emilia klippte av mitt hår!!! Japp. Det var helt galet slitet, så nu är det axellångt. Har nog inte haft så här kort hår sen jag gick i nionde klass. Himla gött iallafall!
Annars då? De vanliga. Mocka, vattna, fodra och glo på kor. Igår var Lena här med Katrinas syster (den tilltänkta backpackern som skulle ta över efter mig men som inte gillade det), så det var kul att se henne!
Idag såg Emilia en.... BROWN SNAKE!!!! Japp! Den krälade under en av containerna, så nu går vi på ormjakt. Helt galet, precis vid huset och min och Emilias hydda. Om vi inte överlever så vet ni varför!

 

 i full gång !
 
Här flyger det
 
Dagens "nöje"
 
 
 
 

Lantisar

Som sagt är både jag och Emilia på landet och jobbar nu. Vi har gjort om inne i containern med två sängar, en fåtölj, flyttat runt byråerna och satt dit en liten lampa. Nu ser det riktigt mysigt ut!
Vi åkte från Cairns i onsdags (gissa vem som tappade bort sitt pass? Tur att jag hittade det igen i min ryggsäck!) mot Brisbane där vi sedan tog bussen till warwick. Under bussresan åkte vi igenom en storm, och tydligen hade det stormat nästan alla dagar som jag varit borta. Väl framme i warwick väntade vi på att Katrina skulle hämta oss, sen köptes det KFC och vi drog ut till gården.
Dagen efter gick vi upp och fodrade, sen åkte vi och kollade på lastbilar i toowoomba! Det blev en hel dagsutflykt. Sen de andra dagarna har vi hittills roat oss med att fodra, städa, mocka och passa kor. Jag och Emilia tar ut korna mellan (ungefär) 06.00-10.00 och sen på eftermiddagen igen. Att sitta och kolla på kor och använda hästarna som soffor är vår nya grej.

 

 På flyget!
 
Emilia och Clay på lastbilsjakt!
 
Katrina var med,
 
Och Tyrone också!
 
Vi!
 
Emilia är lika trött som jag brukade vara :)
 
Vårt nöje. Se på kor medan de äter och se till att de inte går över vägen
 
Ibland tar vi lite paus. Här är Emilia och Rancho

Reunion!

Vet ni vad som hände en av dagarna i Cairns? Bästa Michelle kom dit! Det blev massa prat, solande och bio. Så himla bra!
 
vi tre! <3
 
Emilia på bio! Vi såg captain phillips, riktigt bra och läskig film. "Fyyyyy" var Emilias kommentar
 
Jag och michellin med våra biljetter
Ja nu hamnade bilden snett och jag vet inte hur man fixar det med mobilen. Men här har ni en bild på min snygga bränna jag fick! Tänkte sola bort min shorts och T-shirt bränna och tyckte det var en bra ide att sola vid kl 12 utan solskydd. Gissa om det fjällar nu? Jag fick åka i pjamasbyxor på flyget så att det inte skulle trycka på brännan. 
 
 

Regnskog och tårtkalas

En dag i Cairns
 

Idag blev vi väckta av ett vrålskrik som löd "NOOOOO!!!!!!!!!". Killarna i mitt rum hade prioriterat en utekväll istället för att vakna i tid till sin whitewater rafting. Så efter det var jag och Emilia vakna. Så vi stannade kvar i sängen och skrattade så tårarna sprutade hela morgonen. Sen vid 11 gick vi upp, gick till det svenska caféet och åt frukost. Det blev köttbullsmacka och kladdkaka och chokladbollar och en hjortronsgrotta för min del. Så jäkla mumsigt! Sen gick till Emilias KATASTROF hostel så hon kunde få alla sina saker (typ medicare och sådant), sin väska, och sen checkade hon ut. Hon ska smugglas in på gilligans och bo som en gypsy.
Nåväl. 

Vi blev uppringda av Justin och Jarrin som frågade om vi ville följa med till regnskogen. Javisst ville vi det! Så vi satte oss i bilen, åkte ut till regnskogen och drack öl och badade i vattenfall. Så himla fint!
Sen åkte vi vidare hem till Justins mamma där det bjöds på passion pop och rödvin (vi blev ditlurade). Vi satt och pratade och en kookaburra landade på min arm!!!
Sen åkte vi till gilligans, tog varsin tupplur och gjorde oss sen iordning för att gå ut. Vi gick och åt sen köpte vi en tårta till Kalle som bodde i vårat rum fyllde år! Sen gick vi ut, en hel del dramatiska saker hände och en kille i vårat rum spydde ner HELA SIG SJÄLV OCH SIN SÄNG. Alltså jag kunde knappt stå upp så mycket jag skrattade.

 

 Köttbullsmacka
 
Emilia äter räkmacka
 
Efterrätt!
 
Glada tjajor i regnskogen
 
 
 
Justin var där!
 
Jarrin också
 
Här badade vi!
 
Tillbaka på gilligans! Emilia lockade mitt hår
 
Kalle med sin tårta!
 
Se så fina!
 
sen hände detta 
 
Fortfarande fina! Emilia, kalle och Andrew (spypojken)

Hej!

Förlåt för sån urusel uppdatering. Har en massa inlägg och bilder som ska upp men jag får aldrig tid! En snabb update: jag är tillbaka på landet för att stanna här fem veckor till. Emilia har också jobb här. Så vi lever och har det bra! Vi hörs snart igen, kärlek. 

Bilder från Emilias första kväll

Första kvällen med Emilia i Cairns!

 

 Kalle och Emilia
 
Robert Emilia Kalle 
 
Vi <3

Mina grabbar

Igår mötte jag upp Justin och Jarrin igen! Eller ja, först mötte jag Justin. Sen gick vi till ett mexikanskt hak för att äta burrito. Efter det bar det iväg till en bar (höhö). Där mötte vi upp med Jarrin! Efter diverse öldrickande och rom och Cola drickande och biljard spelande så drog vi vidare. Jag såg en cykeltaxi, ville åka, och de sa "ja, be honom köra oss till pierbar". Sagt och gjort, jag går fram och frågar, och killarna viker sig dubbelt av skratt. Vi stod nämligen en meter ifrån pierbar, man kan säga att jag hade trust issues efter det. Vi hängde där ett tag, sen gick vi vidare till gilligans, sen woolshed och sen gilligans igen.
Idag har jag ont i kinderna efter allt skrattande. Vi åkte cykeltaxi, spelade tre-i-rad på lekplatsen och pratade om allt mellan himmel och jord. De tycker jag låter australiensk nuförtiden och Jarrin försöker få mig att använda ord som "mate" även fast det aldrig kommer hända.
Idag kommer Emilia hit och jag kan INTE VÄNTA!!!! Sen lovade grabbarna att de skulle ta med oss till något ställe utanför stan där man kan bada, får se vad det är för något.

 

 Jarrin
 
Justin
 
Cykeltaxi!
 
Vackra jarrin
 
Vackra justin

Back in cairns!

Vet ni? Jag är i Cairns. Igår packade jag undan i min container, vid 12 åkte vi mot bussen och kvart över 13 satt jag på bussen. Sen åkte jag till flyget (som jag var nära på att missa. Hur? Inte för att jag inte var i tid, utan för att jag var i min egen värld. Japp, jag vaknade till liv när dom ropade upp mitt namn i högtalarna. Jag slapp iallafall stå i kö, bara hoppa på direkt) och sen var jag framme i tropiskt varma cairns. Jag tog shutteln till gilligans och checkade in. Jag öppnade dörren till mitt nya rum, där jag blev mött av 3 killar och en tjej. "Vill du ha en drink?" Var det första som sades när jag kom in. Självklart! svarade jag. Det blev början på en bedrövlig natt. Eller ja, det var väl okej. Dock fick de för sig att bjuda mig på drink efter drink, och för en som i princip inte druckit en droppe på tre månader, så ni kan ju gissa hur det gick. Alltså, jag hade minnesluckor innan jag ens kommit i säng.
Nåväl, de jag kommer ihåg var skoj, men nu ska jag hålla mig till passion pop och INTE dricka goon.

Idag vaknade jag vid 10 och ville dö. Låg kvar i sängen en timme till, sen bestämde jag mig för att tvätta. Kollade på Kevin hart (stå upp komiker som är hysteriskt rolig, youtubea "Kevin hart seriously funny" tips tips) och gav mig sedan ut på en promenad till central station köpcenter. Där hittade jag de två saker som jag hade på min "måste köpa" lista, shorts och ballerina skor! Efter det gick jag hem, och sedan plingade telefonen. Det var Justin som sa att han och Tooney var på gilligans bar! Dessa två grabbar mötte jag och Michelle i USA när vi var där. Vi tog varsin öl och sen åkte de vidare och jag gick tillbaka till rummet. Så, nu är klockan halv sex, och jag vet fortfarande inte vad jag ska göra ikväll. Antagligen blir det ut och dricka öl med mina grabbar!

vilsnaiaustralien.blogg.se

Sanna 24, Emma 22, Två systrar söker äventyr på andra sidan klotet. Så lät det i från början. Dock åkte Emma hem efter 2,5 veckor. Så följ min resa, från storstadsliv i Sydney till goon-drickande i Cairns till farmjobb i Australiens outback!

RSS 2.0